Според мен сме свидетели на геройски изобразен боец, от Халхин гЬол, пратен за "език", но върнал се с катана, поради непривързаност на "езика" към живота. Фикшън един вид.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Рисунки за войната
Collapse
X
-
Odzava написаВ кой период е била на въоръжение катаната в съветската армия То вярно на хубавото бързо се свиква, но аз мислех, че само офицерския състав на Японската Императорска армия е притежавал катани. Сержантския състав се е задоволявал с пики, а на войската са оставили щиковете на арисаките.
Изглежда, че е застрелял японски офицер, ами какво ще стане ако порази взвод подофицери- че той няма да може да носи толкова много пики! :oGOTT MIT UNS!
Comment
-
Абе при толкоз японски специалисти тука, как никой не се усети, че това е къса сабя? Никаква катана не е. Човечецът-разузнавач вероятно я е докопал след нечие офицерско сепуку и я ползва като мачете, да си разчиства пътя през храсталаците."Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.
Comment
-
Хаджи Ди, не е пилот! Ако разбираш английски ще се убедиш сам. Тя просто си е с груб дизайн. Дали това се дължи на икономика, традиции или нещо друго за мен не е важно. Знам, че Одзава ще ме нападне, но аз не мога да си счупя сърцето и да кажа, че ми харесва.Last edited by еМГето; 08-04-2008, 21:43.
Comment
-
Ами, ще те нападам. За вкусове не се спори. Поне аз не споря. Друго е по-интересно - очилата. За пръв път виждам очила като стандартна част на обмундировката на парашутист. То допреди 10 г. си бяха лукс извън западните армии, а през ВСВ според мен навсякъде са били лукс.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Прегледах набързо доста снимки и наистина, че нямат. Не са даже състав
на част на немската екипировка. От толкова снимки намерих само една.
Мисля, че просто не е било нужно. То може така да е и в японската армия. Просто художника е избрал такава (вярвам, че всички рисунки са по снимки). Просто причините може да са много и най-различни. А е възможно да са имали очила само при определени операции.
Comment
-
Очилата се използват само и единствено, за да не се насълзяват очите от въздушната струя. Така парашутиста няма да е сляпа кокошка като кацне, или ако го запукат от земята. Но така е сега. А тогава едва ли някой е мислил да ги ползва. А и на снимката парашутистите от немската армия не се готвят за скок.Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Аз не съм специалист по японските мечове, но че е катана си се вижда отдалеч. Късия меч, по-скоро е дълъг нож. От него мачете не става.
Прикачам и три картинки на мечове, които са се използвали в армията и флота.
Като се вижда, доста са варирали като дължина.Last edited by gollum; 12-04-2008, 23:07.
Comment
Comment