Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Окултизма в Третия райх

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Окултизма в Третия райх

Искам да попитам до каква степен окултизма е влияел управлението на райха. Предполагам всички знаете за Химлер и неговата пристрастеност към окултизма, както и за окултиските традиции в SS. До колкото знам личния маг и лекар на Химлер се казваше Карл Мария Вилигут, но за него ще видя кога ще мога да напиша нещо повече. Иначе до колкото знам окултизма и пангерманизма се заражда първо от Гудио фон Лист и Ланс фон Либенсдорв или Либенсфелд абе нещо такова беше Те изледват древните германски традиции, както и ритуалите на рицарите през средновековието и от там правят изводи че германците са арийци. Както знаете те правят и експедиция до Тибет за търсенето на арийски корени, но за тази експедиция по-късно мога да сложа материали, които ми бяха пратени от Eisenherz. Те имат и доста последователи но сега не помня имена, но когато ми свърши сесията ще гледам да напиша и още интересни нещица и имена.

Та да се върна към въпросите ми до каква степен окултизма е влияел управлението на райха и какво знаете за него и също така знаете ли нещо повече за мага (магьосник) и лекар Карл Мария Вилигут?
    Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами, не се плаши българин да си.

Никой не е по-сляп от този, който не иска да вижда.

Войната е много сладко нещо за тези, които не са я виждали.

Точно по този въпрос не знам нищо, но със сигурност корените на самото явление могат да се търсят (или проследят) доста по-назад във времето - както до епохата на Романтизма, когато подобни веяния завладяват почти цяла Европа, така и по-назад във времето до Средновековието. Така че това явление е част от цивилизцаионния профил не само на Третия райх. Но определено се усеща в него - друг е въпросът каква точно е била връзката между реалните политически решения и тази атмосфера.

Comment

Явно тази тема няма голям интерес, но аз пак ще пробвам да попитам нещо някои знае ли нещо повече за експедициите до Тибет? Аз по принцип имам малко материали за това, но в момента не мога да ги сложа защото този който ми ги даде каза да не ги слагам още.

Comment

Ето тук има нещо по въпроса:

Но колко е достоверно?
        НА БОЙНОТО ПОЛЕ БЪЛГАРИЯ

Comment

Шеленберг - хвърлих едно око на линковете дадени от Елемаг и видях, че там се споменава този Ернст Шефер когото ти търсеше. Бил е шеф на експедицията до Тибет.

Comment

След бърз преглед на страниците мисля че съвпадат с моя материал, който имам. Но за Ернст Шефер още не мога да намеря снимка иначе знаех че шеф на експедицията, но мене ме интерисуваше повече неговата автобиография и ако можеше някоя снимчица. Иначе благодаря.

Comment

за разбиращите немски предлагам да минат след известно време на unglaublichkeiten.info щот са федералните власти са го затворили **********. малко е странен от гледна точка на идеи и поднасяне на инфото...ама айде надявам се сами ще видите :roll:

Comment

"Копието на съдбата" е интересна гледна точка по този въпрос - окултизма и Третия Райх.

Comment

За това копие и аз съм чувал дори гледах предаване за него по така дискутирания канал Дискавъри наистина интересна гледна точка.

Comment

Shelenberg написа
                    Искам да попитам до каква степен окултизма е влияел управлението на райха. Предполагам всички знаете за Химлер и неговата пристрастеност към окултизма, както и за окултиските традиции в SS. До колкото знам личния маг и лекар на Химлер се казваше Карл Мария Вилигут, но за него ще видя кога ще мога да напиша нещо повече. Иначе до колкото знам окултизма и пангерманизма се заражда първо от Гудио фон Лист и Ланс фон Либенсдорв или Либенсфелд абе нещо такова беше Те изледват древните германски традиции, както и ритуалите на рицарите през средновековието и от там правят изводи че германците са арийци. Както знаете те правят и експедиция до Тибет за търсенето на арийски корени, но за тази експедиция по-късно мога да сложа материали, които ми бяха пратени от Eisenherz. Те имат и доста последователи но сега не помня имена, но когато ми свърши сесията ще гледам да напиша и още интересни нещица и имена.

Та да се върна към въпросите ми до каква степен окултизма е влияел управлението на райха и какво знаете за него и също така знаете ли нещо повече за мага (магьосник) и лекар Карл Мария Вилигут?
                    От няколко години насам ми прави впечатление големия брой книги, които засягат и разискват темата за окултизма в райха.
                    Също така и че тази тема не е обсъждана в Бойна слава. Всъщност май никой от участниците във форума не долюбва окултизма и въобще загатките и мистификациите на райха.
                    От датата на мнението ти Шеленберг са изминали над три години и предполагам до сега си се интересувал от това и направил изводи.

Comment

Официалните причини за експедицията в Тибет са били изучаване на релефа, климата и културата на региона. От политическа гледна точка, цел е било създаване на представителство на Германия в Тибет. Твърди се обаче, че Химлер е имал по-специални нужди:

- Събиране на документи свързани с Вашриана (Пътят на диамантите), будизма изобщо и свидетелства за паранормални явления.
                      - Да се установи начин за връзка с Шамбала.
                      - Да се установи контакт с последователи на предбудистките религии Бьон и Дугпа.
                      - Някои от участниците в експедицията да участват в церемония Калачакра тантра.
                      - Да се свържат с представител на Тулпа (религиозно лице от Бьон или Дугпа), който е духовен лидер на арийците.

Последователите на Бьон и Дупга се наричали (а може и сега да се наричат) "господари на света". Вярвало се, че имали способността да контролират енергията чрез духа си, владеели телепатия. В религията си включвали термини като раса, под-раса, главна раса, раждаща се раса, свръхчовек, шеста главна раса. Използвали и символа саувастика, но ляво ориентирана.

Едно от по-нетрадиционните проучвания е трябвало да бъде свързано със строежа и управлението на някакви летящи обекти, наречени витамана. Такива съоражения са споменавани в древни индуски епоси, като дори описват битките на боговете, които ги използвали. Споменавано е, че човек също може да направи такава машинария, а и да управлява на принципа на левитацията. Тия витамани били страшна работа

По време на управлението си, известният индийски император Ашока създал тайно общество на деветте неизвестни мъже. Това били най-добрите индийски учени (мъдреци някакви), които трябвало да създадат каталог на науките. Ашока обаче държал в пълна тайна произведението, понеже в него се съдържали твърде страшни за хората тайни и те биха могли да употребят силата в него по лош начин. Общо били изписани девет книги, вероятно всеки един от обществото написал по една. Твърди се, макар че никой не е виждал доказателство, че книга първа се наричала "Тайните на гравитацията". Е, това се случва 19 века преди Нютон :o

През 1875 г. в древен храм в Индия е открита книга от 3-4 век пр. н.е., която описва как трябва да се управляват витамани, как да се предпазват от бури и гръмотевици, както и как да се използва слънцето за полети. В тая чудновата книга (Вайманика Састра каквото и да значи) имало и картинки, описващи три типа витамани. Вътре били споменати и 31 части, от които се правели витамани и 16 материала. Някъде в края на 20 век, край Лхаса китайска експедиция открила текстове с подобробни описания как се правят витамани...

Вероятно немската експедиция не е успяла да се сдобие с тая ценна информация, но довлякла в Аненербе 108 тома текстове от Тибет. Някои от писанията били заключени в Райхстага, но в крайна сметка попаднали в руснаците.

Човек да се чуди...

Comment

Относно заглавието на темата - променете го на "Окултизмът в Третия райх", така трябва да бъде.

Ето още някои книги:

- Копието на съдбата

- Окултната магия на Третия райх

Колко далеч в езотеричните и магически познания е стигнал Хитлер, показва в нашумялата си книга руският изследовател Сергей Зубков. Посветил години от живота си на проучване на темата и след дълго ровене в нацистки документи и трудове той изважда на светло окултните тайни на фюрера.
                        Проявил се като смел боец с военен чин и ордени, след края на Първата световна война Хитлер решава да прави политическа кариера. Влиза в редовете на Немската работническа партия, без да знае, че един от учредителите на това движение е член на тайното общество “Туле“, считащо за свое главно оръжие магията. Хитлер прави впечатление със своята позиция относно немската нация и мястото й на картата на Европа и е привлечен за член на това общество. Това е преломна точка в живота на бъдещия фюрер. Неговата харизматична сила и ораторска дарба се развиват под силното влияние на личности като Дитрих Екарт, който успява да му внуши, че армията на Третия райх е непобедима и е способна да направи Германия господар на света.
                        В книгата си Зубков изследва скрития мистичен смисъл на знаците и символите, използвани от фюрера. Изважда на светло тайните на Окултното бюро на СС “Аненербе”, чиито членове се занимават с езотерични търсения и експедиции за благото на Третия райх. Основна част от тях са в Хималаите и са посветени на диренето на Шамбала. Според окултния опит и знания на обществото “Туле” напълно изграденият свръхчовек може да бъде открит в Тибет.
                        В книгата детайлно са разгледани научни теории, прегърнати от нацизма, както и секретните проекти на Третия райх, и събирането на реликви като копието на Лонгин, с което е бил пронизан Исус Христос и за което се вярва, че който го притежава, ще властва над света.
                        В дъното на всичко се оказва, че стои древното общество “Армамненшафт”, възкресено от Гвидо фон Лист. Облягайки се на историята на тайните общества Лист е убеден в съществуването на таен заговор срещу арийците, начело на който стоят евреите, проникнали в масонските ложи.
                        Дали Хитлер е бил действително фюрер, изключителен лидер или е бил просто марионетка в ръцете на тайнствени управляващи, мистериозни личности, стоящи зад кулисите и посветени в тайните на окултното? Нищейки окултните тайни на Третия райх, Сергей Зубков прави едно историческо разследване, което достига до неочаквани и изненадващи резултати.

“Хитлер вярвал, че ХХ век е критична повратна точка в еволюцията на човечеството – с повторната поява на магическите сили от древността. Самият той бил убеден, че се намирал на прага на овладяването им.”
                        Тревър Рейвънскрофт

“Империята на Хитлер оставя още една, може би най-интересната загадка – загадката на неговото огромно влияние върху съзнанието на хората. Както показват изследванията на документите на райха, голяма роля при вземането на решения са играли хора, свързани с определени окултни общества. Тяхното присъствие и въведените от тях ритуали осигуряват наличието в целия военен апарат на мистичен дух, изцяло подчиняващ на себе си разума на всеки.”

- Третият райх и знакът на Антихриста. Свещеният Граал на Адолф Хитлер.

Тази книга обединява чудовищните пророчества на много западни историци и окултисти. Тя не може да бъде наречена просто „научен труд". Изводът, който може да се направи, след прочитането на и последната й страница е, че нацизмът, потресъл Европа и целия свят в средата на XX век. е породен от ислямското месианство. Освен това, той и сега се готви за реванш, като подготовката се извършва в секретни бази.
                        Какво е Хитлер - марионетка в ръцете на дявола или предтеча на Антихриста? Нали самият той заявява: „Зная, че някой трябва да дойде след мен." За какви седемдесет и двама заговорници иска да разкаже умиращият през далечната 1919 година немски министър Валтер Ратенуа? В какво се състои тайната на Ордена на Зеления Дракон, член на който е „бащата на нацистката геополитика" Карл Хаусхофер? Каква роля в действителност играе основателят и идеологът на известното Общество Туле Рудолф фон Зеботендорф? Струва си да се намери отговор на тези въпроси и ние ще разберем чудовищната дълбочина на окултните учения, криещи се зад завесата на германския нацизъм.

- Окултният Хитлер

- Разгаданите тайни на Третия райх

- Третият райх и знакът на Антихриста

- Окултните корени на нацизма. Тайните арийски култове и тяхното влияние върху нацистката идеология.
                        Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!

Comment

Съществува индиректна връзка между някои видни личности от Третия Райх и окултизма.
                          Най-очевидната връзка е мюнхенското общество “Туле” (Учебна група за изследване на германската древност и арийските корени). Името “Туле” идва от мистичната северна земя от старогръцка легенда. Организацията се явявала като спонсор на Deutsche Arbeierpartei, трансформирана по-късно от А. Хитлер в NSDAP. Фюрерът обаче никога не е бил член на тази група и не е присъствал на нейно събрание.(виж Angebert, Jean Michel. 1974. The Occult and the Third Reich. Macmillan Publishing Co., Inc.)
                          Обществото “Туле” се развива от Germanenorden – или тайното общество “Тевтонски орден” по инициатива на немския окултист Рудолф фон Зеботендорф.
                          Интересен факт е, че обществото купува локалния вестник Münchener Beobachter, за увеличаване популярността на движението, който по-късно се трансформира в Völkischer Beobachter – основния вестник на нацистката партия.
                          През 1919г. членът на “Туле” Антон Дрекслер установява връзки на обществото с някои крайно десни партии и така се заражда DAP (Deutsche Arbeiterpартеi).
                          Историята насетне е ясна – А. Хитлер става член на партията (партийна книжка ¹ 7 ), по-късно става председател (Дрекслер е изтикан настрана като “почетен председател”) и я трансформира в NSDAP.
                          Други известни членове на обществото се явяват Дитрих Екхард (“Майн кампф” е посветена на него), Готфрид Федер, Вилхелм Фрик, Ханс Франк, Рудолф Хес и Алфред Розенберг – все ключови личности в Райха.
                          След 1933г. обаче, всички окултни общества се закриват (по подозрение в масонска дейност) включително и “Туле”.
                          Самият Хитлер слабо се интересувал от окултизъм – виж речта му от 06.09.1938г. в Нюрнберг:

“We will not allow mystically-minded occult folk with a passion for exploring the secrets of the world beyond to steal into our Movement.”

Както и да е – идеите на “Туле” се застъпват от Химлер, Хес и Розенберг и се включват в идеологическата база на нацизма...
                          Last edited by Panzerjaeger; 27-11-2007, 14:38.
                          Comment is free, but facts are sacred.

Comment

[QUOTE=ISTORIK]Относно заглавието на темата - променете го на "Окултизмът в Третия райх", така трябва да бъде.

Съгласен съм с това.Мисля, че не може да се каже точно дали е влияел окултизмът и до каква степен в управлението на райха и до взимането на важни решения.Според мен по-голямата част от ръководителите на Германия живо са се интересували от окултните науки и древните митове.По - интересното е до къде са стигнали познанията им за окултното и каква документация се е запазила в архивите за това. Ако въобще има такава надали някога ще излезе наяве.

Самият Хитлер слабо се интересувал от окултизъм – виж речта му от 06.09.1938г. в Нюрнберг:

Не съм на това мнение. Особено ако се изхожда от изказванията и речите му. Същия човек твърди, че е избран от провидението да изпълни мисия за спасението на германския народ и също провидението го е спасявало от смърт при десетките атентати извършвани срещу него.
                            Колкото до масоните съществуват сведения, че Хитлер е бил член на масонска ложа.След като идва на власт масонските ложи са забранени, но за разлига от всички потенциални противници и врагове на режима единствено масоните не са преследвани и репресирани.
                            Last edited by SSGRAIL; 27-11-2007, 19:47. Причина: Автоматично сливане на двойно мнение

Comment

Повечето измислици, свързани с темата „Окултните и мистичните тайни на Третия райх” се дължат на книгата на френските журналисти Жак Бержие и Луи Повел „Утрото на маговете” издадена в Париж през 1964г. Авторите твърдят, че „магическият дух на фашизма се въоръжава с всички лостове на материалния свят” и че „нацизмът е, така да се каже магия плюс танкови съединения”...
                              Фактите опровергават такива твърдения. На фона на другите нацистки лидери Хитлер изпъква с изключителното си здравомислие. Нещо повече, когато става въпрос за мистика и окултизъм, той демонстративно се дистанцира от каквато и да било езотерика. В известната си „реч за културата” от 06.09.1938г. например Хитлер рязко осъжда увлечението на отделни членове на НСДАП по мистиката.
                              Собствения светоглед на Хитлер е рационална, почти материалистическа теория, основаваща се на съвременната му наука. Той казва, че за националсоциализма няма нищо по-чуждо от това да пълни сърцата на немците с мистика, „абсолютно чужда на нацисткото движение”.

Извадки от „реч за културата” от 06.09.1938г.:
                              „Ние няма да позволим народ с окултно-мистичен ум и със страст за разкриване на отвъдни истини да се промъкне в нашето Движение”
                              „В основата на нашите програмни искания – казва Хитлер – са залегнали не тайнствени и мистични сили, а ясното съзнание и откритата рационалност”

НСДАП никога не е бил окултен орден – в противен случай зад Партията нямаше да застане 70 милионна маса немски протестанти и католици.
                              Теософските увлечения на Розенберг, окултизмът на Химлер и астрологията на Хес са частни мнения, без претенцията да са доктрина на Райха...
                              Comment is free, but facts are sacred.

Comment

Working...
                              X