albireo написа
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Американски части в Русия?
Collapse
X
-
-
Sturmpionier написаСеверът също е имал ирландски части- аз лично знам единствено за ирландсия полк от щата Джорджия.Разбира се частите и от двете страни са наричани неофициално "ирландски", но войниците са носели със себе си отличителни символи. Например на кепетата си и имали трилистни детелини , на знамената на ирландските полкове са изобразявани лира и детелина -символите на Ирландия.
А всъщност по-интересно е как след войната Фенианското братство в Америка се възползва от наличието на толкова много обучени и калени войници и офицери ирландски патриоти и формира отново няколко полка от ирландските доброволци в армията на Севера с цела да нападнат британците в Канада. И наистина има опити за нахлуване, но те са отблъснати без особени проблеми от британските части + местни доброволци от Онтарио.
Comment
-
albireo написаКажи го кой е тоя ирландски полк от Джорджия и на чия страна воюва?
А всъщност по-интересно е как след войната Фенианското братство в Америка се възползва от маличитео на толкова много обучени и калени войници и офицери ирландски патриоти и формира отново няколко полка от ирландските доброволци в армията на Севера с цела да нападнат британците в Канада. И наистина има опити за нахлуване, но те са отблъснати без особени проблеми от британските части + местни доброволци от Онтарио.
Comment
-
Sturmpionier написаПисах вече, че полкът е от армията на Конфедерацията.
Comment
-
[QUOTE=albireo]Не, не писа Писа че е от ДжорджияСеверът също е имал ирландски части- аз лично знам единствено за ирландсия полк от щата Джорджия
а аз ако ти кажа че има Кавалерийски полк от Алабама в армията на СевераТака че щом е от Джорджия не значи автоматично, че е воювал за Юга.
Comment
-
На Севере России активнее всего участвовали английские части. Среди офицеров англичан были даже награжденные русскими орденами Святого Георгия 4-й степени и Георгиевским Оружием. У французов был сформирован свой бронепоезд, но он, в основном курсировал в тылу. Американцы старались не участвовать в активных боевых действиях, также как итальянцы, сербы, греки и поляки. "Контингенты" последних были крайне малы - не более батальона.
Comment
-
Валентин написаНа Севере России активнее всего участвовали английские части. Среди офицеров англичан были даже награжденные русскими орденами Святого Георгия 4-й степени и Георгиевским Оружием. У французов был сформирован свой бронепоезд, но он, в основном курсировал в тылу. Американцы старались не участвовать в активных боевых действиях, также как итальянцы, сербы, греки и поляки. "Контингенты" последних были крайне малы - не более батальона.
офтопик: Стига с тия ирландски полкове, темата е за съвсем друго!!!A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
-
Guy de Monferan написа.. Имало ли е военни действия между интервентите и болшевиките?...
Другото интересно нещо на снимката е, че американците са въоръжени с трилинейни пушки обр.1891 г. - но не пленени от руснаците, а правени в САЩ за Русия.Last edited by Nick; 27-11-2006, 17:32.Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець
Comment
-
Мале, не може ли да й намалиш размера на тая снимка?A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
Comment