Мм, тогава не беше добра маркировката и успяхме да се залутаме в едно от възможно най-дивите места, вкл. с отклонения към снишаващ се хребет, който накрая преминаваше в шеметна пропаст от стотици метри и "пътека" (вероятно прокарана от животни) покрай река с множество водопади и "скокове", която внезапно свърши и част от продължението беше подскачане от камък на камък в рекичката до...следващия водопад, вече невъзможен за преминаване. Но, от друга страна, беше невероятно красиво. Все пак, мисля, възможността да се загубиш в планината, при това без да познаваш района и да си взел предварителни предпазни мерки, си е съвсем реална. Даже и на Витоша (но пък изследвателството понякога и се отплаща с неща, които не можеш да видиш по друг начин
).
Други табели нямаше, мдам, мечки не видяхме освен предполагаеми следи от такива; предполагам, че опитът ги е научил да стоят по-настрана от хорските пътеки (аз, "скаутът", все пак успявах в крайна сметка да открия такива
), иначе, предполагам, нямаше да ги чакаме много да се приближат, ха-ха
. Между другото правителствената политика по отношение на личното оръжие доста способства за пълната безпомощност, в която биха изпаднали повечето бг граждани в подобни ситуации...
).Други табели нямаше, мдам, мечки не видяхме освен предполагаеми следи от такива; предполагам, че опитът ги е научил да стоят по-настрана от хорските пътеки (аз, "скаутът", все пак успявах в крайна сметка да открия такива
), иначе, предполагам, нямаше да ги чакаме много да се приближат, ха-ха
. Между другото правителствената политика по отношение на личното оръжие доста способства за пълната безпомощност, в която биха изпаднали повечето бг граждани в подобни ситуации...
Имам позната двойка, с които ходехме 2-3 пъти годишно на планински преходи в продължение на 10 години и жената все така си мрънкЯше на 30-ия преход, както на първия
Comment