Че каква пречка е това, има си процедури по екстрадиция и пр.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвременните пирати
Collapse
X
-
Гост
-
asd
Засега това е сред най-големите пречки. Обикновено ги пускат. Няма как. Точно защото рядко спасителите, похитените, корабът и т.н. са от една държава. Да не кажа никога. Понякога се подписва договор-разрешение между властта на Пунтланд и някоя западна сила (Франция, операция Талантин), но пък властта в Могадушу не признава Пунтланд. Изобщо юридически бюлвоч. Според биометричните данни на заловените пирати вече повечето са рецидивисти, но пак ги пускат. А и не винаги могат да отидат до сушата, има все пак териториални води.
Comment
-
Ако избият пленените руснаци ще им се случи такава случка, че и след 2000 години ще се говори за това(мислете изреалския бунт срещу римляните през 136г.).
Директорът на една от фирмите охраняващи испанските кораби казва, че пиратите вече купуват картечници 14.5 и 12.7 милиметра и иска от МО да им разреши да използват по-тежко оръжие от автомати. В друго интервю лидерът на синдиката на рибарите смята, че ще е най-добре да се отстрани рака с операция, която да реже на дълбоко
Comment
-
Законите са невалидни, ако няма кой да ги налага. Ако Великите сили поискат - ще оправят пиратите. САЩ нямаше одобрението на ООН(законите) но си влезе в Ирак.
Същото е и в Сомалия - правителството в Могадишу има някакви закони, но като пристигнат войните на Ал-Мешал в града, познай чии закони се спазват.
Comment
-
Loozer написа Виж мнениеЗаконите са невалидни, ако няма кой да ги налага. Ако Великите сили поискат - ще оправят пиратите. САЩ нямаше одобрението на ООН(законите) но си влезе в Ирак.
Същото е и в Сомалия - правителството в Могадишу има някакви закони, но като пристигнат войните на Ал-Мешал в града, познай чии закони се спазват.
Comment
-
Гост
-
tod_or написа Виж мнениеНякой може ли да ми обясни, защо е необходимо отвлеченият български кораб да бъде транспортиран чак до Пакистан, за да бъде нарязан за скрап. Поне така пише в официалните източници. Нима в България не могат да го разкостят за отрицателно време без излишен разход на сили и средства.
Comment
-
Гост
beri_cd написа Виж мнениеКГ125 :
Comment
-
KG125 написа Виж мнениеVOws, vows, ама няма да пипнат Тоя дето vows е някой пиратски главатарин, който ако види двама командоса ще се ... айде да не казвам какво.
Comment
-
По принцип онзи ден пуснаха британски кораб който си беше пленен много отдавна и на борда е имало руснаци (които са си били в ръцете на пиратите през цялото време докато онези се заканват) и на руснаците им няма нищо.
Просто не мисля, че трябва да се подхожда по начина, по който до известна степен си мислим - че това е някаква война или нещо от сорта. Това за сомалийците е бизнес, при това в страна където не им пука много много за човешкия живот и този на сомалийците. Чужденците са ценни защото са източник на пари и се пазят, но не мисля, че пиратите толкова ще се обидят лично, че десетима техни са били убити. Просто защото това не е война или политика, че да започнеш да се бориш с всички средства. За тях е важно да текат парите, станал е един гаф и голяма работа, продължават да си работят и да изкарват пари. По никакъв начин не биха предприели действия, които биха счупили доходоносната игра.
Какво ще стане, ако пиратите се качат на някой руски кораб и избият екипажа? Та нали действието е на 400 мили от брега и единствената причина да не ги нападат военните е защото имат заложници. В момента в който ти си пират с избити заложници на кораб на 400 мили от сушата, си просто жив труп. Няма как да се измъкнеш лесно защото военните вече идват към теб и със 100% сигурност няма да проявяват милост. А и саморазправа със заложниците, дори и да успееш след това да се измъкнеш, значи че обявяваш открита война на Русия и след няколко дни може да дойдат на гости военни кораби и систематично да си засипват със снаряди разни пиратски градчета по брега. И всичко това дори и да не броим невинните жертви от сомалийска страна ще значи, че сомалийците им е спрял бизнеса и притока на пари, което според мен за тях е една идея по-важно от няколко убити техни по време на акция.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
Comment