Книгата е точно на Малцужински има и още една с документи от средата на 80те "Нито давност, нито забрава". И в двете книги пише неистови глупости и се изкривени до n-та степен. За щастие из материалите има и верни неща, но коментарите са глупости на търкалета. Ужасно!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Холокостът
Collapse
X
-
Холокост???
rambler написаИнтересно е, че първото значение на думата Холокост е изгаряне на принесени в жертва животни..........интересно нещо е езикът и този пренос на значение от животните към евреите. Може би се набляга на беззащитността и безропотността им
Колкото до етимологията на думата, в действителност Холокост идва от гръцки и буквално означава "унищожен чрез огън", а в по-общ смисъл "пренасяне в жертва". Както може да се очаква самите евреи не приемат окончателното решение да се нарича Холокост и държат на тяхното Шоа, сиреч "катастрофа".
Както и да го наречем обаче, не смятам, че геноцидът извършен над евреите се отличава особено от този над арменците(с над 1млн. жертви). Но пък колко хора по света въобще не са и чували за турските кланета от 1915 година?Мъжът е създаден за война, а жената за отмора на мъжа от войната.
Comment
-
Erich Von Manstein написаЩе използвам момента за да те попитам Thanatos понеже не съм запознат много добре с това време - този на аватара ти да не е един хауптщурмфюрер от СС на име Менгеле. Както казах възможно е да съм в огромна грешка но искам да попълня знанията си, защото както казах не съм запознат.
gollum написаСилно се надявам това да е някаква леко нескопосана шега. И за да изясня някои неща, те съветвам внимателно да погледнеш и прочетеш правилника на форума:
http://forum.boinaslava.net/faq.php?..._rules_generalМъжът е създаден за война, а жената за отмора на мъжа от войната.
Comment
-
Thanatos написа... и да осквернят паметната плоча на цар Борис III в Израел. :evil:
Първо - решението паметните плочи да бъдат преместени, трудно може да бъде наречено оскверняване, дори и при възможно най-голямото разширение на смисъла на тази дума.
Второ - Инициативата за подобно действие, беше първо предприета от българска страна. Това беше политически ход, чиято мотивировка, цели и евентуални облаги бяха вътрешнополитически и само за местна "консумация".
Трето - Над 11 000 души от Тракия и Беломорието, все пак са депортирани към концлагерите.
и Четвърто - В Израел и по света има достатъчно много хора, които помнят и тачат делото на Пешев, цар Борис 3ти, Българската православна църква и българското общество. Мисля, че това е много по-важно отколкото кръщаването на горички с разни имена, поставянето на паметни плочи и пр.
Както и да го наречем обаче, не смятам, че геноцидът извършен над евреите се отличава особено от този над арменците(с над 1млн. жертви). Но пък колко хора по света въобще не са и чували за турските кланета от 1915 година?
Освен това има не особена, ами драстична разлика между масовото клане над арменците и масовото унищожаване на евреите през периода на Втората Световна Война. Първото не е мотивирано от никакви идеологически съображения, докото холокоста бива осъществен, с прякото участие на държавния механизъм на една чисто идеологическа държава. Той е плод на една доктрина, която води до заключението, че един народ заслужава да бъде изтребен поради някакви метафизични, според националсоциалистическата идеология причини. (вината на евреите се изразява единствено в това, че са евреи)
Ако това не е съществена разлика аз не знам кое е?
Comment
-
Модераторско обобщение: да се сравняват евреите с животни е меко казано в противоречие с правилата, Танатос. Съветвам те да коригираш този си пост. Най-малкото, очаквам да обясниш репликата си в най-скоро време. Може и на ЛС.
Към Жана Д'Арк: ако прочетеш внимателно позициите ни тук и дискусията назад, ще намериш отговор на въпроса си.
Нека да сме наясно - грубото неспазване на правилата на форума, особено относно частта, свързана с пронацистката и прокомунистическата пропаганда, могат бъдат повод да приложа репресивни мерки към нарушителите.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
Господа, съжалявам ако съм останал неразбран.....Особено към уважаемите модератори - аз не съм пронацистки настроен, а също така и не обвинявам никой за неговото мислене, че холокостът е лъжа и т.н.
А и не задавам въпроси,освен по теми които ме интересуват истински(преобладаващо Средновековие , но и ВСВ)
Вижте , по мое мнение , каквото и да се изпише по тази тема , не мисля ,че ще промени убежденията на много хора.Тази тема за мен е твърде деликатна - убедените неонацисти ще си останат такива, уви...
А твърде е възможно да съм пропуснал някои съществени мнения по тази дискусия и затова да звуча извън темата - все пак пиша от работата и се надявам да не ме хване шефа - за което се извинявам.....
Още веднъж - най-искрени извинения ако съм обидил някого или някои неволно......
Comment
-
Коригирах си мнението. Не търся никаква конфронтация и се учудвам, че сте толкова докачливи. Както написах и по-горе, нека това мое изказване се приеме като "нескопосана шега".
Съжалявам, ако съм засегнал някого, директно или индиректно.Мъжът е създаден за война, а жената за отмора на мъжа от войната.
Comment
-
Сержант Уханов написаХъм, че ТЕ дори си имат и име - гои. Добитък, с други думи.
Goi - Race, or people. The Jews also call a man a Goi - a gentile; they call a gentile woman a Goiah. Sometimes, but very rarely, Israelites are called by this name. It is mostly applied to non-Jews, or idolators. In Jewish books which treat of Idolatry, worshippers of idols are often called by this single word Goi. For this reason, in more recent editions of the Talmud the use of the word Goi is purposely avoided and other words for non-Jews are substituted.
It is well known that in the Jewish language, the Jews call Christians among whom they live, Goim. Nor do the Jews deny this. Sometimes in their popular magazines they say that this word means nothing harmful or evil. But the contrary can be seen in their books written in the Hebrew language. For instance, in Choschen Hammischpat (34, 22), the name Goi is used in a depraved sense:
"Traitors and Epicureans and Apostates are worse than Goim""Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.
Comment
-
Е, в този цитат:It is well known that in the Jewish language, the Jews call Christians among whom they live, Goim. Nor do the Jews deny this. Sometimes in their popular magazines they say that this word means nothing harmful or evil. But the contrary can be seen in their books written in the Hebrew language. For instance, in Choschen Hammischpat (34, 22), the name Goi is used in a depraved sense:
"Traitors and Epicureans and Apostates are worse than Goim"knowledge is power
Comment
Comment