Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Американски части в Русия?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

albireo написа
    Юга не, Севера е имал или по-точно имал е ирландци в редиците си, имал е части, които в мнозинството си са били ирландски, но тези части никога не са били официално обозначени като ирландски. Неофициално разбирасе е имало дивизии или полкове, които са наричани "ирладнски" или "германски" и т.н.
    Северът също е имал ирландски части- аз лично знам единствено за ирландсия полк от щата Джорджия.Разбира се частите и от двете страни са наричани неофициално "ирландски", но войниците са носели със себе си отличителни символи. Например на кепетата си и имали трилистни детелини , на знамената на ирландските полкове са изобразявани лира и детелина -символите на Ирландия.

Comment

Sturmpionier написа
      Северът също е имал ирландски части- аз лично знам единствено за ирландсия полк от щата Джорджия.Разбира се частите и от двете страни са наричани неофициално "ирландски", но войниците са носели със себе си отличителни символи. Например на кепетата си и имали трилистни детелини , на знамената на ирландските полкове са изобразявани лира и детелина -символите на Ирландия.
      Кажи го кой е тоя ирландски полк от Джорджия и на чия страна воюва?
      А всъщност по-интересно е как след войната Фенианското братство в Америка се възползва от наличието на толкова много обучени и калени войници и офицери ирландски патриоти и формира отново няколко полка от ирландските доброволци в армията на Севера с цела да нападнат британците в Канада. И наистина има опити за нахлуване, но те са отблъснати без особени проблеми от британските части + местни доброволци от Онтарио.
      Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

albireo написа
        Кажи го кой е тоя ирландски полк от Джорджия и на чия страна воюва?
        Писах вече, че полкът е от армията на Конфедерацията- 24th Georgia infantry regiment.
        А всъщност по-интересно е как след войната Фенианското братство в Америка се възползва от маличитео на толкова много обучени и калени войници и офицери ирландски патриоти и формира отново няколко полка от ирландските доброволци в армията на Севера с цела да нападнат британците в Канада. И наистина има опити за нахлуване, но те са отблъснати без особени проблеми от британските части + местни доброволци от Онтарио.
        Това наистина е доста интересно.

Comment

Sturmpionier написа
          Писах вече, че полкът е от армията на Конфедерацията.
          Не, не писа Писа че е от Джорджия, а аз ако ти кажа че има Кавалерийски полк от Алабама в армията на Севера + доброволчески и помощни части от южните щати - особено от платата и планините Озарк, Арканзас и Източен Тенеси . Така че щом е от Джорджия не значи автоматично, че е воювал за Юга. Айде Тенеси е граничен щат (иди дойди), но Алабама - дълбокия юг, а пък кавалеристи за Севера
          Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

[QUOTE=albireo]
            Не, не писа Писа че е от Джорджия
            Да, прав си По-горе вместо Юга съм писал Севера:
            Северът също е имал ирландски части- аз лично знам единствено за ирландсия полк от щата Джорджия
            Поне го разгадахме тоя полк

а аз ако ти кажа че има Кавалерийски полк от Алабама в армията на Севера
            Уау - и то от такъв щат като Алабама Сърцето на робството и расизма в САЩ, та за второто чак до 70-те години на 20 век.
            Така че щом е от Джорджия не значи автоматично, че е воювал за Юга.
            Мне - този конкретно е бил част от Конфедерацията

Comment

На Севере России активнее всего участвовали английские части. Среди офицеров англичан были даже награжденные русскими орденами Святого Георгия 4-й степени и Георгиевским Оружием. У французов был сформирован свой бронепоезд, но он, в основном курсировал в тылу. Американцы старались не участвовать в активных боевых действиях, также как итальянцы, сербы, греки и поляки. "Контингенты" последних были крайне малы - не более батальона.

Comment

Валентин написа
                На Севере России активнее всего участвовали английские части. Среди офицеров англичан были даже награжденные русскими орденами Святого Георгия 4-й степени и Георгиевским Оружием. У французов был сформирован свой бронепоезд, но он, в основном курсировал в тылу. Американцы старались не участвовать в активных боевых действиях, также как итальянцы, сербы, греки и поляки. "Контингенты" последних были крайне малы - не более батальона.
                А колко време е продължил престоят им? Имало ли е военни действия между интервентите и болшевиките?

офтопик: Стига с тия ирландски полкове, темата е за съвсем друго!!!
                A strong toun Rodez hit is,
                The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

Guy de Monferan написа
                  .. Имало ли е военни действия между интервентите и болшевиките?...
                  Разбира се - виж тази снимка, където войници от AEF в Архангелск хранят пленени болшевики (толкова характерно за американците, да хранят победените...)

Другото интересно нещо на снимката е, че американците са въоръжени с трилинейни пушки обр.1891 г. - но не пленени от руснаците, а правени в САЩ за Русия.
                  Last edited by Nick; 27-11-2006, 17:32.
                  Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
                  A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

Comment

Мале, не може ли да й намалиш размера на тая снимка?
                    A strong toun Rodez hit is,
                    The Castell is strong and fair I wis...

блог за средновековна балканска история

Comment

Working...
                    X