Войната в Сирия

Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X

• Време
  • Show
new posts
  • T-72М
    ветеран
    • Aug 2013
    • 948

Говоря за предстоящата офанзива която се очертава към Рака, от към Хасака ( с кюрдите). Алепо не е в затишие защото ИД преди няколко дена им взема няколко села северно .И като гледам ще продължат докато не им затвори този канал към Турция

Comment

• iasen ianakiev
      ветеран
      • Jun 2009
      • 4344

http://vk.com/away.php?to=http%3A%2F...2450421_514850 - Руски Ми-24 над долината ал-Габ.

Comment

• iasen ianakiev
        ветеран
        • Jun 2009
        • 4344

http://vk.com/video-48422863_1714444...d097facc5ea09e - Руски МИГ-29 води огън по терористите с оръдие ГШ-301.

Comment

• Desperado
          ветеран
          • Apr 2006
          • 489

От кога пък там има Миг-29 ... пък и да действа като Ми-24, пълно безсмислие. Прилича ми на фейк.
          Трол по списък.

Comment

• piston
            ветеран
            • Dec 2012
            • 1016

iasen ianakiev написа
            http://vk.com/video-48422863_1714444...d097facc5ea09e - Руски МИГ-29 води огън по терористите с оръдие ГШ-301.
            Т'ва е от 2014....
            "Я знаю, что после смерти на мою могилу нанесут кучу мусора. Но ветер Истории безжалостно развеет ее"
            И. В. Сталин

Comment

• iasen ianakiev
              ветеран
              • Jun 2009
              • 4344

Прав си piston от 2014 е,не съм обърнал внимание!За което се извинявам!А що се отнася до Desperado той тотално се е объркам.Няма нищо общо между самолета МИГ-29 и вертолета МИ-24! Как може МИГ-29 да действа като МИ-24????

Comment

• Amazon
                Нередовен
                • May 2006
                • 7016

Не мога да отворя линка, но ако е онзи прословут клип дето МиГ-29 разстреля оператора дето го снимаше, то е доста старичък.

O.T.
                Пока был там еще планировали что то на территории построить/доделать . Похоже мы там не на одну неделю. После окончания операции вангую, что базу нам подарят.
                Знаех че Вана е по-известна в Русия отколкото в България, но сега научих че чак има глагол значещ "гадая" с корен нейното име
                Веднага питах руски другари и казаха че си е много разпространена дума.
                This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

• Amazon
                  Нередовен
                  • May 2006
                  • 7016

iasen ianakiev написа
                  Прав си piston от 2014 е,не съм обърнал внимание!За което се извинявам!А що се отнася до Desperado той тотално се е объркам.Няма нищо общо между самолета МИГ-29 и вертолета МИ-24! Как може МИГ-29 да действа като МИ-24????
                  По-скоро е обратното Оръдейните модели на Ми-24, като Ми-24П с 30мм оръдие който е в Сирия, атакуват като самолет с пикиране За разлика примерно от Апач, или Ми-24 с шестцевната картечница в купола на носа.
                  This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

• iasen ianakiev
                    ветеран
                    • Jun 2009
                    • 4344

http://cs621820.vk.me/v621820569/4d4c6/m-f8dsElpfE.jpg - Карта на обстановката североизточно от Алепо.С кръгове са отбелязани зоните които армията е заела след боеве с IS.

Comment

• Thorn
                      ветеран
                      • Aug 2005
                      • 7760

Amazon написа
                      Не мога да отворя линка, но ако е онзи прословут клип дето МиГ-29 разстреля оператора дето го снимаше, то е доста старичък.

O.T.

Знаех че Вана е по-известна в Русия отколкото в България, но сега научих че чак има глагол значещ "гадая" с корен нейното име
                      Веднага питах руски другари и казаха че си е много разпространена дума.
                      По-скоро предсказвам, с леко ироничен подтекст. Разпространи се в последните няколко години, в момента я ползват с повод и без повод.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

• контрол_alt
                        ретроград
                        • Mar 2006
                        • 664

T-72М написа
                        Ko да се подиграват с ССА, нямат ресурс да издържат такъв напън.С това темпо доста джепане заминава.
                        А не, трябва да издържат. Целта е да бъдат маргинализирани и принудени да преговарят. Ясно е, че при сегашната ситуация Асад е незаобиколим.
                        С уважение контрол_alt.

Comment

• Dinain
                          Платен агент на злото
                          • Jan 2006
                          • 14111

Кухулин написа
                          Звездни мигове за ССА, толкова слава досега не и се беше изсипвала на главата Майтапа настрана, но от едната страна да те дере Асад, от другата да те дере ИД, а отгоре да те бухат космонавтите... Каквото и да стане, оттук нататък едва ли някой ще им се подиграва.
                          Отново излагация за асадистите. Шумно прокламирана победа в Кафр Набуда сутринта се превърна в поражение до вечерта. Няма да повтарям клипа на ндрагостинов, но бунтовниците празнуват победата, след като си върнаха селото. И даже докараха танк и се придвижват на юг към следващото село Мугаир:

Да си помогна с тая карта, че е подробна:

Междувременно се снимат с пленено в Кафр Набуда БМП и муниции:

Селото неслучайно изглежда толкова разнебитено - май всяка сутрин и всяка вечер ги подлагат на ожесточен обстрел с РСЗО. Днес е имало и атака на десния фронт, към Сукаик. И тя се е провалила, ал-Нусра са контраатакували и отблъснали асадистите. Затова привечер селото е подложено на масивен обстрел:

Това били касетъчни муниции от Град (или Смерч според други). Не знам дали при такъв обстрел някой остава жив (ако не се е скрил в мазето), но предполагам че утре ще пробват нова атака именно там, в Сукаик на десния фронт.

Today summary #Hama : #SAA attempted to seize Kafr Nabudah & Sukayk. In both cases reppelled. Ongoing fighting for Mansoura
                          Last edited by Dinain; 12-10-2015, 22:37.
                          "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                          "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

• ETH BEHTI
                            редовен
                            • Oct 2008
                            • 128

Бунтовниците са си възвърнали Кафр Набуда ..и от момента в който са почнали да си правят победни селфита авиацията е почнала да работи

Comment

• Thorn
                              ветеран
                              • Aug 2005
                              • 7760

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

• Dinain
                                Платен агент на злото
                                • Jan 2006
                                • 14111

Нещо се огънаха стрелкичките.
                                "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                                "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Working...