Проблема на Dinain не е, че го превежда грешно, а че се стреми да го пре веде буквално, вместо по смисъл. Забелязах, че това е главния проблем на българите превеждащи от английски. Ако беше превел окопи за свръз ка щеше да е по-точно. Разбира се аз не го нападам - английския е факън език!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Войната Йом-Кипур 1973 г.
Collapse
X
-
Нищо не съм превеждал от английски. Даже не знам как се нарича въпросното образувание на английски :mhehe:
А каква е разликата между "свързочен окоп" и "окоп за свръзка"?
Смисълът му е точно такъв - да свързва различните позиции от линията. Или различните точки от позицията, ако щеш"No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Пф. Ами нищо чудно че така е на английски - и там предполагам че ги копаят със същата цел
Не виждам защо "свързочни окопи" трябва да има само едно значение, или пък свързочникът обезателно да си има личен окоп. Отново, функцията на тези окопи е да свързва различните обекти на позицията, така че войниците да могат да се предвижват от един до друг, без да се излагат на вражески огън и/или шрапнели. Казвам "обекти", защото в тази категория могат да влизат и столовата и кенефите и т.н."No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
-
"No beast so fierce but knows some touch of pity."
Comment
-
Ако сравним Т55 с Центуриона съм съгласен за превъзходство в обсега, но Т64 е друга работа, а се знае, че не са били чак толко малко Т64-ките. Денаин знае ли се тогава колко танкове Тиран и какви модифиации е имало на въоръжение в IDF? В това видео дават моя герой - Цви Гринголд! Спомням си като четох за първи път за него направо бях изумен - раздавал го е партизанин ама с танк!
Предполагам, че това видео повечето са го гледали
Comment
-
Динайн, много добра безпристрастна статия.
Разбира се има някои малки бели петънца, но те са почти невидими, като това "нонсенсче" тук -Разузнаването на НАТО докладва за мобилизирането на 7 въздушно-десантни дивизии, подготвянето на десантни съдове за 40 хил. души пехота, има данни и за поне 1 ескадрила, прехвърлена в Югославия.
Comment
-
recidivist написа Виж мнениемалък оффтопик но оръдието на т-64 е 2А46.Peace Through Strength -- Victory Through Devastation
Comment
Comment