Хайде хаирлия да е.Китай вече стана третата държава в света, която изстреля човек в космоса.Докато вие спите, аз видях старта.Сега чакаме кацането, което аз няма да видя,но вие определено ще видите
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Китай овладява космоса
Collapse
X
-
Originally posted by "Sir_Gray"
е, цикълът се затвори :lol: :lol: :lol:
мда, сега, ако някой каже, че първият модел ракета е бил изпитван в аеродинамичния тунел за изпробване на копия създаден от древните жители на Атлантида (упс, то аз го казах:twisted , който пък всъщност е следвал формата на тялото на акулата...те, на това му викам аз цикъл
иначе, сериозно и аз се радвам за китайците и очаквам кацането на астронавта (все пак едва ли има някой, който да не си е мечтал някога да стане космонавт...пък сега децата искат да стават батман, върколака, хълк...пфу деградация :twisted: ) ама много кратък този полет бе, само 21 часа мисля, че се очаква да бъде...а те иначе китайците, доколкото знам имат планове и да строят космическа станция на Луната, за да използват залежите й на...абе забравих на какво :roll: , но беше много ценен ресурс...Ти си това,което е твоето най-голямо желание,
каквото е желанието ти,такива са и мислите ти,
каквито са мислите ти,такива са делата ти,
каквито са делата ти, такава е и съдбата ти.
Comment
-
И какво сега, май въобще не се вдигна никаъв шум....
не знам дали сте забелязали но от много време насам (поне 10 години, по-назад аз лично не съм водил особено осъзнато съществуване) всички научно-технически постижения минават съвсем незабелязани от обществото... или може би аз подхождам твърде детински ентусиазирано към всичко няма как, старите мечти умират трудно (и се стараем да си ги пазим )albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
-
Да, определено е така. Достатъчно е да се обърне внимание на продуктите на масовата култура - тази тема става все по-второстепенна.
Може би има нещо общо с това, че приоритетите и бариарите за преодоляване са се преместили на друго място (или пък става въпрос за прочутото разочарование). Тъй или инак - съвременните космически проекти са насочени изцяло към Земята, а не навън. Може би нещо се е объркало през 60-те години на миналия век (или наистина цялата история с космоса е била здраво съвразан с надпреварата от Студената война?).
Comment
-
да
Originally posted by "Sir_Gray"
Има нещо такова, спомнете си колко малко внимание се обърна на съобщението, че е разчетен пълния човешки геном
именно това имах предвид и аз
въпросът е че масовата култура все повече и повече се насочва към злободневното, тривиалното и крайно материалното, защото явно това е най-близко и най-лесно за храносмилане от масите, понеже изисква точно нулева мисловна дейност, а въображението е противопоказно.
Явно хората нямат нужда вече от мечти.albireo написа...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...
Comment
Comment