Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Престъпленията на Съюзниците и Руснаците

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

И не само в нея, всъщност има поне три теми, в които се обсъжда този въпрос. Където аз лично (но не съм самотен) съм изложил моето виждане за нещата. Нека Лулчев да пусне своето и да го обсъдим, ще ми е интересно. Вероятно тъй като тази тема е последна по време, ще е най-добре да е в нея. Може и да поясни как точно флота ще се използва в подобна операция, та да разбера защо го е включил в сравнението или пък защо за немските дивизии специално изрежда, че половината са с по-ниска боеспособност и с по-малко въоръжение, докато кой знае защо пропуска да спомене същото за френските дивизии, още по -малко за сроковете, в които Франция завършва мобилизацията си и колко точно съединения има свободни за използване срещу Германия. И накрая с интерес ще прочета неговия оперативен план за това как Франция и Великобритания с лекота побеждават Германия в рамките на 1939 г. Ще е интересно.

Comment

Динай, "врътките" не оправдават, а узаконяват. За оправдаването на масови разстрели едва ли ще се хване някой с здръв разсъдък (освен аконе е адвокат на който солидно плащат за това).

Концентрационите лагери и от двете страни също не могат да бъдат оправдани, но искаме или не в онзи контекст са били законни (просто защото тези които са го правили са имали законодателната власт да ги направят такива).

Освен това на принципа "Победителите не ги съдят!" от странат на победителите в ВСВ наистина имал ли признати и осъдени военнопристпници? Така че и международните норми явно не са някакъв абсолютен закон.
      Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
      [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
      きさまはしんでくださいませんか
      [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

"Освен това на принципа "Победителите не ги съдят!" от странат на победителите в ВСВ наистина имал ли признати и осъдени военнопристпници? Така че и международните норми явно не са някакъв абсолютен закон."
        Дойдохме си на думата.... Престъпници има и от двете страни, просто едните като загубили бяха сатанизирани(не казвам, че няма основание изобличаването на нацистките военни престъпници!), а за "греховете" на победителите се говоири под сурдинка, дори в съветската историография направо се отричат...а когато се говори винаги се оправдават с желанието за разплата....

Comment

Е, всъщност аз не съм сигурен - защото не съм много запонат - но бих се учудил много ако има осъдени на смърт руски офицери за заради зверства извършени от тях по време на войната.
          Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
          [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
          きさまはしんでくださいませんか
          [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Динай, "врътките" не оправдават, а узаконяват. За оправдаването на масови разстрели едва ли ще се хване някой с здръв разсъдък (освен аконе е адвокат на който солидно плащат за това).
            Крилов, там е работата, че за някои хора именно оправдават. Семантиката е хлъзгава работа. По-лесно е да застреляш някого, ако някъде на някакъв лист е отпечатано и подпечатано че това е ОК. Ако е само с устна заповед, е по-трудно, повече угризения има - един вид, ако е ОК, защо тези отгоре го крият и не искат да го направят официално? Но всичко това е встрани от темата.
            Аз коментирах нещо конкретно - ако разстрелваш няколко понеже е военен (офицер), няма как да претендираш после че казусът не може да се разглежда като казус на военнопленници, заради някакъв бюрократичен loophole. Този същия loophole явно не ти е направил впечатление преди това, когато си вземал решение да ги разстреляш.
            "No beast so fierce but knows some touch of pity."
            "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Победилите никой не ги съди.

Comment

stefan voivoda написа
                Победилите никой не гиъди.
                Май никой не е чувал за обвинен и осъден военнопрестъпник от Съюзниците или Руснаците на Нюрнбергския процес. А защо е така? Не би ли следвало да има справедливест (в юридическия смисъл на думата) за всички по еднакъв начин, незвисимо дали са победители или победени?
                Да, инициаторите на ВСВ са самоубили се или получили смъртна присъда, осъдени са и много други политически и военнослуцещи от командния състав на ВС на Германия, също и други които са били на подчинео ниво офицери и генерали...Но много, много военнопрестъпници са останали ненаказани или 'амнистирани' от всички страни участвали във войната.
                Моето мнение е, че това не би трябвало да е така, в случй че претендираме за справдливост в парвосъдието, което осъжда престъпленията.
                GOTT MIT UNS!

Comment

Напълно достоен край за тази тема.
                  albireo написа
                  ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Working...
                  X