Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой е най-способният германски командващ през войната?

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Хм, Манщайн почна леко да минава Ромел, много интересно... но за сега без коментар.

Хаусер що се появи Имперец, татко Хубе е по-кадърен? Пък и СС, малко лош вкус...

Comment

Хаусер се появи по моя инициатива. И сори, но Хубе и Хаусер са несравними. Хубе е изтърсак.

Comment

Изтърсак?! Хубе! Леле, ти имаш ли статия за него, мога ли аз да понапиша за него, пък ти си провери, да видим, дали е изтърсак, той сигурно е по-способен и от всичките там теоритици и стратези, той си е практик, а 16 танкова е дивизия дето ... с не знам с кво да я сравня, с бижу? Знаеш ли, че Хитлер все за Хубе ревал след като е паднал от Щорха. А за Сицилия кво ще кажеш? Срещу Патън и Монтогомери , анблок!

Comment

Защо SS да е лош вкус????????????
          They march in full battle dress
          With faces grim and pale
          Tattered banners and bloody flags
          Rusty spears and blades...

Comment

Даниц има blackouts, calm down

Comment

SS-mann написа
              Защо SS да е лош вкус????????????
              Ми питай Гюнтер Грас, щом той се срамува, аз не знам. Партийни войски, касапи

Ако сега "Войници като всички други " на Хаусер ще ми споделиш, съжелявам, не приемам такива аргументи. Войската е за отбрана на държавата, инструмент до който се прибягва само при крайна нужда. СС излизат от това определение, те са нацита, а аз тия не ги разбирам. Не ми пука що за идеи са имали. За мен и никът ти е лош вкус.

Comment

Добре де, дай да не намесваме Грас. Грас е едно от най-големите имена в немската литература а в момента и в световната. Когато е постъпил в СС е бил на 17 и се съмнявам, че го е направил доброволно.

Първо на първо какво въобще значи лош вкус? Това е един такъв празничък израз. Само не ми казвай, че СС не са част от Вермахта дори формално. Когато става въпрос за немски командири нормално е да присъстват и командири от СС т.е. забрави това "лош вкус". Хаусер е много по-кадърен от доста други. Причините за това може да са, че е видял доста повече, защото е по-дъртичък от доста вермахтски момиченца в униформа, но всъщност това слабо ме интересува. Просто се дразня на такива определения като "лош вкус", защото не казват нищо.

Темата не се казва "Защо не обичаме SS-Brigadefuhrerите, а се кефим на Генерал-майорите". точка. постанових.

Comment

Видя ли, че пиша "за мен е проява на лош вкус", сиреч вкуса си е мой, ерго, не пиша за СС, сам си спазвам моите правила. Е, случва се и да си казвам мнението. точка

А? Ромел пак дръпна. Днес явно ще е сахарски слънчево, лятно настроение. Зимата щеше да дръпне Манщайн!

Comment

Док Холидей написа
                    Добре де, дай да не намесваме Грас. Грас е едно от най-големите имена в немската литература а в момента и в световната. Когато е постъпил в СС е бил на 17 и се съмнявам, че го е направил доброволно.
                    Гюнтер Грас просто ще се нареди до имена като Мартин Хайдегер, Карл Шмит, Вернер Хайзенберг и др., а разни ялови писачи ще го плюят и ще се кефят, че с нещо го превъзхождат морално, но всъщност не само не го превъзхождат с нищо, а и са много под него.

Comment

Не говорим за Грас, а за това дали СС е престъпна организация и дали изобщо трябва да се споменава. Самият Грас се срамува доколкото разбирам, не е казал "аз служих на фатерката" или "гордея се, че съм част от...", или нещо подобно. напротив, мъчило го е. Защо?

Comment

Анкетата стана интересна, Ромел вече обърна резултата и вече води с 10:9 гласа
                        Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Comment

Всичко почва да си идва на мястото. Единственото, което ме озадачава е защо Бързоходният :kid: се влачи толкова. Очаквах да е ожесточена конкуренция на Манщайн. :sm186:
                          Eighteen out of twelve apostles are buried in Spain.

Comment

Като гледам най-"геймърския" от всички лица посочени в анкетата води. Детска му работа. Масовата култура за ВСВ надделява. А на второ място е масовата форумна култура. А Последният Прусак дели едва третото място. Това нямаше да е толкова раздразнително ако не беше прекалено голямата разлика с втория.
                            Обаче Ромел - най-способен германски военачалник. Пфу...рай за любителите на уестърна.
                            Recalibrating my lack of faith in humanity...

https://www.youtube.com/watch?v=MvqjkS6t9Yk

Comment

Е стига де! Аз се дразня най-много на това.
                              Да, бих искал Гудериан към настоящия момент да има поне 6 гласа, а Рундщед да е плътно зад него примерно. Бих искал Браухич Йодл и Кайтел да нямат нито глас до края и предполагам ще се окажа прав.Халдер поне 1 глас заслужава ей така просто... Хот също.
                              АБе глупости на търкалета въобще. Тая анкета трябва да се пусне, но преди това трябва 1 седмица да се обяви, за да помислят хората кой според тях наистина заслужава това. А не просто да търсят с жадни очи къде пише Ромел и да натискат трескаво. Или пък изключете Ромел ебаси. Колко му е.

Comment

А как искаш да води непопулярен генерал в анкета? Все пак искам да подчертая, че това, че със забелижетелната си победа при Газала и превземането на Тобрук, човекът почтенно си е взел мястото на Валхала. Способен организатор, добър познавач на маньовъра, използва артилерията, по твърде сполучлив начин. Решителен в настъплението, да наистина, оказва се слаб стратег. Но това е защото твърде бързо се издига, напълно възможно е.
                                Стратезите срещу него, а това са по скоро Манщайн, който за момента е добре оценен, не само от анкетата, а и от популярните разкази за войната, и Халдер, Браухич и защо не, Кесерлинг и Йодъл, трудно ще се похвалят с така осезаеми успехи и победи.

Comment

Working...
                                X