Ъъъ, доколкото знам, д-р Улф Брунбауер е историк и макар да е, така да се каже, специалист по българска история, все пак периодът, с който се занимава е друг - миналия век и то повече втората му половина. проф. Везенков, ако не ме лъже паметта, също е историк. Т.е. и двамата не са специалисти по изкуствоведски въпроси и едва ли ще се занимават с такива - тук М. Балева е в свои води. От друга страна, от двамата историци единият очевидно не е специалист по периода и не мисля, че е правил някакви проучвания във връзка с историческата страна на нещата.
Що се отнася до проф. Везенков, когато вървеше дискусията тук във форума по тезите на М. Балева някой пусна връзка към негова статия и прочитайки я останах с малко по-различно впечатление за мнението му - не ми изглеждаше да се покрива кой знае колко с тезата на Балева, изразена в статията й, публикувана във в. "Култура".
Достоевски какво отношение има към дискусията
Що се отнася до проф. Везенков, когато вървеше дискусията тук във форума по тезите на М. Балева някой пусна връзка към негова статия и прочитайки я останах с малко по-различно впечатление за мнението му - не ми изглеждаше да се покрива кой знае колко с тезата на Балева, изразена в статията й, публикувана във в. "Култура".
Достоевски какво отношение има към дискусията
Comment