Е добре де, обсадата на Варна е известно събитие, годината е 1828, русите използват ракети за първи път,Дибич стига на юг до Одрин, взима Созопол... обаче французите също си участват, това е твърде популярно, англичаните също, Наварин, египтяните бълбукат, гърците си правя кралство и пр. Краят на Елефтерията. Става за роман "Жомини си пие в Провадия с капитан Мамарчев"
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Наполеон Бонапарт - трагедията на един мечтател
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
А, точно. Жалко, че не съм още добре запознат с тия нашенски събития (че и от Варна съм да му се незнае ). Все пак следвам за сега най-важните периоди на военната история и при това сравнително сериозно (за Наполеон колкото книжки поръчах, сигурно щяха да се нахранят много сомалийчета...). Все ще стигна и до тамalbireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
М-у другото, Грей, ето в този си пост точно ти приказваш за оперативно ниво при Наполеон
Като завърша това есе, което пиша в момента, и което се явява обобщение на "мнението ми за Наполеон", ще го кача, понеже струва ми се наистина успявам да събера на едно място най-важните неща за него. Лесно се пише, понеже няма нужда да цитирам източници, а нещата си ги знам.Last edited by Imperial; 13-12-2004, 14:19.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
В момента завършвам частта за Наполеон-генерала, остава малко глупости да наръся за Наполеон-мъжа ( ама как не ме интересува с коя къде кога спал ) и ще го кача. Обаче си мисля следното. Това ще го свърша да речем до час-два. Ще имаш ли възможност да го погледнеш след това, щото след 6 часа ще имам възможност да го допреработя малко преди да го предам, та няма да е зле да получа коментари преди това. (трябва да го предам най-късно след 9 часа)albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Не е точно по темата, връзката е само косвена. 1858ма, снимки последните ветерани от армията на Наполеон.
В наименованията на снимките се съдържа информация за всеки от тях:
Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
Comment