Amazon написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Метеоритната опасност
Collapse
X
-
Ами така на око, ако диаметъра му е 20 километра, значи тежи към 10 милиона тона. Така че много
Ако трябва да спекулирам поне 5-10 удара, за да му променят значително треакторията, или да го пръснат на парчета. Предполагам ще зависи от състава на метеорита.This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениезначи тежи към 10 милиона тона
Иначе, всичко зависи от дистанцията, на която ще е цепенето. Един взрив би трябвало да го разцепи според мен, без да съм смятал.
Comment
-
Иначе, всичко зависи от дистанцията, на която ще е цепенето. Един взрив би трябвало да го разцепи според мен, без да съм смятал.
А за смятането на око взех данните от тази тема за метеорита от Челябинск. 15 метра диаметър и 7000 тона. Грубо 10 000 тона на 20м. 500 000 на километър. 10 милиона за 20 км. Явно съм сбъркал на порядъци защото не съм отчел, че това не е линейна зависимост. Голям срамThis is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
Всъщност детонирането на заряд във вътрешността не би ли трябвало да преобразува по-голямата част от енергията на бомбата в реактивна тяга благодарение на изхвърлените фрагменти и газове? В такъв случай всичко зависи на каква дистанция и в каква посока се извърши взрива. И една бомба сигурно ще е достатъчна при ранно откриване.
Comment
-
Amazon написа Виж мнениетова парче скала е дълго някъде между 20 и 60 километра.
Човешката глупост е безпределна, защото разумът му е неограничен!
Comment
-
При всички случаи разбиването на части няма да свърши работа - никой не знае тогава кое парче колко голямо ще е и къде ще удари. Напротив, ако се направи нещо като предложеното в пост #126 на Ангелмр, или въобще се намери начин да се даде някакво странично ускорение или тяга (идеи има, на практика обаче нищо не е направено), ефектът ще е много по-съществен. В космоса всичко е скорости, вектори и маса. Теоретично лазерен лъч от не прекалено далечно разстояние (да няма разсейка) може да даде такава тяга, особено ако се отнася за комета. Не е енергийно ефективно, но не е и невъзможно. Дори и малки промени, ако са навреме, могат да дадат голям ефект.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
-
messire Woland написа Виж мнениеТеоретично лазерен лъч от не прекалено далечно разстояние (да няма разсейка) може да даде такава тяга, особено ако се отнася за комета. Не е енергийно ефективно, но не е и невъзможно.
Comment
-
messire Woland написа Виж мнениеПри всички случаи разбиването на части няма да свърши работа
Това е ядрото на кометата 67P / CG (Чурюмов-Герасименко) заснета от борда на "Розета" преди няколко дни. Тук кометата е на няколко десетки километра.
Човешката глупост е безпределна, защото разумът му е неограничен!
Comment
Comment