Sula написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Български паравоенни формирования в Босна
Collapse
X
-
-
gollum написа Виж мнениеAmonit е прав - филма се казва "Белите вълци". Но не е задължително да можеш да го откриеш качен някъде.На излёте века взял и ниспроверг
Злого человека - Добрый человек. Из гранатомёта, шлёп его, козла! Стало быть, добро-то посильнее зла!
Comment
-
Бях в Босна 3 години/след войната/
Бях в Босна 3 години по миротворчески мисии,но след войната.Видях много неща и се срещнах с много хора.Гадна война,много причини за нея и никой след свършването и не е разбрал какво точно се е случило.Говоря за обикновените хора.Всички са били еднакво жестоки и всички са пострадали еднакво.Имам около2000 снимки оттам,ако на някой му е интересно...
Comment
-
Gr8 написа Виж мнениеТова с идеологията на комунизма и реалиите на поствоенния период, още повече личността на Тито, са типичните приказки на разин западни автори, които изобщо не са наясно с Балканите. Проблемът с Югославия е , че това е мъртвородена империя. Една империя, особено в ХХ в., за да може да съществува, трябва водещият етнос да е икономически най-силния (сравни СССР-дори и след неговият разпад руснаците запазиха доминиращото си влияние), защото само така той може да държи в зависимост останалите. Само с административна принуда нищо не става. При Югославия, най-силни бяха хърватите, а не сърбите. Ако центърът на Югослвия беше Загреб, то нещата щяха да стоят по различен начин. Тито , който е хърватин, е балансирал между отделните републики, но след неговата смърт сърбите започнаха да да стават водещи, за сметка на останалите и точно поради това Югоимперията се разпадна с гръм и трясък. Не може босякът да управлява богатия. Просто не става.
Мисля, че Тито и компания са били наясно с това и затова опитват формулата: комунизъм+югонационализъм+либерална икономика+необвързана външна политика= дано стане нещо.
Е, не стана. А войната, за която си пишем тук е печалния епилог на този есперимент.Истинската тирания е само тази, която господства несъзнателно над душите, защото е единствената, която не може да се победи. Тиберий, Чингис хан, Наполеон без съмнение са били страховити тирани, но от гроба Мойсей, Буда, Иисус, Мохамед, Лутер са упражнили върху душите деспотизъм с доста по-различна дълбочина.
Гюстав Льо Бон
Comment
-
Гост
Живял съм В Далмация и съм говорил с доста хора от първо лице-обиколил съм целия район Шибеник-Задар -Сплит-Дубровник-Карловац-Синь-Книн-Мостар(бивша крайна)....много от нещата са верни даже до подробности,гадна история ,оръжие бол,осакатени хора психически и физически .Нас Българите много ни уважават --особено ако разберат че си от Македония или Западнопокрайнския регион и те гледат като брат-Savjeznici Zauvjek!!!Nema Veze ,Ima breze!що се касае до Веско Маринов-наистина считат го за герой от войната .
лошо нещо е това,много лошо човешкият живот не струва и една цигара,дано никога не се случва подобно нещо ,но винаги човек трябва да има едно на ум,и да знае какво да прави....
всъщност първата бомба я хвърли оня лъжлив сайт-генщтабру през 1998-че било имало българска бригада от 2000 човека-била най-голямата--дрън дрън -както излезе историята с българските сс....
Comment
-
sasho_vasilef написа Виж мнениеbrat mi e zaginal v bosna a az sam bil v kosovoНа излёте века взял и ниспроверг
Злого человека - Добрый человек. Из гранатомёта, шлёп его, козла! Стало быть, добро-то посильнее зла!
Comment
-
Amonit написа Виж мнениеРебята,Там не было наемников,а все были добровольцами,т.к. денег там не платили,и каждый мог уехать домой когда захочет..И тех редких парней болгар,которых я встречал на той войне,я до сих пор считаю лучшими воинами с кем мне приходилось вместе воевать,и дай им Бог здоровья,а павшим -лека пръст...
Comment
-
sasho_vasilef написа Виж мнениеne e bil e v 4 ozrenska brigada poznavam bagera od strel4a toi ne e u4astval vav boini deistvia ina4e malko mu hlopa daskata ako iska6 da govorime me nameri vav feisa Aleksandar Vasilev pozdrav
А на Багера наистина му хлопа дъската...))) Но иначе участвал с нас в 3 "акции" през май 99г. Човек-проблема!) Имал конфликти с сърби заради ракия и татуировките с свастики по ръцете и краката му))) При нас пък имал проблеми заради пьянските му истории, и това че рисувал сатанински символи и пентаграмите на стените , за да не удари в къща някуй "Круз" или "Томахаук" .. 8-0 ))) След това собрал си багажа и тръгнал у в дома. Так то...На излёте века взял и ниспроверг
Comment
Comment