О, ами не знам, просто останах с такова впечатление, че го нарушавам. Щом аз не съм причината, няма защо да спамя повече тук.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Анкета
Collapse
X
-
Не в изкуството съм но това не ми пречи да имам малка представа от икономика. Мисля си и за нащо бъдещо членство или как то би могло да повлияе в добрият смисъл на нашата икономика. За това казвам че засяга всички ни. Евентуално зделките които се правят в момента не биха били възможни в модела на ЕС. Съгласи се че е трудно да купиш всички финансови и земеделски министри на старните членки или поне е по трудно то колкото да купиш нашите.Нали знаеш те всъщност решават всичките дали да продават дадено предприятие в отделна страна или да не го продават.
Comment
-
lzl написаИначе може би трябваше да се определи сферата на правене на политика за да кажем коя ни харесва, както и някакъв времеви хоризонт.
Затова:
1. Трябва да претрепем американците. Колкото по - рано, толкова по - добре, в един момент силата им ще престане да е просто маркетинг.
2. Сигурно след това ще трябва да претрепем и руснаците, които ще се опитат да се наместят в създадения вакуум.
3. Трябва да претрепем всичките си евентуални освободители, приобщители и т.н.
......4. Това не намирисва ли на българска империя?
Ето таква политика според мен е реална и възможна да се реализира.
За съжаление обаче най - вероятно събитията ще тръгнат по предначертания план, но без нашето участие и без да можем да им влияем.
Затова ни остава само да седим, да гледаме и да вдигаме жалони:
- ТОя ни харесва, тоя не!
А дали ни харесва защото е хубав или просто защото ни се усмихва е отделен въпрос.
Щото, като се замислиш, и подир Хитлер са вървяли толуби с народ. И сигурно не всички от тях са го мислели за лош или вреден.
Така че аз подкрепям създадената тема. Нека се видим черно на бяло и спрем да се приемаме насериозно.Dic, hospes, Spartae, nos te hic vidisse iacentes dum sanctis patriae legibus obsequimur !
Comment
-
ДЗВЕР написаХаресва ми мирната политика1. Трябва да претрепем американците2. Сигурно след това ще трябва да претрепем и руснаците3. Трябва да претрепем всичките си евентуални освободители, приобщители и т.н.
Както обичам да казвам - единствения начин да има световен мир е да няма хора."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
lzl написаТова последното не го знаех, най-вероятно щото не е вярно.
Иначе може би трябваше да се определи сферата на правене на политика за да кажем коя ни харесва, както и някакъв времеви хоризонт.
Вземи в ръцете си някои учебник по Европеиска интеграция и ще го научиш. Политиката на ЕС относно почти всяко нещо се прави така нали знаеш има т.н. камера на министрите или парламент на министрите се тая как се казва. Идеята е те външните министри вътрешните заедно да решават своита политика като един висшестоящ орган защото интересите там са огромни парите са много и това е начин да се ограничи корупцията. След това явно има ефект щом са прокопсали повече от нас.Евентуално границите на политиката са границите на ЕС те тея хора не взимат грешни икономически решения ако има 40% да са некадърни което ме съмнява то останалите 60% са кадърни нали???
Comment
-
alexmania написате тея хора не взимат грешни икономически решения ако има 40% да са некадърни което ме съмнява то останалите 60% са кадърни нали???
Вземи в ръцете си някои учебник по Европеиска интеграция и ще го научиш. Политиката на ЕС относно почти всяко нещо се прави така нали знаеш има т.н. камера на министрите или парламент на министрите се тая как се казва.
alexmania, нещо икономическата осведоменост ти куца стабилноXV mile the sea brode is
From Turkey to the Ile of Rodez...
Comment
-
alexmania написаВземи в ръцете си някои учебник по Европеиска интеграция и ще го научиш. Политиката на ЕС относно почти всяко нещо се прави така нали знаеш има т.н. камера на министрите или парламент на министрите се тая как се казва. Идеята е те външните министри вътрешните заедно да решават своита политика като един висшестоящ орган защото интересите там са огромни парите са много и това е начин да се ограничи корупцията. След това явно има ефект щом са прокопсали повече от нас.Евентуално границите на политиката са границите на ЕС те тея хора не взимат грешни икономически решения ако има 40% да са некадърни което ме съмнява то останалите 60% са кадърни нали???
Нали знаеш те всъщност решават всичките дали да продават дадено предприятие в отделна страна или да не го продават
По-скоро ако някой трябва да санкционира такова действие или не - това ще е Европейската Комисия.
Колкото до анкетата - на мен "друга" ми се струва прекалено неопределимо и безлично като избор. Виж т.нар. Обща Европейска политика е достатъчно неопределима и неясна, така че според мен изпълнява същата роля като "друга" (що се отнася до целите на анкетата), но пък звучи по-добре.
Comment
-
Хм...моля отделни потребители да не рекламират толкова явно предпочитания от тях субект, реализиращ политика, явяваща се еманация на представите им за социално-икономически отношения.
Леле как го написах! :rock: :rock: :rock: :rock: :rock: :rock: :rock:
Дзверо, аз съм с теб. Обаче за да има ред предлагам да бъдат трепани едновременно всички небългари, а поради откровенната склонност за предателство на българите - и те под ножа. кампанията да протече под лозунга : Homo sapiens - Homo nonsensies, съквартирант с динозаврите! :sm113:Пишут нам много.... Погубит нас всеобщая грамотность.
Неизвестен руски адмирал
Comment
-
Хм...моля отделни потребители да не рекламират толкова явно предпочитания от тях субект, реализиращ политика, явяваща се еманация на представите им за социално-икономически отношения.
Леле как го написах!
Сори ,че не съм посочил ,че е цитат ама за две години така и не се научих как се прави....Но въпросното изречение просто ме изпълни с радост.Иначе по темата - ако човек подкрепя политиката на две страни, как може да гласува и за двете?...Защото аз в момента се чувствам раздвоен...И то сериозно....Но все пак май си имам лидер и ще гласувам.... :tup:
Comment
-
Относно ЕС
Мда наистина ако отворите един единствен учебник по евроинтеграция го пише вие не сприте с мен а с структората на ЕС хаха надявам се тя да ви отговори подобаващо.И наистина не приемам като лична нападка тези неща просто поинтересуваите се малко така да се каже и ще го прочетете а?.колкото до това че рекламирам нещо не е така но ако го рекламирах щях да кажа че скоро ще сме част от една от всичките структори и за това ме вълнуваа но тъи като всеки е свободен да си мисли каквото иска не бих могъл да му повлиая по никакъв начин. Пак ви казвам Произведението се казва "Европеиска интеграция"и авторите са Емилия Георгиева и Калоян Симеонов. Търсете точно главата която става въпрос за Съветът на министрите въпросната или съвет на ЕС и да диктуват политиката в отраслите посредством квоти (нали знаете какво е това?).
П.С.
А да относно това че Франция казва на Немците какво да правят ако беше прочел мнението ми щеше да видиш че всички страни членки решават рамките на определена политика в определен отрасъл.Тоест твоят пример оставям без коментар.
Comment
-
Търсете точно главата която става въпрос за Съветът на министрите въпросната или съвет на ЕС и да диктуват политиката в отраслите посредством квоти (нали знаете какво е това?)."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
Comment