Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Военни паметници и гробища

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

И аз не харесвам човека, но не е това начина. Освен това първо прочети линка - Hellcat е пропуснал някои неща....Останалото довечера.....
    We don't see things as they are, we see them as we are
    ---Anais Nin----

Comment

Деликатна тема,даже неште коментар
      заштото самата дума ,,Турско,, е толкова омразено от Българина Че ако и да е за добро пак няма да се приеме от българина
      Турция ако ште с уста птица да залови
      за Европейска ??? Българя пак няма да стане тая работа но след 20 години може би
      с най добри Чувства
      since 1453
      from İstanbul

Comment

miralayyunus написа
        Деликатна тема,даже неште коментар
        заштото самата дума ,,Турско,, е толкова омразено от Българина Че ако и да е за добро пак няма да се приеме от българина
        Турция ако ште с уста птица да залови
        за Европейска ??? Българя пак няма да стане тая работа но след 20 години може би
        с най добри Чувства
        Всичко е въпрос на исторически спомен, семейни предания, фолклор и тн., полковник Юнус бей. Нещо напълно нормално.

Comment

EAMCI steht für: Europa-Arbeitsgemeinschaft für Mensch-Computer-Interaktion Die Nutzung der Möglichkeiten des Computers in einem multikulturellen Kontext und ihre gesellschaftlichen Implikationen – hierzu bietet sich der Standort Bulgarien an der Grenze von Orient und Okzident idealerweise an. Der fortschrittliche Einsatz von Computern, insbesondere die neuen Chancen des Internets für Marketing und politischen Dialog, sollen hier aufgezeigt […]
          We don't see things as they are, we see them as we are
          ---Anais Nin----

Comment

Ами щом в Одрин има паметник на ген. Вазов, защо в Добрич да няма на загиналите турци през ПСВ?
            Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
            Неизвестен руски адмирал

Comment

В Добрич се вихрят страсти не само около идеята за турски военен паметник ( която само налива масло в огъня ). Сред гражданството протичат дебати за възстановяване паметника на маршал Толбухин ( патрон на града от 1949 - 1990 ). Много ожесточени са споровете относно изграждането на паметник на ген. Колев и загиналите в Добричката епопея.
              SEMPER AGRESSUS

Comment

Ами това са малоумия, според мен натоварени емоционално, без реална мисъл вътре. Моят прадядо загива пред Одрин, но аз лично нямам нищо против паметник на загиналите турски войници. Защо трябва да се проектират политически страсти върху историята - това ще си остане загадка за мен винаги. По скоро защо винаги се вързваме на тия простотии ...
                Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
                Неизвестен руски адмирал

Comment

Odzava написа
                  Ами щом в Одрин има паметник на ген. Вазов
                  Хм, знаеш ли нещо повече по въпроса ?

Comment

Мисля, че за това си има международни спогодби и закони. Предполагам, никой няма да откаже на турската държава да направи паметник, в рамките на военното гробище - мавзолей в Добрич, където лежат костите на турските офицери и войници. Но точно този човек да предлага паметник си е провокация. Сега "патриотите" от Атака ще се надървят, ще започнат да се правят на страшни, Доган ще подплаши турците с тях и на изборите ДПС ще вземе 99% в смесените райони (защото бългаските "родолюбци" няма да си прекъснат ракиено-салатената литургия за да "им гласуват"). Хитринка. Проста, ама работи вече N броя пъти...
                    Сведи глава пред миналото и ще видиш бъдещето в краката си!

Comment

Odzava написа
                      Ами щом в Одрин има паметник на ген. Вазов, защо в Добрич да няма на загиналите турци през ПСВ?
                      Къде в Одрин има паметник на Вазов?

Comment

Историята има своя предистория...
                        Идеята за турския военен паметник се ражда дни след посещението на германския военен аташе у нас. На среща с кмета на Добрич е постигнато споразумение за поставяване на мемориална плоча във Военното гробище в памет на войниците и офицерите от всички националности, загинали в боевете в Добруджа през Световната война. Преди 7 години членове на германска фондация за военни паметници и гробници извършиха ремонт на военното гробище в Добрич.
                        SEMPER AGRESSUS

Comment

Sturmpionier написа
                          Всичко е въпрос на исторически спомен, семейни предания, фолклор и тн., полковник Юнус бей. Нещо напълно нормално.
                          Това ми напомня за едно писание пръкнало се скоро-
                          Моята родова памет ми крещи в ушите-обичай Русия,коли турците
                          Каквото било-било...с едната омраза не се живее.
                          Баси трябва ли да давам за пример негрите в Ботсвана и ЮАР...

Comment

Кубадинската линия е на територията на Румъния, съвсем близо до българската граница - на около 20 - 30 км. от нея. В днешния Кубадин нищо не напомня за събитията от преди 90 години. В с. Мирча вода има българско военно гробище, което се поддържа в идеално състояние от румънците.
                            SEMPER AGRESSUS

Comment

Аз думам по въпроса ,първо няма паметник на Вазов в Одрин Одзава се пошегува но кой да го разбере :mhehe:
                              Аз лЧино казвам от душа нямам ништо против за паметнк на Български войн в Одрин или Чаталджа(макар Че са буквално убити десетки хиляди пленени турски аскери от глад в Одрин и други зверства в Родопите и Тракия ) но има и вТурця и в Българя смешници като Атака
                              нямам против даже и км Австралйцте Че са дошли Чаак от края на света да направят пикник в Турска земя
                              които всяка година идват с папазите да се поклонят пред дете си

исторята трябва да остане история,а не дасе превърне в омраза,мисля Че един прост турЧин или българин работник ,гражданин не е отговорен от напправеното от дедите си
                              в момента в Турция в оЧите на турцте на българте несе гледа с омраза,а мога да кажа Че с симпатия,
                              но в Българя оште омразата към Турското е на върха
                              никой да не мисе сърди нямам цел да обидя някого но
                              голям народ е народа в която няма омраза,която гледа напреде а не с омраза към миналото
                              комплекса в Българскят народ е оште на работа
                              а кой е по голям народ велик народ преценете сами
                              от мене STOP :o :vb_sad: :rock:
                              since 1453
                              from İstanbul

Comment

Жалкото е, че в Добрич няма паметник на Българската армия, но за сметка на това има паметник на Съветската армия.
                                SEMPER AGRESSUS

Comment

Working...
                                X