Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фолклендска война

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Фолклендска война

Търся малко информация за Фолклендската война и най-вече за това каква военна техника има от двете страни на воюващите. Поздрави!
    Българин да се наричам първа радост е за мене...

The Falkland Islands Conflict 1982

Comment

Naval Events of World Wars 1 and 2, Warships Lost, and the military background to their losses

P.S. Suun70, google?

Comment

И това може да ползваш:
        http://forum.boinaslava.net/showthre...%ED%E0-1982%E3.

Comment

Angelmr написа Виж мнение
          Не знам за другите, но при фолклендите едва ли условията са такива, че да могат да се вадят изводи специално за въздушния бой. Аржентинските миражи са действали на границата на бойния си радиус и едно включване на форсажа е можело да доведе до невъзможност за връщане в базата. Освен това и двете страни не са разполагали с възможности за далечен бой.
          Аржентинските пилоти прояват много висок боен дух,британците се държат като п..ки,въпреки технологичното си превъзходство,и това обяснява успехите на аржентинските пилоти,да не говорим че имаше голям сакандл с "дефектни " американски авиобомби.Иначе резултата за британците щеше да бъде още по трагичен.

Comment

Фотонее, фотонее да беше прочел поне малко история Фотонеее. 122 аржентински самолета(50 от тях изтребители) срещу 28 Хариер FRS1 и 14 GR3(по една случайност FRS1 е леко поограничен в броя на носените ракети за разлика от IAI Dagger примерно) и ти ми говориш за превъзходство на британците.

Дали не е уместно модератора да премести последните постове някъде другаде, че съвсем омазахме темата?
            Кървава зора вестява страшен бой и кървав път, готови пак за нова слава Рилци в бой ще полeтят ! Пред стените Булаирски в неравна люта бран ние славно победихме в боя тебе, вража зган!Тежки гаубици тряскат крачи полкът Рилски твърд! Нас гранати хич не стряскат нас не плаши даже смърт.

Comment

Sailor_Malan написа Виж мнение
              Фотонее, фотонее да беше прочел поне малко история Фотонеее. 122 аржентински самолета(50 от тях изтребители) срещу 28 Хариер FRS1 и 14 GR3(по една случайност FRS1 е леко поограничен в броя на носените ракети за разлика от IAI Dagger примерно) и ти ми говориш за превъзходство на британците.

Дали не е уместно модератора да премести последните постове някъде другаде, че съвсем омазахме темата?
              Прочел съм изторията,така че имам приблизителна представа.И там акцента не бил в въздушни сражения,а на атакуване на морски и наземни цели.

Comment

Най-добре пишете конкретно, а не с някакви общи оценки. Особено това се отнася за foton11. Така всеки сам може да си извади извод кой как се бил държал.

Comment

gollum написа Виж мнение
                  Най-добре пишете конкретно, а не с някакви общи оценки. Особено това се отнася за foton11. Така всеки сам може да си извади извод кой как се бил държал.
                  Много рядко използвам google, така че не очаквай линкове ,и тем подобни глупости,аз да не съм даскал,нито имам такива претенции.

Comment

foton11 написа Виж мнение
                    да не говорим че имаше голям сакандл с "дефектни " американски авиобомби.Иначе резултата за британците щеше да бъде още по трагичен.
                    Няма нищо "дефектно" в авиобомбите. Просто взривателите им са настроени за пуск от средни и големи височини. Аржентинските пилоти ги мятат "топмачтово" и взривателят не успява да се активира.
                    This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Amazon написа Виж мнение
                      Няма нищо "дефектно" в авиобомбите. Просто взривателите им са настроени за пуск от средни и големи височини. Аржентинските пилоти ги мятат "топмачтово" и взривателят не успява да се активира.
                      Даа, но за сметка на тва улучват. Тая , едната от фрегатите Ардент ли, Антилопа ли беше, бомбата гръмнала в трюма и я потопила, чак когато сапьорът вече я ровичкал да я обезврежда.

Comment

Улучват хората, чак жал да ти стане като четеш колко много рискуват.
                        А това за сапьора не го знаех. Много интересно. А това че са го изпратили да ровичка бомбата ако е вярно е връхна точка на простотията.
                        This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

По него време май-нямаха Вулкан-Фаланкс на корабите, разчитали са на 20 мм Ерликони, като през ВСВ.

Comment

foton11 написа
                            Много рядко използвам google, така че не очаквай линкове ,и тем подобни глупости,аз да не съм даскал,нито имам такива претенции.
                            Виж, не ме интересува какъв си и какви претенции имаш. В този форум имаме едно основно, достатъчно просто (за разбиране и за спазване) изискване - ако твърдиш нещо, то следва да можеш да се аргументираш по някакъв начин. Особено ако твърдението е крещящо или (и) провокационно. Иначе няма особен смисъл от това да участваш в някаква дискусия. Ако не го сториш - без да има значение защо, - това означава, че се държиш тролски (с оглед на провокационното твърдение). А за троленето си има лечение. Просто и ясно. Ти решаваш.

ПП Не ме интересуват линкове или нещо подобно, а аргументи. Твърдиш, че всички британски пилоти, участвали във Фолклендската война са страхливци - доказва се просто, описваш много/всички бойни полети и ни показваш, че се държат страхливо.

Comment

Working...
                            X