Отдавна не бях влизал, прави впечатление в клипа, дето даваха как гърмят с птур по колона с Т-55 и БМП-1 липсата на непосредствена огнева подръжка, па даже и на тежкокартечно отделение в колоната /поне две 12,7 мм картечници/, което да гърми по покривите и да създава дискомфорт на мерачите. Разстоянието, от което бармалеите стреляха, далеч не беше пределното за птура.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Войната в Сирия
Collapse
This topic is closed.
X
This is a sticky topic.
X
X
-
Това за ПТУР-овете и липса на елементарни тактически действия срещу тях си е класика за региона (в Йемен е същото).
Иначе в този клип освен много емоция - не разбирам арабски, ама псуваха Русия и Израел? Традиция в региона като в Йемен или не чувам правилно?
„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
ПТУР-овете шетат, защото явно подготовката и нивото на воюващите (и двете страни- асадистите просто имат повече бронирана техника) е трагична. В другия скорошен конфликт, в Донбас почти липсват подобни клипове. Даже не помня да съм гледал поразяване на танк с противотанков комплекс. Основно пораженията по бронираната техника там е от артилерия и танкови двубои. Плюс мини. Явно опира до подготовка и разбиране как да се ползва подобна техника.Трол по списък.
Comment
-
Пилот написа Виж мнениеИначе в този клип освен много емоция - не разбирам арабски, ама псуваха Русия и Израел? Традиция в региона като в Йемен или не чувам правилно?
https://www.youtube.com/watch?&v=BwJeyQTrKMo
Kramer написа Виж мнениеОтдавна не бях влизал, прави впечатление в клипа, дето даваха как гърмят с птур по колона с Т-55 и БМП-1 липсата на непосредствена огнева подръжка, па даже и на тежкокартечно отделение в колоната /поне две 12,7 мм картечници/, което да гърми по покривите и да създава дискомфорт на мерачите. Разстоянието, от което бармалеите стреляха, далеч не беше пределното за птура.
Thorn написа Виж мнениеАбе тази долина Габ ще я направят на най-голямото желязно находище в Сирия, като я осеят с още ламарини. На вид пак са почнали традиционното юруш по равното и двата склона от двете страни оставяме на приятелчетата с противотанковите ракети.Last edited by Dinain; 11-10-2015, 21:44."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Tова е картата от северна Хама. Няма особена разлика от вчера. Бунтовниците на този фронт съобщават за 5 унищожени танка днес.
Още една карта:
Ново клипче - с "Фугат"
Ахрар - обстрелват летището на Хама със 130мм оръдие М-46.
Kато го меря от най-южната им позиция (Л'тамена) разстоянието до летището е 23-24 км, а максималния обсег на М-46 е 27.5км, та е възможно."No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
-
Малко хумористичен елемент от иранската Фарс нюз:
Syrian Army Advances 70km in Hama
TEHRAN (FNA)- The Syrian army forces, supported by the Russian fighter jets and helicopters, advanced 70km inside the Western province of Hama.
Те влезли бая в Турция, и излезли чак на Средиземно море
...
Това е от 10.07 - пленения от Ахрар Т-72, който беше споменал ндрагостинов. Твърдят, че са пленили общо 4 танка до момента.
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
-
Може и да е вярно, но стилът на дописките и цялостната конструкция "блиц.бг потвърдено от русвесна, базирано на донбаския опълченец Тимур" е много забавна. Явно Багдади пак ще се окаже оцелял, а другото (екзекуциите на шпиони) са си редовна практика в ИД, нищо ново. Кухулин надлежно ни информира за тях."No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
Comment