Dinain написа
Но каквото и да си говорим, нито съдебният състав в Нюрнберг е бил безпристрастен, нито правилата по които се води процесът са били нормални. Най-фрапиращото е, че присъдите не подлежат на обжалване.
Но да не се отплесваме.
За да се спретне що годе свястна защита на Сталин, по-важно е да се знае по какви правила ще се води процесът срещу него от "съда на историята". Ще има ли съдебни заседатели, или не? Ще има ли втора инстанция? А ако съдебният състав или съдебните заседатели са пристрастни и предубедени, тогава Сталин по никой начин не може да бъде спасен.
Dinain написа
А иначе, подобен процес в часа по история ми се струва интересно занимание, но той ще е твърде целенасочен и струва ми се, че целта е да бъде тотално очернен съветският лидер. Мисля, че по-правилен подход е да се направи една трезва оценка на неговите дела, доколкото е възможно такова нещо. Иначе съществува опасност да се задълбае в процедури и да не се стигне доникъде.
Към Tikvi4kata: Би било добра идея да се измислят разни причини за отлагане на делото.
Добре е да се иска назначаването на допълнителни експертизи. Това ще отнеме време и ще доведе до разсрочване на делото. За допълнително протакане много добра работа би свършил телефонният тероризъм. Достатъчно е на датата на делото някой да съобщи, че има бомба в залата.
Ако делото се проточи достатъчно дълго време, може да свърши учебната година и то да се отложи за следващия семестър.:mhehe:
Любопитно ми е по какъв начин ще бъдат докарани в съдебната зала свидетелите на обвинението: Лаврентий Берия, Никита Хрушчов, Молотов, Рокосовски?:sm186: Може би чрез спиритически сеанс?:mhehe: Ако те не се явят в съда, обвинението ще има сериозен проблем.
Comment