Тогава силите за сигурност се омотаха, а ситуацията беше овладяна с политически средства.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Положението в Македония
Collapse
X
-
Аз пък съм убеден, че ако протестите не свалят правителството - ситуацията скоро ще ескалира. И че ние няма да се намесим.
Причината е същата, заради която Dinain подскочи още в началото - "Турски поток". Изграждането му вече започна. Тръби има. Турция не би създавала проблеми както България - за "Южен поток". Гърция - също. А най-слабото и най-нестабилно звено във веригата страни, през които той трябва да премине, е тъкмо Македония.
Comment
-
В “случайното”, по-точно няма нищо случайно… или “Интереса клати феса”
Войната срещу украинските демократи, изкуствения фалит на КТБ и смяната на работещото ни правителство “Орешарски”, са част от Тоталната война на САЩ срещу ЕС…, за превръщането му в Американска колония…, а хибридната (смесена; пропагандно-политико-икономико-военна) агресията на НАТО срещу Русия е само малка част от картинката…
Европейската Олигархия направи своя избор за ПАСИВНА СЪПРОТИВА, срещу американските агенти на влияние, прикрити като евро-политици. В условията на Тоталната война на САЩ, срещу Е.С., която премина към 3-ти етап – “Ескалация и предизвикване на милионни тълпи от нелегални емигранти към Европа”
Принципа е:
- “Я не сакам на мен да ми е добре…, я сакам на Е.С. да му е зле…”
1. Началото:
- Агресия на САЩ срещу ЕС и “еврото” започна с “банковите кризи” в южно-европейските държави предизвикани от ЦРУ (“Отдел за финансови деструкции на неприемливи лица, организации и държави”…)
2. Съпровождащи операции срещу икономическата периферия на ЕС:
- Садам и Кадафи обявиха, че ще продава нефт срещу “евро” и ги убиха…
- За да “разбият” европейските пазари, САЩ предизвикаха “Арабската пролет” и създадоха и въоръжават ИСИС, но те се прекръстиха на “Ислямска държава” и започнаха война срещу твореца си – САЩ!
- С фашистки преврат, ръководен от ЦРУ, запалиха Украйна и сега процесите водят към… кърваво раждане на “Конфедерация Украйна”.
3 Ескалация
- Освирепяване на войните в Северна Африка, Украйна, Ирак, Сирия и предизвикване на милионни тълпи от нелегални емигранти към Европа (дано Е.С. не “проспи” това…)
- Насилствено предизвикване на нови срещу Русия, пряко подкопаващи икономиката на ЕС…
- Изнудване на слабоволевите съюзници на САЩ, като Молдова, България и Полша, за пряко включване в украинската гражданска война…
- Задълбочаване на Банкова криза в “русофилска” България
(наглостта на БНБ и мълчанието на прокуратурата подсказват, че КТБ, финансирала фирмите които щяха да строят “Южен поток”, е “поръчана” от ЦРУ)
- За да спрат руският газ, който щеше да потече вместо по “Южен” - по “Турски поток”, ще ликвидират втората българска държава “Македония”…
(какво е за “велика” Америка смъртта на 20 – 30 000 македонски българи… Важно е на Европа да и е зле…, та по-бързо да стане американска колония…!)
- Чрез Плевнелиев и министрите - “Американски агент на влияние” Митов и Ненчев, целенасочено се предизвиква политическо и военно противопоставяне с Русия…!
4. Последващи действия
- Американска икономическа (и малко военна) окупация на източна Европа, по успешният “Модел” – АКБ (Американска Колония България)!
5. Крайна цел:
- Изолация, икономически колапс на ЕС…и превръщането му в колониален пазар за американски стоки…!
С класически американски цинизъм експерта Пол Кристи заявява:
- “ Трябваше да измислим как американците да си живеят добре за сметка на други…” – Вулгарен човек…!!!
Извод – Тепърва ще се лее европейска и БЪЛГАРСКА КРЪВ…Last edited by RIZAR; 11-05-2015, 10:32.
Comment
-
Повод за сериозен размисъл - един от донбаските наемници, сръбският четник Братислав Живкович, вече точи секирата:
Не е нужно да ви напомням, че Куманово, както и долината на Пчиня са от историческо значение за нашето четническо движение. Тук се формирахме и официално стъпихме на историческата сцена, откъдето най-добре можем да защитим православна Сърбия.
Предполагам, че участниците във форума се досещат какво има предвид сръбският опълченец, воюващ на страната на подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна. За тези, които не стоплят - говори за историческите права на Сърбия върху Северна Македония и за сръбските четници, които са се били тук срещу българите:
Comment
-
Джин, преди седмица четох, че преговорите с Турция за т.нар. турски поток са в задънена улица от 2 месеца. Пусках и линк тук. Това е едно медйно понятие без реални договорки с нито една страна по трасето до момента. Ако според теб "строежът започва", дай източник. И обясни каква е връзката с престрелката в Куманово, че не мога да разбера."No beast so fierce but knows some touch of pity."
"But I know none, and therefore am no beast."
(Richard III - William Shakespeare)
Comment
-
Преди три дни "Газпром" обяви, че започва строителството на морската част на "Турски поток".
Впрочем, това се появи и в наши медии - не знам как си го изпуснал.
А сега - връзката със събитията в Македония.
"Турски поток" трябва да мине през Македония. А САЩ имат интерес този проект да не се осъществи. Както с "Южен поток". И в Македония започнаха известните ни от няколко държави протести срещу правителството.
Затова бяха и албанските главорези.
Плевнелиев още не е оповестил официалната позиция на България по въпроса - но мога да предположа каква ще е тя. Със сигурност ще е пасивна - като тази на МВнР. Най-много да изрази "тревога и безпокойство" (варианти - "силна тревога и дълбоко безпокойство"), да изкаже съболезнования и предположи, че събитията няма да ескалират.
Какво със сигурност няма да съдържа позицията на президента ни: няма да съдържа дори намек да се сезира която и да е международна организация дори да провери случая, да наблюдава, камо ли - да се намеси. Защо - защото признаха Косово, а там сега са американците - кого да наблюдава, срещу кого да се намесва? Тъкмо САЩ за заинтересовани проектът да пропадне. А за да пропадне - трябва поне една от страните да не подписва нищо или да се откаже преди той да е построен. Да, ама засега всички заявяват съгласие и готовност за договаряне. Значи поне една трябва да се откаже. По-точно - да я откажат. С Турция и Гърция няма да стане - хем правителствата им имат добра обществена подкрепа, хем и двете членуват в НАТО. А наскоро се скъсаха да говорят за тоя прословут чл. 5. При външна инвазия - останалите страни са длъжни да им окажат военна помощ при поискване. Македония е най-удобната - две големи етнически групи, които не се харесват взаимно, непопулярна правителствена политика и необвързаност с никакви военни блокове.
Сега схвана ли връзката? Това е предположение - и ти го пиша само и единствено защото настояваш. Във всички други случай бих останал на ниво констатация, че Македония е най-слабото звено в "Турски поток", която направих в самото начало. Защото темата е "Положението в Македония", а не "Турски поток и големият газов покер". Ако искаш - ще открия и такава.
Видях линка ти. А, бе... "Дневник".
Един от най-тенденциозните и най-несериозни новинарски сайтове.
Както впрочем и "Капитал". Ако искаш - копирай си някъде прогнозите им. И след няколко месеца ги погледни. А може да ти ги напомня и аз - така че е добре още отсега да почнеш да търсиш оправдания защо не са се сбъднали.Last edited by Джин геби; 11-05-2015, 16:39.
Comment
-
Джин Геби написа"Турски поток" трябва да мине през Македония. А САЩ имат интерес този проект да не се осъществи. Както с "Южен поток". И в Македония започнаха известните ни от няколко държави протести срещу правителството.
Затова бяха и албанските главорези.
За мен забавна е идеята, че не са възможни натурални протести, тероризъм или нещо друго, т.е. все някой трябва да "стои зад тях". Нулево доверие във възможностите на хората. Ето, ти сам го пишеш:
Джин Геби написаМакедония е най-удобната - две големи етнически групи, които не се харесват взаимно, непопулярна правителствена политика и необвързаност с никакви военни блокове.
Т.е. ясно е, че са възможни всякакви теории и предположения. Но да се връзва всяка нестабилност с проява на тайните служби на САЩ ми се струва пресилено.
Малко е в страни от темата, но ми стана интересно:
Джин Геби написазащото признаха Косово, а там сега са американците
Comment
-
gollum написа Виж мнениеВ какъв смисъл "сега там са американците"?
Колкото до мотивацията на събитията, световните процеси тихо ни нашепват, че в случая Окам е много лош съветник. Всичко е пределно сложно, не може да се тегли ясна черта между спонтанни и режисирани процеси, нито между "приятел" и "враг". Но на мен лично ми се струва, че Турски поток няма голямо значение тук. Просто интуиция.
Comment
-
gollum написа Виж мнениеХъм, според мен, появата на албански терористи по-скоро "вреди" на цялата история с протестите (то затова и имаше друга конспиративна теория, че това е "правителствена работа" - за отклоняване на вниманието), т.е. отклонява нещата. Така че ако ще обвиняваме Щатите, то или за едното, или за другото, но за двете не ми се връзва.
За мен забавна е идеята, че не са възможни натурални протести, тероризъм или нещо друго, т.е. все някой трябва да "стои зад тях". Нулево доверие във възможностите на хората. Ето, ти сам го пишеш:
Т.е. какво, непопулярното правителство не може да породи обществени протести - трябва непременно да виждаме нечия задкулисна ръка? Още повече за етническото напрежение (което преди малко повече от 10-тина години си доведе нещата самичко почти до гражданска война).
Т.е. ясно е, че са възможни всякакви теории и предположения. Но да се връзва всяка нестабилност с проява на тайните служби на САЩ ми се струва пресилено.
Малко е в страни от темата, но ми стана интересно:
В какъв смисъл "сега там са американците"? Косово е част от САЩ Населението е щатско? Косово се управлява от САЩ?
Comment
-
Кухулин вече ми отговори.
Кухулине, именно - нещата са твърде сложни(т.е. много действащи лица, много интереси, на различни нива, частично или пълно ангажирани) и затова простите обяснения (а копспирациите винаги са такива) не вършат работа, защото най-много да загатнат някаква част от нещата, обикновено игнорирайки местния контекст. Но бръснарският инструмент на Окам си върши добра работа, според мен.
Comment
Comment