Добавка към мнението на Парабелум - и чиито войници освобождават Прага. Към края на войната, когато Вермахта трябва да отстъпи от града, е издадена заповед за унищожението му. Чехите се обръщат към частите на армията на Власов, които са били около града и именно те освобождават Прага. Съдбата им обаче се усложнява още повече от тази им постъпка, тъй като съветите не могат да допуснат такова нещо ...
ЗА ПАРТИЗАНИТЕ
Collapse
X
-
Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." © -
добавка
Можете ли, да дадете още информация... Благодаря Ви messire Woland, а също така и на Вас Parabellum."Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"
И други затворници
нека четат пред вратите
нашата памет остъклена
с надпис:"Всички отидоха на Фронта!"

Comment
-
хъм, хъм
Наистина,ли? А аз си мислех,че доста са се побили... Не са ли, взели участие, може би при Сталинград или някъде другаде на Източния фронт?!"Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"
И други затворници
нека четат пред вратите
нашата памет остъклена

Comment
-
Не. Въпреки че някой немски офицери желаят подобно развитие на нещата, партийните нацистки босове се страхуват и не разрешават участието им. Да не говорим, че Власов е формален лидер на РОА, до голяма степен. Няма почти никаква свобода.
На Източния фронт участва друга формация, сега не си спомням името й, а масата руснаци, участвали на немска страна се бият в редовете на вермахта или в състава на малки подразделения под немско командване.Comment
-
не
А освен на Власов, на екзекутираните и на избягалите в чужбина каква им е съдбата?"Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"
И други затворници
нека четат пред вратите
нашата памет остъклена

Comment
-
Не знам, но по мои сведения, повечето (май почти всички) са репатриирани обратно в СССР, по споразумение между Сталин и Западните лидери. Та, като се има предвид, че тези зверове в човешки образ разстрелват дори собствените си хора, които са имали нещастието да попаднат в плен, направо не ми се мисли какво е станало с хората на Власов. Но руснаците са си особени.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©Comment
-
не знам
може би това е малко извън темата, но знаете ли, струва ми се че през последните 100 (да не кажа 1000...) години в Русия не се е променило нищо в т.нар. народопсихология. Дори политическите промени са реално погледнато промени единствено във външния облик на институциите... Цар, Бащица или Президент, маниера на управлението е все същия. Руският народ в голямата си част си остава закрепостен...albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...Comment
-
Извинявай, че така изравям снимата ни в клин ни в ръкав ама я използваш като пропагандно средсто.Originally posted by "Ramazai"
За твардението ,че в България е нямало фашизам ето ти една снимка за размисъл
Това е PANZER 3 Ausf. G от 1ва танкова група 12-а армия на ВЕРМАХТА, предназначен за нахлуването в Гъция през пролета на 1941.
България не е имала от този модел танкове.Comment
-
Това няма значение. Въпросът е че присъствието на този танк по абсолютно никакъв начин не може да се отнася към политическата система в страната. Твърдението на рамазай е абсурдно.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...Comment
-
Да съгласен съм, но имах предвид друго нещо. България и Германия в този период са СЪЮЗНИЦИ напълно нормално е да се снима съюзнически танк на наша територия, аз съм виждал снимки на руски Т34 след 9ти септември, те пък кой са гонели? Не това са абсурдни твърдения.
В България определено няма фашизъм, това е италиански термин и няма връзка с политическата система у нас в този период. Правилно е политическия режим да се нарича монархия, но стига толкова, че се отклоних ме от темата.Comment
-
Да, определено това за техниката и строя е така, а и мисля, че сме го казали там на момента, на другаря Рамазай.
Това е все едно да твърдиш, че Пакистан е комунистическа държава, защото има на въоръжение бивша съветска техника (китайска разработка наистина, но все пак). Или Индия - тя също е въоръжена със съветско оръжие (не само, но има доста от него).Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©Comment
-
ха!
"Мисля, това което казвам, но неказвам, това което мисля"
И други затворници
нека четат пред вратите
нашата памет остъклена

Comment
-
През пролета на 1941 в България НЯМА нито партизани нито партизанско движение. На компартията още не са и заповядали от Москва да организира партизанско движение.
ПО ТОВА ВРЕМЕ още сме в добри дипломатически отношения със СССР.
Дори се водят преговори за закупуване от България на руска бронетанкова техника (СССР вече е продала на Турция 60 танка Т 26 и към 60-70 БА).
Преговорите се провалят след сключването на спорузамение м/у България и Германия, първата да закупи танкове от трофейните складове на Германците. След провала на сделката другаря Соболев си заминава за СССР.Comment
Comment