Израелски танк обстрелва позиции на сирийците южно от Бейрут 82-ра год. Вляво на земята се виждат изхвърляните след всеки изстрел гилзи.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Войната Йом-Кипур 1973 г.
Collapse
X
-
Ето и няколко линка за документални клипове от войната:
Am Israel Chai! Od Avinu Chai!This is part 1 of 4, a documentary concerning the Israeli Yom Kippur war. The surprise attack on Israel in October 1973 by Eg...
Am Israel Chai! Od Avinu Chai!This is part 2 of 4, a documentary concerning the Israeli Yom Kippur war. The surprise attack on Israel in October 1973 by Eg...
Am Israel Chai! Od Avinu Chai!This is part 3 of 4, a documentary concerning the Israeli Yom Kippur war. The surprise attack on Israel in October 1973 by Eg...
Comment
-
МГето написаИзраелски танк обстрелва позиции на сирийците южно от Бейрут 80-та год."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Неволна грешка. Поправих я.
Израелската армия ми е една от любимите и имам много неща за нея, но все още не съм ги донесъл в България.
Един бронетранспортьор М-113 J. Не мога да си спомня дали този модел
е специално произведен за Израел или се прави от самите евреи по лиценз. Обърнете внимание на огромната бинокулярна зрителна тръба.Last edited by еМГето; 10-04-2008, 23:14.
Comment
-
Танкове М-48 и бронетранспортьор М-113 J на Голан.
Израелските бронетранспортьори имат особености, които ги различават от останалите М-113. Първата е тези поставки за допълнителен багаж
на бордовете от двете страни. Те нямат вълноотражател и са снабдени
със специфично удължение на изпускателните тръби.
Comment
-
Благодаря,Dinain, много хубав материал! Имам въпрос. В края на 70-те и началото на 80-те беше широко отразена в печата атака на египетски ракетни катери руско производство тип "Оса" и " КОмар" ,които потапят с четири ракети израелския есминец "Ейлат". В тази статия даже не се споменава подобен случай?!?! Пак ли са ни баламосвали или това просто не е отразено?
Comment
-
SSmart написаБлагодаря,Dinain, много хубав материал! Имам въпрос. В края на 70-те и началото на 80-те беше широко отразена в печата атака на египетски ракетни катери руско производство тип "Оса" и " КОмар" ,които потапят с четири ракети израелския есминец "Ейлат". В тази статия даже не се споменава подобен случай?!?! Пак ли са ни баламосвали или това просто не е отразено?
Разрушителят (или есминец) "Ейлат" е потопен през октомври 1967 г., по време на т.нар. "война на изтощение". Историята на кораба е дадена тук, а потопяването не е споменато в статията по очевидни причини."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
И от мен едно голямо браво! Интересувам се от всички конфликти в Близкия Изток (даже и от дълбока древност) и се считам горе долу за запознат, но такова концентрирано изложение за първи път срещам. Имам някои въпроси (за съвременните конфликти на са древните). Наистина въпроси не дискусии. И те са свързани с организационната структура на армията на Израел и състава по щат. Тук ли да питам или на лична?
Още веднъж Браво!
Comment
Comment