Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвременно стрелково оръжие

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Спестявайте по 5 марки на седмица и ще пътувате с ваша собствена кола!

Comment

Абе момчета,кой ви каза че с АК-74 не може да се пробие жилетка?Това че напуска цевта с по-малко енергия не означава че е със слаба пробиваемост,точно обратното.Малък куршум-да,нестабилен при полет-да/но нараняванията които причинява се дължат на самата му конструкция-кух връх със стоманена ядка в дъното на куршума/.Има и втори модел на този боеприпас-спетзиално за караулна и постова служба-води се по-хуманен,а аз самия съм имал възможноста да оказвам първа помощ на човек пострадал от него и горе-долу знам неговитв възможности/раната беше в свода на стъпалото-неприятно за гледане но неособено опасно като цяло/.
      Иначе и аз бях снайперист в казармата и съм меко казано очарован от Драгунов.От 14 острела 10 са ми били в мишената,но понеже моя ротен беше педал/ с главно П/не ми даде да си ползвам наградата :evil: :evil: Като недостатък в тази пушка виждам единствено липсата на двунога,а тя е много важна за добър истрел със снаипер.
      Друг недостатък беше тежката цев/при стрелба легнал цевта плаваше-и пак опираме до тая проклета двунога.А като такава може да се ползва такава от РПК/.
      Лично за себеси винаги бих избрал АК пред М-16/Любимите ми модификации на АК са АКС-47/74У./.
      Състраданието е слабост...

Comment

Колкото до G-11 вие виждали ли сте нещо подобно?Както казват руснаците Кто ета галиматия придумал? :evil: Не съм виждал по-сложна затворна система,ама като се потруди човек всичко е възможно...
        Състраданието е слабост...

Comment

Освен немците , кой друг да измисли нещо уникално и револиционно?

Comment

ами общо взето всички други народи
            albireo написа
            ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

Операцията за ампутиране на чуство за хумор е протелка успешно.

Comment

Geobels:
                Когато бях в казармата ...и имахме стрелби Ак 47 ми се стори много по-лесно да умеря мишените на първите стрелби вкарах 23/29(30) патрона въпреки че май три пъти пуснах по 1 патрон (те след това за туй ми зачислиха СВД-то) докато със ак 74 (не се сещам за модификацията) вкарвам към 20 от 30 допълнително оръжието е много по слабо ... следователно ако няма спецялни патрони няма да може да пробие бронежилетка(за мене те са задължителни за всеки участващ в боя войник намаляват жертвите с около 30% ,а леко ранените с 60%) Така че за къв хуй ни е да минаваме на 74
                Упражнението се нарича "Първо контролно". Стреля се легнал, с упора, по мишена N4 на 100м. Не се допуска даване на единични изстрели. При даване на един единичен изстрел оценката се намалява с една единица, а при втори оценката е "слаб".

Geobels, учудваш ме. Едно от първите неща които всеки войник усеща когато преминава от АК-47 на АК-74 е по-малкия откат и много по-лесния контрол при автоматичен огън. При стрелбата със 74-ворката може поросто да не ти е било ден, а? :lol: И как пък усети че е "много слабо" оръжието?
                За какви бронежилетки говориш? Армейските бронежилетки са противоосколочни, рядко с джоб за допълнителна бронева плоча. Едва ли такава бронежилетка би могла да спре куршум от който и да е от двата боеприпаса (7,62х39 и 5,45х39, (то май темата се превърна не толкова за оръжията колкото за боеприпасите).

Относно "хуя: и приемането на АК-74 в БА... За "хуя" не знам, но 74-ката в момента на въоръжение в Жандармерията (бившите Вътрешни войски). Може би това обяснява защо Голъм е служил с него.

Съвет: когато имаш предвид "тринога" не казвай "триножник" И си представи как сменяш огневата позиция ако пушката ти има тринога. Май ще ти трябва ПС (помощник снайперист :lol: )

Кажете сега за снайперистите в БА! Във всяка МС рота има по двама снайпериста подчинени пряко на командира на ротата или?

Аа, да:
                много ми хареса когато лейтенанта ми обясняваше ,че трябва в бой да умеря първия противник в крака да изчакам ,докато някой от другарите му отиде да му помогне да го пречукам и след това да довърша ранения в главата и да сменя позицията.
                Много е хитър този лейтенант.. Самата хитрост.. Като се има предвид концепцията за използване на снайперистите в БА..
                В главата казваш. Начи трябва да е на не повече от тристатина метра, да имаш отлична видимост към целта и да изчислиш много точно разстоянието. Макар и тогава да не е сигурно, че ще можеш.С моя, макар и малък опит със СВД знам, че не е лесна работа да уцелиш глава на повече от 100м

scharrfschutze:
                Joseph Goebels, АК-47 и АК-74 са добри оръжия, въпреки че са на един и същ принцип имат различия. Първият е "универсален", а вторият е за по-близък бой - 0 до около 200m. Куршумът му е с калибър 5.45мм, а е дълък почти колкото, този на 7.62мм и затова не е стабилен. Куршумът на АК-74 е с изместен център на тежеста и не е бронебоен изобщо
                На практика с АК-74 може да се води ефективна стрелба на по голямо разстояние- правият му изстрел е: по гръдна фигура: 420м , по права фигура: 625м , срещу АК-47, съответно 350м и 525м , което може би има пердвид Голъм:
                АК-74 сравнително е по-мощен от АК-47 (въпрос на балистика е все пак)
                На практика 5,45мм куршум е по-нестабилен заради по-ниската му скорост на въртене, колкото до "изместеният център на тежестта".. изместен от къде? Просто е по-назад по надлъжната ос.
                Освен предимствата -по-малко тегло, куршум с по-висока начална скорост, по-полегата траектория и по-добри поразяващи свойства, 5,45мм боеприпаси не са лишени от недостатъци- например ниската пробивна способност на куршума, склонноста му да се отклонява при допир дори с незначително препятствие, по-бързата загуба на кинетична енергия на големи разстояния, по-ниската точност при дъжд, вятър и др.
                Тежкият 7,62мм куршум по-малко се влияе от атмосферните условия, и макар губи по-бавно енергия. Освен това все още си спомням с умиление как откосите от АК-то ми в учебния център оставяха спретнати коридорчета в гъстите треви на полигона Николаево, по пътя си към мишените

Все пак гласувах за АК-74. Може би щях да се замисля, ако алтернативата беше АКМ, но тежката и подскачаща 47-ца няма шанс.

Не мога да пропусна и това:
                Парабелум:
                Най-добро късо оръжие -двубоят е между Валтер П-38 и Радом Вис.Немците единодушно заявяват, че полският пистолет е по-добър от техният
                Май има предвид ВСВ. Хмм.. А къде в класацията Броунинг P-35? :o Той има моя приз за-най добър пистолет на войната. Особено произведен за немската армия.. със всичките му свастики и орелчета.. красота :lol:
                Не оръжията,а хората убиват. И да не забравямe, че войната е нещо наистина ужасно!

Comment

Мдаа..

Dragony: "Май има предвид ВСВ. Хмм.. А къде в класацията Броунинг P-35? Той има моя приз за-най добър пистолет на войната. Особено произведен за немската армия.. със всичките му свастики и орелчета.. красота"

Американски пистолет за германците??? Да не би да има някаква грешка?
                  scharfschutze ®

Comment

Грешка няма.
                    FN Херщал говори ли ти нещо? Белгия? Мм?
                    Броунинг?
                    Напъни се малко. :lol:
                    Не оръжията,а хората убиват. И да не забравямe, че войната е нещо наистина ужасно!

Comment

Ехехе, защо пък американски?

Не се сещам в момента. Няма да е зле да кажеш направо какво имаш предвид.
                      scharfschutze ®

Comment

Така,самите германци признават за Най-добър пистолет на войната полският Радом Вис.Много изследователи на стрелковото оръжие през този период отдават предпочитанията си на Броунинг Хай Пауър или т.нар. Р-35.,защото всички са впечатлени от капацитета на пълнителят му-14 патрона плюс един в цевта.
                        Лично аз съм стрелял и с трите оръжия и отдавам предпочитанието си на немското, не защото е немско, а защото е конструирано със замисъл.Валтер-ът удобно ляга в ръката, добре балансиран е и има индикатор за патрон в цевта.
                        То исторически филми в България не се правят, щото няма продуктово позициониране - Симеон Цветков 2012г.

Comment

На вооружение российской армии приняты новые пистолеты и патроны к ним, сообщает Интерфакс со ссылкой на источник в военном ведомстве. "На вооружение частей и подразделений Вооруженных сил поступает 9-мм пистолет Ярыгина, которому присвоено сокращенное наименование ПЯ, малогабаритный пистолет ГШ-18, 9-мм самозарядный пистолет Сердюкова (СПС), а также несколько типов 9-мм пистолетных патронов к ним, в том числе повышенной пробиваемости", сказал источник. Он сообщил, что пистолет ПЯ заменит в российской армии 9-мм пистолеты ПМ (принят на вооружение в 1952 году) и ПММ-12 (на вооружении с 1996 года). Малогабаритный пистолет ГШ-18 предназначен для замены 5,45-мм пистолета ПСМ (принят на вооружение в 1976 году), который некоторое время будет использоваться наряду с ГШ-18. Пистолет СПС поступает на вооружение частей и подразделений специального назначения ВС РФ. Новые пистолеты и боеприпасы к ним предназначены для поражения живой силы противника, в том числе оснащенной средствами индивидуальной бронезащиты. Прицельная дальность пистолета СПС 100 м; длина - 200 мм; масса (без патронов) 0,9 кг; емкость магазина -18 патронов. Пистолет ПЯ имеет следующие тактико-технические характеристики: прицельная дальность 50 м; длина - 195 мм; боевая скорострельность 15-20 выстр./мин.; масса (без патронов) 0,95 кг; емкость магазина - 18 патронов. Малогабаритный пистолет ГШ-18 отличается от пистолета ПЯ меньшими длиной (183 мм) и массой (0,59 мм). Пистолет нового поколения ГШ-18 ранее был принят на вооружение МВД. С патроном повышенной пробиваемости пистолет позволяет пробивать стальной лист толщиной 8 мм на расстоянии 20 метров. ГШ-18 является оружием повышенной боеготовности, так как имеет самовзводный ударно-спусковой механизм и предохранитель, совмещенный с пусковым крючком. Готовность оружия к бою определяется как визуально, так и на ощупь. Взведение боевой пружины происходит в откате, что позволяет использовать энергию
                          "Россия безразлична к жизни человека и к течению времени. Она безмолвна. Она вечна. Она несокрушима..." Томас КАРЛЕЙЛЬ .

Comment

АКМ колко е бил на въоръжение в БНА? Познат бивш офицер ми каза, че го е виждал по южните гарнизони, но не знам да е бил масово на въоръжение, като АК.
                            АК-47 - в един момент почти цялата 3 Армия е била с него, но неотдавна наистина взеха решение да го махнат. Остана в жандармерията. Доклокото зная от професионалисти, твърденията, че куршумът рекушира от клонки и прочее са легенди и не е хубаво да ги проверяваш лично. То така пехотата щеше да влиза в боя с един шперплатов щит пред себе си. По-ниска устойчивост - това да, но не чак толкова. Бях пуснал въпроса в клуб Оръжие на Дир-а, та и там хората казват горе-долу същото.

Comment

Незнам точното име на този автомат по точно беше някакво АК но системата беше буллпап имаше и Драгунов на сащата разработка.Някой знае ли нещо поевече за това?

Comment

макар съвсем отскоро да посещавам този форум (имате най-искрените
                                ми поздрави - перфектен е), мисля, че мнението ми по разисквания
                                въпрос би било от полза.

разбира се, то може да се гради само на личният ми опит, тъй като
                                очевидно е, тук пишат мнооооого по-вещи от мен хора в теорията
                                на въоръжението.

наскоро излязох от казармата, където имах възможност да се
                                поупражнявам с AK47. преди това съм стрелял с няколко вида ловни
                                пушки, макаров, ТТ, АП и арбалет(тренирах го година в
                                университета).

това, което ме порази при изпълнението на 'първо контролно'(
                                между другото на него се стреля само на единичен, може би ви е
                                стара информоцията), беше слабият откат. ми той автомата почти не
                                рита, а аз очаквах удар по-силен от на гладкоцевна пушка и го
                                бях стиснал като в кататоничен гърч. простете, но не ми стана
                                ясно как по-слабият откат може да е фактор в полза на AK74, след
                                като на '47 е толкова слаб? какво може да се иска повече - откат
                                като тръба за фунийки? все пак автоматът е предназначен предимно
                                за откоси по 2-4 куршума, като паузите между тях дават
                                достатъчно време да се овладее скачането на цевта. а ако има
                                опора някаква, стрелбата с тази тежка и подскачаща
                                пушка си е направо песен.

за съжаление не можах да стрелям с AK74 и не мога да се позова на опит там.

за още по-голямо съжаление не можах да стрелям с Драгунов, макар
                                че и това щеше да стане, ако не бях гвардеец, тъй като на тях им
                                се полага само основното бойно обучение в новобрански център, ама
                                ние и от него видяхме само стрелбите.

та мога ли да запитам нещо Драгони:

ако можеш да уцелиш човешка глава със снайпер само на 100 метра
                                при отлична видимост,едновременно с това на мишена No4 десетката
                                е по-малка от човешка глава и не представлява проблем да я уцелиш
                                с автомат без оптика, то тогава каква е всъщност целта на
                                снайперите? та нали по твоите думи излиза, че с АК човек може да
                                свърши същата работа? все ми се струва, че Драгунов е по-добро
                                оръжие от ловна карабина с оптика, а мога да те уверя, че с
                                такава без проблеми ще те мерна в канчето от... да не се
                                изхвърлям, не съм перфектен шарпшутър, ама от 200 метра.

Comment

Working...
                                X