Да използвал съм неправилен термин. Може би поне приемането на отразеният сигнал от сателити, би спестило едно пътуване на сигнала през атмосферата.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Метеоритната опасност
Collapse
X
-
Не е като да няма избор Радари за наблюдение на космически боклук
(тук има и споменатите от теб бистатични)
И:
НАСА използва наземен радар, за да следи астероид на 27 000 км от Земята
Наземните радари могат да виждат на разтояние границата на Слънчевата Система и до обекти над 7.5 метра големина. При определяне треакторията и големината на обектите, най-добрият подход бил комбинация от мощен радар и оптични системи, както се спомена и в темата:
Това от Викито
И още нещо ми хрумна. Ако има спътници като част от бистатична радарна система, то те не е нужно да са на геостационарната орбита на съществуващите, нали ще гледат "навън" а не към Земята. Може вместо на 400 километра от Земята да са на 4 000, или 40 000...This is my signature. There are many like it but this one is mine.
Comment
-
bsb, говоря за това ограничение, то е подчинено на това колко далече искаш да гледаш - http://en.wikipedia.org/wiki/Pulse_repetition_frequency
Frequency hopping доколкото разбирам е всеки пулс примерно да ти е на леко различна честота, като колко леко различна е е псевдо-произволна променлива. Когато пуснеш някакъв сигнал напред трябва да се подготвиш да го получиш, като знаеш, че за определеното разстояние това става между примерно 0 и 0.01секунди. За това време антената от която си излъчил става на приемник и миксерите и осцилаторите са настроени за този си сигнал, тоест ще са слепи за следващият пулс, който идва на друга честота. Поне това са ни учили 4 курс, но радарите бяха споменати доста отгоре отгоре.
Както казах вече - според мен с радар да търсиш нещо на големи космически разстояния ако не знаеш, че е там е много загубена работа. Има си по-ефективни методи.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
Пилот написа Виж мнениеЗа това време антената от която си излъчил става на приемник
The receive antenna is a tapered array with a diameter of 58 m containing 19,500 crossed dipole elements on a square grid, forming a circular aperture 152 elements in diameter.[7] There are 4660 active receive modules.
Пилот написа Виж мнениемиксерите и осцилаторите са настроени за този си сигнал, тоест ще са слепи за следващият пулс, който идва на друга честота.
Comment
-
При големите радари приемникът и предавателя са различни по по-различни съображения май - най-вече защото се получава твърде нагъчкана история да са заедно. Проблемът си остава същият по същество - слушаш за специфичната честота от време А до време Б.
Те хубаво са си и 92349242 на брой елементи, това помага да фокусираш лъча/да го въртиш електронни, да ги подменяш и оправяш един по един и т.н., но реално проблемът е в това, че ако половината модули слушат за един сигнал, а другата половина за друг - все едно си смалил приемникът два пъти, тоест ако искаш да работи като преди ти трябва два пъти по-голям приемник, оттам и все едно си построил два радара.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Comment
-
„Аз, Драгомир, писах.
Comment
-
В момента май нямаме друга космическа тема, така че пускам тази статия тук
Аз съм на същото мнение от доста време, всичко, което правим в момента в космоса, е преходно и общо взето залъгалка. Трябва да се стъпи най-сетне на здрава икономическа основа, и то възможно най-скоро, иначе ще се стигне до момент в който не само сме изчерпали ресурсите си на Земята*, а и същевременно не можем да си позволим да започнем изграждането на космическата инфраструктура, необходима за експлоатацията на космическите ресурси. А веднъж като има базова инфраструктура, всичко останало е в пъти по-лесно.
* разбира се не говоря за 100%-ово изчерпване, а за момент, в който поради намаляването на добивите цените нарастват все повече и повече и изведнъж ежедневни удобства, с които сме свикнали сега или ще свикнем в бъдещето, ще станат недостъпни.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Dark, massive asteroid to fly by Earth on May 31
Реално ще мине на около 5.7-5.8 млн километра от Земята, но пък е твърде масивен - около 2.7 км е дълъг.Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
Проект 22.06.1941 г.
"... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©
Comment
Comment