Съветите са бомбардирали Добрич ли? За какво им е?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Действия на съветската авиация в дълбочина
Collapse
X
-
Не е сигурно дали са били съветски самолети. Вероятно е да са били и германците с цел да предизвикат анти-болшевишки настрония в България. Още повече че не са нанесени никакви щети. Пък и съпри и чук на парчетата от бомбите изглежда много...хм..кичозно да го наречем. А може и ВВС по погрешка да са бобардирали Добрич, предвид че се намира близо до целите им в Румъния. Бомбардировката е била нощна.
Comment
-
Най-вероятно е било по грешка. Да са били немски самолети все пак е малко вероятно. А грешките са нещо нормално дори сега (при много по-ксъвършени навигационни уреди и точни оръжия), какво да говорим за тогава. Впрочем, и Молотов ако правилно си спомням в началото твърде за бомбардировките над Хелзинки, че съветските самолети всъщност хвърляли храна и други "хуманитарни" помощи (както бихме ги нарекли сега). Може би са имали пердвид, че тези бомби хуманно отнемат на бомбардираните по-нататъчни притеснения за земното им битие.
Comment
-
Именно. Макар и Хорти по убеждения да е бил наточен на комунистите, Унгария, получила териториално разширение през 1940 няма повод за война със СССР за разлика от румънците.Last edited by Sturmpionier; 14-09-2006, 18:15.
Comment
-
lobo написаКажете нещо зо тежкият самолет на Петляков, но не Пе-2 а другият с 4-те мотора.За него съм чел,че нанасят удар в самото начало на ВОВ, като двигателите им са били дизелови.При излитането два са се повредили,един е свален от приятелски огън,тъй като не е разпознат.
По-късно му махат АМ-35 (май такъв беше двигателя) защото го искат за МиГ-3, заменят с всякакви варияции на тема "дизели", но винаги имат проблеми... Общо Пе-8 са произведени около 100-тина...
При първият рейд с него до Берлин има ужасни технически проблеми (Ер-овете наоколо имат още повече проблеми), но няколко самотелта стигат до целта. Един на връщане май кацаше в изоставен колхоз там екипажа 2 дни пренася гориво в канчета, след това излита и се прибира...„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Носи до 5 тона бомби, включително и ФАБ-5000
Comment
-
Слагайте малко снимков материал, да се вижда за какво иде реч.
За въоръжението намерих обаче по-скромни данни - типовото е между 2000 и 4000 кг. С 5-тонна бомба трябва да е бил на предела на възможностите си.
За далечината на полета пък се срещат най-различни данни - от 3600 до 5800 км (с 2000 кг бомби) - в зависимост от вида на двигателите.Last edited by Dinain; 15-09-2006, 13:34."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Пилот написаПрав си, май ФАБ-5000 го бяха ползвали само при Кьонигсберг (ако не ме лъже паметта).
Ликвидирали са гарата, която е възстановена чак след войната.Използвана е една бомба.От взривната вълна намират един локомотив изхвърлен на 400 метра :mhehe:То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.
Comment
Comment