Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Рисунки за войната

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Според мен сме свидетели на геройски изобразен боец, от Халхин гЬол, пратен за "език", но върнал се с катана, поради непривързаност на "езика" към живота. Фикшън един вид.

Comment

Хм ... разузнавач да е казваш? С тия туфлички като за "Болшой театър" няма да изкара далеч в разведката - било на Халхин-Гол, било в Манджурия.
      Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
      Неизвестен руски адмирал

Comment

Odzava написа
        В кой период е била на въоръжение катаната в съветската армия То вярно на хубавото бързо се свиква, но аз мислех, че само офицерския състав на Японската Императорска армия е притежавал катани. Сержантския състав се е задоволявал с пики, а на войската са оставили щиковете на арисаките.
        Може да свиреп съветски снайпер, който вместо ID табелките на поразените противници им обира катаните като доказателство и отчетност за пред щаба. :lol:

Изглежда, че е застрелял японски офицер, ами какво ще стане ако порази взвод подофицери- че той няма да може да носи толкова много пики! :o
        GOTT MIT UNS!

Comment

Дребни са,трудно ше опука цял взвод.Освен ако не ги цели по...пиките

Comment

Абе при толкоз японски специалисти тука, как никой не се усети, че това е къса сабя? Никаква катана не е. Човечецът-разузнавач вероятно я е докопал след нечие офицерско сепуку и я ползва като мачете, да си разчиства пътя през храсталаците.
            "Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.

Comment

Аз не съм специалист по японските мечове, но че е катана си се вижда отдалеч. Късия меч, по-скоро е дълъг нож. От него мачете не става.
              Неизвестен руски адмирал

Comment

Хаджи Ди, не е пилот! Ако разбираш английски ще се убедиш сам. Тя просто си е с груб дизайн. Дали това се дължи на икономика, традиции или нещо друго за мен не е важно. Знам, че Одзава ще ме нападне, но аз не мога да си счупя сърцето и да кажа, че ми харесва.
                Last edited by еМГето; 08-04-2008, 21:43.

Comment

Ами, ще те нападам. За вкусове не се спори. Поне аз не споря. Друго е по-интересно - очилата. За пръв път виждам очила като стандартна част на обмундировката на парашутист. То допреди 10 г. си бяха лукс извън западните армии, а през ВСВ според мен навсякъде са били лукс.
                  Неизвестен руски адмирал

Comment

Прегледах набързо доста снимки и наистина, че нямат. Не са даже състав
                    на част на немската екипировка. От толкова снимки намерих само една.
                    Мисля, че просто не е било нужно. То може така да е и в японската армия. Просто художника е избрал такава (вярвам, че всички рисунки са по снимки). Просто причините може да са много и най-различни. А е възможно да са имали очила само при определени операции.

Comment

Очилата се използват само и единствено, за да не се насълзяват очите от въздушната струя. Така парашутиста няма да е сляпа кокошка като кацне, или ако го запукат от земята. Но така е сега. А тогава едва ли някой е мислил да ги ползва. А и на снимката парашутистите от немската армия не се готвят за скок.
                      Неизвестен руски адмирал

Comment

Явно са подценявали очилата, както ние подценяваме коланите в колите.

Comment

Егерите и мотористите със сигурност са имали очила в екипировката си, ако не те кой друг? В Африканския корпус- също. Но мисля, че често съм виждал очила и по снимки на немски картечари. А защо са им били на тях не ми е ясно.
                          GOTT MIT UNS!

Comment

Аз не съм специалист по японските мечове, но че е катана си се вижда отдалеч. Късия меч, по-скоро е дълъг нож. От него мачете не става.
                            Одзава, то не е съвсем подходящата тема, ама няма да се съглася с теб за това. Реално вторият меч варира като дължина и размери в доста широки граници, но често е с дължина между 20 (което си е нож) и 60 сантиметра (котео трудно може да се назове "нож"), средно около 40-50. Това в никакъв случай не е нож. Така че предположението на Stormbringer не е чак толкова лишено от смисъл.
                            Прикачам и три картинки на мечове, които са се използвали в армията и флота.
                            Като се вижда, доста са варирали като дължина.
                            Last edited by gollum; 12-04-2008, 23:07.

Comment

Ам Гъл, как ще наречеш меча на пилота в средата - къс или дълъг? :p
                              Неизвестен руски адмирал

Comment

Прилича на Вакизаши,което определено си е къс меч.Подчертавам къс,боен меч,а не нож.И функциите му далеч не са били само ритуални.Само дето пак се хванахме всички да спекулираме за нещо в което не виждам голям смисъл. :38:

Comment

Working...
                                X