If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ми разстроих се, никой не вярва на руските източници... Един не вярва на Шилин, нищо че е бил директор в Ижмаш и е отговарял за износа. Друг на Малимон не вярва, нищо, че е оръжейник. Трети пък не вярва, че сме използвали студено коване, щото руснаците нямало да разрешат и щото прахосмукачката нещо там... Направо се депресирах, шъ знайш.
Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Трети пък не вярва, че сме използвали студено коване, щото руснаците нямало да разрешат и щото прахосмукачката нещо там... Направо се депресирах, шъ знайш.
Туй в мойта градина.
Но само с четене на книжки не може да се придобие представа за реалността в даден времеви период. Трябва да си го изпитал на гърба си.
Според собствените му спомени го е проектирал на полигон в подмосковието след като не са приети на въоръжение проектирани от него картечен пистолет и самозарядна карабина. Опитните образци за изпитанията на автомата са били изготвяни в ковровския оръжеен завод. Даже намеква леко, че му е пречено защото там по същото време на същата тема е работел Дегтяров. Спомените са пълни с имената на инжинери, конструктори, изпитатели, който посочва като хора, които са му помагали, без обаче да конкретизира кой колко е помагал и точно в какво. Там са и Симонов, Судаев, Дегтяров за по дребните не говорим те са над 10 - 15 човека само в спомените му, а колко са в действителност..... Възходът му като млад конструктор започва по партийна линия. С опитът си да създаде картечен пистолет прави впечатление на един от партиините ръководители и така му дават зелена светлина. Бил е млад със селски произход, танкист фронтовак, при това ранен и без техническо образование, дето се вика човек от народа. Още като войник през 1941 г. преди войната предложил няколко изобретения - брояч за изстрелите от оръдието на танка и брояч за изработените от двигателя часове за следене на моторесурса според твърденията му. За това бил представен на Жуков и набелязан като преспективен кадър. Изобщо подходящ човек на подходящото място в подходящото време. И те така. Виж спомените му в милитера ру.
Винаги съм се чудил - абе защо не дадем на хората конструирали оръжия, да разбират малко повече от форумните герои?
Някак си, това да си чел, не е същото като това да си го правил...
Чета я темата и се дивя, ако повечето народ изразходваше тая енергия дето я изразходва за писане, да произвежда гилзи, дали пък света нямаше да е едно къде по-добро място. Вече на дълго и широко разказахте какъв никаквец издигнат по партийна линия бил Михаил Тимофеевич, не е нужно да се повтаргате, че и потретвате. Айде да постреляме
Ето нещо от професионалистите http://www.youtube.com/watch?v=xkLfpgvm2Ng
Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.
Доколкото съм срещал, официално е помогнал в изготвянето на технологията на производство. Не е само Хюго Шмайзер, но и целият му екип немски инженери работят в СССР, но това беше чак 46-47г. Дали са дали едно рамо във финалната фаза на конструирането на АК през 47-ма, аз лично идея си нямам. Звучи като да не са имали време за такова нещо, защото пристигат в СССР когато АК вече би трябвало да е прототип и да се изпитва.
This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Както всяко съвременно оръжие и АК е разработен от конструкторски екип. Може би поради това, че идеята за оръжието е била негова, поради партийна угодност или защото извънземните така са наредили, но МК е бил ръководител на екипа /въпреки, че е нямал инженерно образование/ и в крайна сметка автомата се нарича Калашников /по същия начин, както някой каза Су-та са Сухой, МиГ-овете са Микоян и Гуревич и т.н. и т.н./
Nick, сърказмът ти е неуместен!
Когато се отправя дадено обвинение - в случая "Калашников не е създал автомата" - следва да се доказва.
А позицията - аз съм чел, а вие сте неуки - с последвал сърказам, подхожда повече на ученически разговори - само бяла нинджа, може да убие друга бяла нинджа...
Когато се отправя дадено обвинение - в случая "Калашников не е създал автомата" - следва да се доказва.
Какво "обвинение", да не сме на съдебен процес? Ти лично какво си "доказал" от твърденията си? Не ставай смешен, не е толкова сериозна дискусията, че да ми правиш забележки от този род.
Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment