Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвременно стрелково оръжие

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Съвременно стрелково оръжие темата е благодатна нападайте!!!
    9
    Ak 47
    44.44%
    4
    Ak 74
    55.56%
    5
    Десетократно повторената лъжа се превръща в истина ,а всяка лъжа която укрепва вярата във величието и победата на райха може да се употрeби.-J. Goebels

Когато бях в казармата (преди 7 години карах 1,5 нарочно от мазохизъм) и имахме стрелби Ак 47 ми се стори много по-лесно да умеря мишените на първите стрелби вкарах 23/29(30) патрона въпреки че май три пъти пуснах по 1 патрон (те след това за туй ми зачислиха СВД-то) докато със ак 74 (не се сещам за модификацията) вкарвам към 20 от 30 допълнително оръжието е много по слабо (1400 джаула 2100 на АК 47 7.62мм) следователно ако няма спецялни патрони няма да може да пробие бронежилетка(за мене те са задължителни за всеки участващ в боя войник намаляват жертвите с около 30% ,а леко ранените с 60%) Така че за къв хуй ни е да минаваме на 74.Допълвам ,че наистина след първите два патрона 47-та е нестабилнна но ако изстрелвате по 2 -3 патрона и "напипате" спусъка е много по-прилично оръжие ,а в близък бои(0-50m) автоматика си казва думата!Между другото не знам дали знаете ,но повечето от стрелковото оръжие на америкаците няма режим автоматик ,а бърст 3 патрона ,за m16 говорим ,което ми се струва много непригодно особено в близък бой.

За снайперите какво да говорим 6 месеца служих на СВД хубава пушка ,но някакси нещо и липсва може би триножник ,а и малко натежава при стрелба от права позиция .(много ми хареса когато лейтенанта ми обясняваше ,че трябва в бой да умеря първия противник в крака да изчакам ,докато някой от другарите му отиде да му помогне да го пречукам и след това да довърша ранения в главата и да сменя позицията.Лейтенанта се придържаше към принципа не взимаме пленници особено ранени и че не е подписвал женевската конвенция. прощете отколението)Но много повече ми допада Маuser K98 7.92 много приятно оръжие ,веднага пасва в ръката ,леко много точно особено на средни разстояния ,прост механизъм ,голяма пробивна сила е тук е равна на СВД ,по евтина(стрелял съм само с k98 без оптика станадртната пушка от войната) ... Съветвам всеки маниак да стреля поне веднъж с K98 ,усещането е много приятно ,не мога да го опиша , пък се и изръсих 550 лева за да си купя карабината без да броим това ,което отиде покрай ловни дружества и други бумаги (то с маuser-а само за лов на двукраки трябва да се ходи).Дайте мнения
    ....
    Десетократно повторената лъжа се превръща в истина ,а всяка лъжа която укрепва вярата във величието и победата на райха може да се употрeби.-J. Goebels

Comment

А пък аз никога не съм стрелял с каквото и да е :cry: Но бих пробвал, поне да знам за какво става въпрос. Има ли по софия някъде стрелбища дето да ми покажат туй онуй, да ме понаучат??
      XV mile the sea brode is
      From Turkey to the Ile of Rodez...

Comment

Ето ти мнение!
        Joseph Goebels, АК-47 и АК-74 са добри оръжия, въпреки че са на един и същ принцип имат различия. Първият е "универсален", а вторият е за по-близък бой - 0 до около 200m. Куршумът му е с калибър 5.45мм, а е дълък почти колкото, този на 7.62мм и затова не е стабилен. Куршумът на АК-74 е с изместен център на тежеста и не е бронебоен изобщо! Разчита се именно на това, че влизайки в някаква материя той започва да се върти и около напречната си ос. Това нанася наистина огромни поражения на улучения. Оръжието е обявено за "нехуманно" (а има ли хуманно такова?). Поради тази причина АК-74 е спрян от употреба в БА. Изобщо отпада въпроса за избор.
        Ти не те знам от какво разстояние си вкарвал 20 от 30 куршума и на какъв режим - "автоматичен" или "единичен", и в каква мишена No4 или No8. Ако е над 50м на автоматичен и мишена No4 - забрави да постигаш такъв резултат от всеки път. На единичен положението е друго.

М-16 има и автоматичен! Ти къде си виждал такава, без автоматичния режим?

И още едно нещо ме озадачи: Маузер К98К!
        Първо - такива не съм срещал да се продават по магазините легално. Това е бойна карабина и наистина е прекрасна като точност. Германците наистина са правили страхотни оръжия.
        Второ: Може и да си стрелял с такава, но да си купиш за 550лв. - ееее не сме деца всичките в този форум. Ти за тези пари свестен пищов не можеш да си купиш! А как стана член на ловна дуржина? Те са пълни до дупка в момента. Как се представи на изпита по стрелба? Колко панички счупи с маузера? А колко ръсиш за боеприпаси 7.92 не е стандартен за България. В каква посока са нарезите в цевта? Колко са браздите?...
        scharfschutze ®

Comment

Привет!
          На мой взгляд(мне приходилось пользоватся и АК-47 и АК-74)
          АК-74 гораздо удобней, точность стрельбы заметно выше при неподготовленности стрелка. :tup:
          Конечно АК-47 выглядит и действует
          болие устрашающе. Но... Все бронежилеты всеравно не пробьешь.
          "Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .

Comment

И аз споделям мнението на Виталий (в казармата съм стрелял и с двата). Между другото, поне аз служих основната част от службата си с АК-74 - не знам да не се употребява в БА (може би е нещо ново?).
            А за пробиването на бронежилетките - аз поне доколкото знам няма особен проблем с пробиването им (да не говорим, че това няма и чак такова значение - дори и да не я пробие ще ти нанесе такива травми, че вероятността да умреш от вътрешен кръвоизлив (смазани кости, вътрешни органи и т.н.) е много висока). И въобще, доколкото ми е известно, армейските защитни жилетки (а АК все пак е за армейска употреба) не са предназначени за защита от огнестрелно оръжие, а от шрапнели.
            А АК-74 сравнително е по-мощен от АК-47 (въпрос на балистика е все пак).

Comment

В Советской армии(Российской) бронижелеты в различные рода войск
              положено выдавать разные. Например в ПВО -противоосколочные.
              Есть и противопулевые и комбинированные.
              "Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .

Comment

Тази тема май ще трябва да бъде преместена при военната техника.Значи пак ще говорим за пушки и разни мушки :lol: добре.Ако искате моето мнение то е следното:

Най добра щурмова пушка АК-57 или АКМ.Той е изчистен от всички детски болести на на АК-47

Най-добра пехотна пушка- тук с прискърбие съобщавам че това е К-98к, макар сърцето ми да иска М-95/34 :cry:

Най-добро късо оръжие -двубоят е между Валтер П-38 и Радом Вис.Немците единодушно заявяват, че полският пистолет е по-добър от техният :cry:
                То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Наистина по закон, К98 не може да се купи легално, но това не пречи на доста антикваряти да го продават.Аз лично съм виждал такава карабина за продан, струваше 800лв.За разрешително не знам как може да се изкара, но в България всичко е възмохно.Аз лично съм държал такава пушка и бих казал, че немските оръжия наистина се "срастват" с ръцете.Не съм стрелял с нея, но наистина е доста добра като ергономия.Същото бих казал и за Люгера.Ако изобщо скоро време превъоръжават армията, то ще е я с М-16, я с някакви други западни модели.Не вярвам някой западен производител да изтърве такава апетитна хапка.Между другото, защо все пак не отчитате тежеста на оръжията.Ако не се лъжа, АК47 тежи приблизително 4,5кг, а олекотената версия на М-16 - 2,5кг.Това определено дава някакво предимство.
                  He, who controls the past, controls the future, and he, who controls the present, controls the past

Comment

Ако ще бъде сравнявана М-16 с някой неин аналог, то това е АК74.Двете оръжия имат еднакво тегло и боеприпас, но руското е по-добро, защото лесно се обслужва от обикновенният войник и е по-непритенциозно.
                    То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

Из советского оружия мне (после службы в армии) не понравился
                      пистолет макарова.Слабое оружие.Из пистолета Т Т поразить цель гораздо проще. Интересно,в Болгарской армии какой пистолет стоит на вооружении?

Comment

G11 вижте това , на въоражение в немската армия е , изглежда много по - добро от АК-*.

Спестявайте по 5 марки на седмица и ще пътувате с ваша собствена кола!

Comment

Originally posted by "виталий"

Из советского оружия мне (после службы в армии) не понравился
                          пистолет макарова.Слабое оружие.Из пистолета Т Т поразить цель гораздо проще. Интересно,в Болгарской армии какой пистолет стоит на вооружении?
                          ПМ (Пистолет Макаров), естествено. Че какво друго.
                          Нашата армия е основно въоръжена със съветска техника. Нима не знаеш, че до преди десетина години бяхме и ние във Вършавския договор и СИВ. ПМ е с малък барутен заряд (0.9г.), системата на оръжието е тип "свободен затвор", цевта му е 90мм и точността му не е много голяма. Но човек като постреля повечко и свикне с оръжието, може да постигне отлични резултати. ТТ-то е копие на Colt и е добро. Заряда му също е по-голям.
                          scharfschutze ®

Comment

Originally posted by "Kilroy"

G11 вижте това , на въоражение в немската армия е , изглежда много по - добро от АК-*.
                            Вероятно имаш предвид H&K G36, в момента това се смята да е най-модерната, надеждна, лека и точна щурмова винтовка /автомат/ в света. На въоражение е в Германия, Испания и някой служби в САЩ. Възможно е скоро да постъпи на въоражение в армиите на Великобритания и САЩ.
                            In My Humble Opinion.

Comment

Има такова G11. Направо бях изумен от конструкцията. До този момент не бях виждал подобно решение за мястото на пълнителя.

Штурмовая винтовка Хеклер Кох Г11 (Heckler Koch G11), история создания и применения, конструкция, описание, фотография, ттх, модификации
                              scharfschutze ®

Comment

Working...
                              X