If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Бях пуснал един въпрос за новия АК система БУЛПАП ама се вижда ,че се знае само за АК-47 и АК-74 и техните разновидности Аз бих искал да обсъдим това отроче на КАЛАШНИКОВ
Разгледах го, но честно казано не е много впечатляващо. Особено това важи за "нивото", което се води полечиката между двамата. Показателно е, че дори не са си изяснили смисъла на понятията, които дискутират - двамата говорят за "универсалност" и "специализация", но всъщност спорят за съвсем различни неща
Все пак, Мухин ми се вижда доста по необоснован в твърденията си, да не говорим, че концепцията му за организацията на армията ми се струва смешна и ужасно неефективна. Но иначе темата е интересна и си струва да я разширим и да поспорим (то е ясно, че ще е чесане на пръсти, но поне ще е забавно) - в крайна сметка "хардуера", т.е., техническите характеристики на въоръженията са общо взето маловажни в сравнение с организацията и качеството на командването и контрола.
Не бих казал. Нищо особено оригинално няма в него - подобни схеми оръжия се изпробват и в Германия и в САЩ. Вероятно това е бъдещето - но все още нито едно от тях не се е отърсило от сериозните си детски проблеми. А колкото до руското оръжие - не бих казал. Оръжие днес повече от когато и да е било се прави с много пари. Като се имат предвид условията в Русия, ясно е че тя все повече изостава (и ще изостава) в тази област. Дори не биха могли да задържат специалистите си.
Ами, с една дума - Да.
Каква то оръжейна инфраструктура имаха (колкото и неефективна да е била в някои отношения) я разрушиха. Нова все още не са създали и като се имат предвид проблемите пред които са изправени - не си струва да създават. Очевидно не във военно отношение могат да възстановят силата си. Да не говорим, че именно в стратегическите военни области са най-зле в момента (и от известно време насам). А пехотното въоръжение в подобни неща не играе никаква роля - мощта на една съвременна империя се измерва не в единици стрелково оръжие или пък количество пехота, която може да се въоръжи с него .
препоръчвам ви да отидете на http://www.world.guns.ru/assault/as08-r.htm и да прочетете какви пише там...повярвайте ми това не е просто реклама а действителност. Руснаците са замислили да заменят добре изпитания АК с този нов автомат...
а за да отговоря на Joseph Goebels по повод СВД-то...защо да няма двунога? използва се стандартната от ПК
Valor is of no service,
chance rules all,
and the bravest often fall
by the hands of cowards.
Не знам какво има впредвид octagony под мощна ПК. В отделенията на БА има по една ПК 7,62 мм с двунога. Не е чак толкова тежка (точни цифри не бих могъл да дам сега защото записките ми не са при мен) и може с лекота да се ползва при настъпление. Когато се използва двуногата е много стабилна, почти не дава откат и стрелбата е доста точна, като за последното от значение са и уменията на картечаря.
От друга страна като се има впредвид, че повечето пехотни подразделения са механизирани, то може да приеме, че всяко отделение разполага с по две картечници - преносимата ПК и ПКТ на бойната машина. Това според мен си е доста огнева мощ.
П.П. Лично за мен стрелбата с ПК-то беше голямо удоволствие. Имам и една снимка като тази на scharfschutze - много е яка - ще гледам утре да я сканирам и да я постна.
Dulce et decorum est pro patria mori
ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.
Между другото, аз не съм служил в пехотата и не съм наясно - на какво ниво на организация се полага минохвъргачка (ако въобще я има като пехотно оръжие)? Защото картечницата увеличава огневата мощ, но минохвъргачките са доста по-съществени (спомням си, че немците правят към края на ВСВ извода, че минометите (особено тежките - 82, 120 мм) са много по-съществени за ефективността на пехотата от леките и станочни картечници).
Хе-хе, супер. :lol: Ама гледам нещо си се поугънал... Тежички са ти май. :lol: :lol: То ще да е заради ножа в устата, явно. :lol:
Гледам, картинката е в дата.бг. Фракцията в Щатите може да не я види.
scharfschutze ®
Между другото, аз не съм служил в пехотата и не съм наясно - на какво ниво на организация се полага минохвъргачка (ако въобще я има като пехотно оръжие)? Защото картечницата увеличава огневата мощ, но минохвъргачките са доста по-съществени (спомням си, че немците правят към края на ВСВ извода, че минометите (особено тежките - 82, 120 мм) са много по-съществени за ефективността на пехотата от леките и станочни картечници).
Не че знам кои знае колко, но не съм сигурен дали и това което знам е удачно да бъде споменавано тука. Иначе ако много те интересува мога да ти пратя някои нещица по организацията и въоражението на ЛС с надеждата, че не си шпионин на лошите.
Dulce et decorum est pro patria mori
ОТТУКА ЗАПОЧВА РОДИНАТА -
СЪС ГРОБ НА НЕЗНАЕН ЮНАК,
НАД КОЙТО СМЪРТТА Е ПРЕМИНАЛА,
СМЪРТТА НЕ И ВРАЖИЯ КРАК.
Comment