Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Войната Йом-Кипур 1973 г.

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Израелски танк обстрелва позиции на сирийците южно от Бейрут 82-ра год. Вляво на земята се виждат изхвърляните след всеки изстрел гилзи.
    Last edited by еМГето; 10-04-2008, 22:55.

Comment

Ето и няколко линка за документални клипове от войната:
      Am Israel Chai! Od Avinu Chai!This is part 1 of 4, a documentary concerning the Israeli Yom Kippur war. The surprise attack on Israel in October 1973 by Eg...

Am Israel Chai! Od Avinu Chai!This is part 2 of 4, a documentary concerning the Israeli Yom Kippur war. The surprise attack on Israel in October 1973 by Eg...

Am Israel Chai! Od Avinu Chai!This is part 3 of 4, a documentary concerning the Israeli Yom Kippur war. The surprise attack on Israel in October 1973 by Eg...

Am Israel Chai! Od Avinu Chai!This is part 4 of 4, a documentary concerning the Israeli Yom Kippur war. The surprise attack on Israel in October 1973 by Eg...
      Българската Армия е в сърцата ни.
      http://vbox7.com/play:eb638c1e
      http://vbox7.com/play:f18d542d

Comment

МГето написа
        Израелски танк обстрелва позиции на сирийците южно от Бейрут 80-та год.
        Е, айде по-сериозно де. Първо, че през 80-та година никакви израелци няма край Бейрут, второ това е тема за съвсем друга война.
        "No beast so fierce but knows some touch of pity."
        "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Неволна грешка. Поправих я.
          Израелската армия ми е една от любимите и имам много неща за нея, но все още не съм ги донесъл в България.
          Един бронетранспортьор М-113 J. Не мога да си спомня дали този модел
          е специално произведен за Израел или се прави от самите евреи по лиценз. Обърнете внимание на огромната бинокулярна зрителна тръба.
          Last edited by еМГето; 10-04-2008, 23:14.

Comment

Чудесна статия!Браво!
            Откъде са данните за загубите в бойна техника?

Comment

meir написа
              Откъде са данните за загубите в бойна техника?
              Вече не помня точно, но са кръстосани от няколко източника.

Comment

Танкове М-48 и бронетранспортьор М-113 J на Голан.
                Израелските бронетранспортьори имат особености, които ги различават от останалите М-113. Първата е тези поставки за допълнителен багаж
                на бордовете от двете страни. Те нямат вълноотражател и са снабдени
                със специфично удължение на изпускателните тръби.

Comment

Благодаря,Dinain, много хубав материал! Имам въпрос. В края на 70-те и началото на 80-те беше широко отразена в печата атака на египетски ракетни катери руско производство тип "Оса" и " КОмар" ,които потапят с четири ракети израелския есминец "Ейлат". В тази статия даже не се споменава подобен случай?!?! Пак ли са ни баламосвали или това просто не е отразено?

Comment

Изключително мотивирана армия! Още две снимки от Голан.
                    Last edited by еМГето; 11-04-2008, 15:52.

Comment

SSmart написа
                      Благодаря,Dinain, много хубав материал! Имам въпрос. В края на 70-те и началото на 80-те беше широко отразена в печата атака на египетски ракетни катери руско производство тип "Оса" и " КОмар" ,които потапят с четири ракети израелския есминец "Ейлат". В тази статия даже не се споменава подобен случай?!?! Пак ли са ни баламосвали или това просто не е отразено?
                      Нещо пак си се объркал много сериозно Освен ако печатът не е отразявал събития с 15 години закъснение
                      Разрушителят (или есминец) "Ейлат" е потопен през октомври 1967 г., по време на т.нар. "война на изтощение". Историята на кораба е дадена тук, а потопяването не е споменато в статията по очевидни причини.

Comment

:-)))))))

Благодаря! Е аз ако съм наясно ще питам ли?

Comment

И от мен едно голямо браво! Интересувам се от всички конфликти в Близкия Изток (даже и от дълбока древност) и се считам горе долу за запознат, но такова концентрирано изложение за първи път срещам. Имам някои въпроси (за съвременните конфликти на са древните). Наистина въпроси не дискусии. И те са свързани с организационната структура на армията на Израел и състава по щат. Тук ли да питам или на лична?
                          Още веднъж Браво!

Comment

Тук имам само числеността през 1979-та година.

Comment

Тази тема преживява истински ренесанс
                              Митак, питай, каквото мога ще отговоря...

Comment

Снощи прочетох темата; беше ми изключително интересно!

Comment

Working...
                                X