Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Червената армия и военни престъпления в Германия!?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Накратко казано единственото дето може да се каже по темата е "Каквото повикало, такова се обадило" и това смятам изчерпва всичко(поне всичко, което аз имам желание да кажа).
    Впрочем, в селото на баба ми двама червеноармейци са били изловени и проводени право на военния трибунал от собствените си политически офицери за такива своеволия та не ги изкарвайте някаква разпасана команда хората
    Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Само Ви се чудя на акъла....

Днес имам доста свободно време......
      затова прочетох цялата ваша дискусия.
      Много ме възмути това, че никой от Вас не отговаря на елентарни въпроси :
      истина ли е всичко това ?
      защо се е случило това ?

*** На подобни "елентарни въпроси" всеки нормално мислещ и поне малко разумен човек (каквито предполагаме са потребителите на нашия форум) не би трябвало да има никакъв проблем и сам да си отговори. И то без да прибягва до откачени конспиративни и не толкова конспиративни теории.
      Затова никой не е отговорил, защото е очевидно.
      модератор

Поздрави
      Last edited by модератор; 16-11-2006, 17:31.

Comment

MannTeufel написа
        От баба знам, че воиниците от Червената армия нападали жени, а като се има предвид, че мъжете били принудени да отиват на фронта, техните съпруги оставали беззащитни.Но старите хора ги криели в плевниците си.Та те червеноармеиците не са никакви ангелчета, наистина!Даже по немско време, не било толкова опасно в селото за обикновените граждани!
        Дядо ми, Бог да го прости, беше върл комунист. От неговите разкази знам обаче, как немците били много възпитани и дисциплинирани войници. Плащали са си за храната, сами са си разчиствали, държали са се много коректно. На обратния полюс били съветските войници, които си падали по пироманията, грабежите, побоищата.

Comment

Баба ми е още жива и може да ти разкаже за държанието на немските и руските войници, но надали ще искаш.
          "...а крилете биват всякакви-каза враната..."

Comment

ahileas написа
            Баба ми е още жива и може да ти разкаже за държанието на немските и руските войници, но надали ще искаш.
            Абе моята почина, но накратко в Кюстендил положението било идентично - дойдат войниците, два три дни им позволят по-голяма свобода, на третия ден разстрелят някой на площада за мародерство и всичко си влиза в час.
            Особено беше впечатлена, как руснаците го ударили на як тридневен запой, но на третия ден дошли едни с кожени дрехи и войниците както били на втория етаж в кръчмата наскочили направо през прозорците и тичали да се спасяват.
            http://www.bukvite.com

Comment

В Търновския регион германци пристигат и се установяват в някой селища. В селото на бащами Долнта Оряховица се разполага свързочен взвод. Заемат училището и пред вратата му и на камбанарията на църквата слагат постове. На 22 юни се натоварват на камиони и не се връщат. Докато са били в селото са били много възпитани. Федфебела им вървял с една бала райхсмарки и купувал от селенията предимно прасета, кокошки, яйца и пр. И давал колкото му поискат. Един от германците докато се къпели паднал и си строшил главата. Закарали го да го погребват в Германия без никакви проблеми. На 9 септември идват руснаците. Разполагат се на много места и по къщите. Ден-два там е и ген. Толбухин. На стринка му на баща ми на къщата до 90 г. имаше даже плоча за това велико събитие. На баща ми в къщата се разполага щаба на някаква част. ВКР-то предупредило дядо ми да скрие ракията и да не дава на войската пиене, ако искат. Баща ми се сприятелил с един войник Иван, който седял редовно на пост пред вратника и често му пълнел манерката с ракйика.Така за укрепване на БСД. Като си тръгвали руснаците Иван донесъл на баща ми една чисто нова италианка - Манлихер-Каркано(със сгъваемото щикче) и една торба патрони и си заминал. В селото за времето докато са били руснаците няма случаи на изнасилвания. За някакви провинения трибунала е осъдил 4-ма войници и са ги застреляли до бента на р. Янтра. Преди години от брега до бента едно хлапе ми донесе две метални копчета със знаци на свързочни войски. Вуйчо ми , който се върнал от корпуса в Сърбия ми е разправял, че една вечер един младичък майор го закачил, когато се прибирал с две приятелки, че две са му много и да му отстъпи едната. Нашия си беше бабаит и му теглил една и му казал, че ще каже на ВКР-то, който спял в другата ми баба. Майора се ошашавил и почнал да се извинява и да налита да го черпи. За изнасилвания изобщо в региона не може да става и дума.
              В Германия не мога да кажа какво е ставало. Всички позиции, които съм чувал са противоположни и пристрастни. Че е имало такива, две мнения няма. Но да се правят елементарни сметки -толкова по толкова-значи всички германки са изнасилени по много пъти, това вече май е прекалено.
              От както е изобретен барута, ангелите не участват в сраженията на хората!

Comment

виталий написа
                "А как ты хотел если Болгария была союзницей Германии? - Талоны на усиленное питание что ли раздавать надо было после вхождения Советской армии? Конечно, по сравнению с гуманными Немцами Русские пьяный сброд и маньяки. немцы и мухи не обидят. А то, что Немцы (союзники Болгарии)уничтожили и изнасиловали МИЛЛИОНЫ Русских женщин это ерунда.
                Защо ми се струва , че преди България да стане съюзник на Германия , последната е имала друг такъв , :mhehe: с чиито въоръжени сили прави съвместен парад в Краков...

А иначе за отношението спрямо пленници и цивилно население в окупираните територии -СССР не е бил ратифицирал конвенкции за положението на тези общности при война , поради което и германските въоръжени сили са се отнасяли реципрочно*. Вонегът беше описал положението в един лагер за военнопленници и драстичната разлика в състоянието на съюзниците и руснаците.

-------------
                *след което братушките им го връщат.

Comment

Нещо като парад е имало не в Краков, а в Пинск

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

германските въоръжени сили са се отнасяли реципрочно*
                    реципрочно на кое??!!!??? или неподписването на конвенция се равнява на изгарянето на няколко хиляди села заедно с обитателите им?

Comment

Това вече сме го обсъждали, пир това малко по-назад в темата. СЪответната конвенция, която Германия е ратифицирала задължава ратифициралите я страни да я спазват спрямо всеки противник, независимо дали съответната държава е ратифицирала или не конвенцията. Така че оправданието за "реципрочност" не върши работа.

Comment

кало написа
                        реципрочно на кое??!!!??? или неподписването на конвенция се равнява на изгарянето на няколко хиляди села заедно с обитателите им?
                        Не оправдавам това . Може и да са били и повече от унищожените от самите съвети през 30-те години. Сещам се , обаче , за пленените при Сталинград германци , италиянци и румъци . Някой знае ли колко от тях са освободени през 50-те години ?

Comment

От пленените при Сталинград около 90 000 немци се завръщат около 6 000. За румънците и италианците нямам представа. Пленените италианци от самия сталинградски котел няма, те са разгромени на съседен участък и доколкото знам попадат масово в плен, но колко и докога ...
                          Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                          Проект 22.06.1941 г.
                          "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Todor Pavlov написа
                            Не оправдавам това . Може и да са били и повече от унищожените от самите съвети през 30-те години. Сещам се , обаче , за пленените при Сталинград германци , италиянци и румъци . Някой знае ли колко от тях са освободени през 50-те години ?
                            А ти разлика между цивилни и военни да виждаш?

Впрочем голямата смъртност на пленените при сталинград се дължи основно на състоянието в което са били пленени, за което са си виновни самички, да се бяха предали по-рано.
                            Last edited by Gaden Gogi; 15-01-2007, 13:06. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Високата смъртност на военнопленниците в съветските и немските лагери (разликата е, че в немските лагери такова е било отоншението изключително към съветските военнопленници) за военнопленници се е дължала все пак основно на условията в тях. Това важи в определена степен и за пленените при Сталинград, поне ако се вярва на спомени, които съм чел (случаите на човекоядство са основно след това и то е поради това, че не се дава храна, сходни са нещата; естествено, състоянието на военнопленниците когато стават такива само влошава нещата). В Германия съветските военнопленници се държат в сходни условия и мисля че и в двата случая сатва въпрос не за някаква обмислена реципрочност, колкото за естествен непукизъм и нежелание да се харчат средства за подобно нещо.

Comment

Някой знае ли колко от тях са освободени през 50-те години
                                да - общо за войната пленените от германските въоръжени сили са близо три милиона, върналите се в Германия - близо два милиона и 400 хиляди. пленените съоюзници са 750 хиляди, върнали са се 610 хиляди.

пленените съветски военнослужещи са 4,6 милиона, върнали са се 1,8 милиона...

Comment

Working...
                                X