Добре, хайде да оставим кокаина в Афганистан и САЩ, за друга тема, където обсъждането им ще е на място, а да оставим тази за това, за което е. Още повече, че и другото отклонение малко или повече се изясни.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Еквадор и Венецуела пред война с Колумбия?
Collapse
X
-
А по принцип може ли да се прецени чия армия е по-голяма, по-добре обурудвана и обучена, защото това до голяма степен може да определи възможността за конфликт. Имам предвид, че ако въоръжените сили на Венесуела са далеч по-слаби от тези на Колумбия, едва ли можем да говорим за друго освен за празно дрънчене и хапливи изявления."Че в България — една държава с най-демократични институции — няма граждани, това е всеизвестна истина у нас вече отколе и от нея са дълбоко проникнати всички ония, които трябва да считаме за творци и актьори в отвратителната трагикомедия, наречена „български политически живот“; че в България няма и публика е също такава истина, която всички сарафи и бакали на българското слово отлично са разбрали, но само малцина от жреците на това слово ясно съзнават, а и които я съзнават, крият я от себе си" - д-р Кръстев, 1907-ма.
Comment
-
kris4o1993 написаСред намерените от колумбийците документи имало бележки, които доказвали интереса на ФАРК към придобиването на близо 50 кг уран. "Това означава, че ФАРК упорито върви по пътя на тероризма и има амбициите да се превърне в играч от глобална величина", заявил началникът на полицията на Колумбия. Според него намерените документи показват още, че лидерът на Фарк Мануел Маруланда е тясно свързан с венецуелското правителство.
Colombia also accused the rebels of trying to make a radioactive dirty bomb, although the documents it shared with reporters do not support that allegation, indicating instead that the rebels discussed the possibility of buying uranium to resell at a profit.
Абе Драгун, ако на теб шурея ти е първоизточник, за мен брои ли се, ако съм имал гадже от Еквадор?
Comment
-
Не, че такъв род нахлуване не може да е рутинно съм напълно съгласен, то е смешно чак. Може да става въпрос за рутина в някои горещи точки на света, където си се води повече или по-малко открита война, но този случай явно не е точно такъв.
SRH, аз може и да не съм разбрал нещо, но целта на нападението не е ли била да се убие някакъв "революционен" лидер с хората му в някакъв лагер?
Comment
-
Guy de Mont Ferrand написаИнтересно какво ли би могло да направи правителството на Колумбия при положение, че все още огромна част от територията й се контролира от ФАРК, гражданската война продължава от десетки години, а наркокартелите господстват над големите градове в "Хайлендс"?
Comment
-
С този пост възнамерявам да прекратя отклонението, което започнахме с Dragoon.
Dragoon написаТова, че не знаеш за подобни събития показва, че не всичката информация е в интернет или в медиите и за това си има причина, така че единствено следенето на новините не дава квалификация по дадени въпроси.
Dragoon написаЩо се отнася до други ти въпрос не го разбирам.
Dragoon написаПърво ми заявяваш,че да се използват "нормално" и "нормализация" в езика на дипломацията е несериозно
Dragoon написано изтърсваш "рутина", която дума пък въобще няма място в него и се чудиш какъв е проблема.
Dragoon написаЩе спра дотук, защото наистина много се отклоних от темата, донякъде и по моя вина."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
"Оръжието наркотик", Хенрик Крюгер - София : Партиздат, 1986 - за всякакви справки относително контрола над наркотиците - още като почнете от френската ДЕА и "поемането" на контрола над Златния триъгълник от ЦРУ, та през всички континенти и океани. Автора, доколкото си спомням навремето книжното издание, е западно-германец. Ако някой я намери в нета, ще е супер.
"Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта
Comment
-
gollum написаSRH, аз може и да не съм разбрал нещо, но целта на нападението не е ли била да се убие някакъв "революционен" лидер с хората му в някакъв лагер?
Сега еквадорците обикалят нагоре-надолу да се оплакват, венецуелците пратили 9000 души армия (10 батальона), а чичко Буш нарекъл цялата работа "провокативни маневри" визирайки Чавес.
Comment
-
SRH написаНещо не ми е ясно кога са открити документите, които доказвали връзката и финансирането на революционарети от Чавес.
Документите според Колумбия са открити по време на рейда, по-точно в компютрите на ФАРК, или според един друг източник - отмъкнали са личния лаптоп на покойния Раул и в него са открити данни, обясняващи защо Чавес подскача толкова енергично, сякаш рейда е бил на негова територия."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Пентагонът не вижда сериозни знаци, които да показват, че Венецуела разполага масово войски на границата си с Колумбия, съобщи високопоставен американски представител, пожелал анонимност.
Втори представител, който също пожелал анонимност, обаче заяви, че разполага с достоверна информация за придвижването на бронирани коли, които идвали от основните военни бази на Венецуела, намиращи се в град Валенсия в централната част на страната. В неделя венецуелският президент Уго Чавес нареди десет батальона да бъдат изпратени на границата с Колумбия заради кризата, породена от извършеното от колумбийската армия нападение срещу партизаните от ФАРК, намиращи се на територията на Еквадор.
Comment
-
A strong toun Rodez hit is,
The Castell is strong and fair I wis...
блог за средновековна балканска история
Comment
Comment