messire Woland написа
gollum написа
. Аз в предходния си пост ти показах съвсем различна интепретация, която при това се връзва с останалите наличин данни. "Огромна концентрация" - странно, но няма абсолютно никакви данни немските генерали да са вярвали преди нападението, че силите на РККА са в "огромна концентрация" по границата готови за атака. Напротив, прочитайки техни свидетелства е точно обратното. И какво се оказва само Хитлер е знаел за това, съобщава го на Мусолини (няколко часа преди да нападне СССР), но генералите му не го знаят, това обстоятелство никъде в разговорите му с тях не е посочено, нито пък присъства като обоснование за започване на война. Странна работа.
.
.
. До момента ти приведе няколко различни аргумента и май не остана такъв, който да не съм разгледал задоволително и оборил. Остана май само този
. Добре, ако успееш да докажеш, че силите на РККА са били струпани по начин, несъмнено означаващ, че СССР се готви да нападне Германия към средата на лятото на 1940 г., когато възниква у Хитлер идеята, че следваща та кампания ще е срещу СССР, ще се съглася да възобновим дискусията (иначе не виждам смисъл - натрупах един куп доказателства, които по никакъв начин не са коментирани или оборени от твоя страна). Та така, чакам
.
).
. Впроче,м бих я приел, ако някъде в указанията си към генералитет той поставяше това като основен довод. Нещо не съм срещал подобни пасажи.
Comment