Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Японската агресия в Корея (1592-1598)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #31
    Да сега видях, че кофти е излезнало, мислех че форума автоматично ги намалява снимките - разбира се нямам нищо против да ги намалиш или разместиш както намериш за добре за да е по-прегледно.

    Относно идеята ти да ги включиш в предстояща игра се опасявам, че вече са те изпреварили докато търсех инфо в нета се оказа, че в Цивилизация 3 са ги включили (само корейците и монголците можели да ги ползват и били доста ефективни)

    Иначе да - съгласен съм, че това си е противопехотно оръжие, предимно дефанзивно. Споменах го с примера за битката при Хенджу (кадето между другото са участвали и известен брой от импровизираните прототанкове - доста щура битчица е било като за Средновековието "Снарядите" са били примитивни, малко количество черен барут, така че не може да става дума за използване като обсадна техника.

    Но аз не се сещам за европейски еквивалент действащ на подобен принцип, балистите и катапултите изстрелващи включително копия подобни на тези "ракети" са почти само еднозарядни, а ако изстрелват по няколко наведнъж са в ред и поради това едва ли толкова далекобойни. Макар че далекобойността му не винаги е била такава, а е имало и различни модификации, някои от по-леките са изстрелвали съвсем обикновени запалени стрели за лъкове и са ги пращали до над километър.
    (\_/)
    (°_°)
    (> <) <- This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

    Comment

    Working...
    X