Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Положението в Македония

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Тогава силите за сигурност се омотаха, а ситуацията беше овладяна с политически средства.

Comment

Тогава и Косово не беше обявило независимост и никой не го беше признал за държава.

Comment

Все пак да не забравяме,че срещу албанските нападателе в Куманово е действала полицията,а не армията ако не бъркам.Има голяма разлика.Полицията явно нее много добре подготвена специално за такива акции.

Comment

Абе то тогава много неща бяха различни. Сега, ако се изсипят три автобуса сирийски муджахиди, ще превземат цяла Македония. Трябва да се внимава.

Comment

Залагам кофа развалено телешко шкембе срещу вила на Хаваите, че ако ескалацията продължи, сърбите ще се намесят.
            This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Сърбите ще си седят на границата и ще гледат сеир. Ако някой изобщо се намеси (получи инструкции да се намеси), това ще сме ние. И ще почне един вой от всяка джамия в Родопите, мани-мани. То не че е лошо, ама цялата работа хич няма да е приятна.

Comment

Аз пък съм убеден, че ако протестите не свалят правителството - ситуацията скоро ще ескалира. И че ние няма да се намесим.
                Причината е същата, заради която Dinain подскочи още в началото - "Турски поток". Изграждането му вече започна. Тръби има. Турция не би създавала проблеми както България - за "Южен поток". Гърция - също. А най-слабото и най-нестабилно звено във веригата страни, през които той трябва да премине, е тъкмо Македония.

Comment

В “случайното”, по-точно няма нищо случайно… или “Интереса клати феса”

Войната срещу украинските демократи, изкуствения фалит на КТБ и смяната на работещото ни правителство “Орешарски”, са част от Тоталната война на САЩ срещу ЕС…, за превръщането му в Американска колония…, а хибридната (смесена; пропагандно-политико-икономико-военна) агресията на НАТО срещу Русия е само малка част от картинката…

Европейската Олигархия направи своя избор за ПАСИВНА СЪПРОТИВА, срещу американските агенти на влияние, прикрити като евро-политици. В условията на Тоталната война на САЩ, срещу Е.С., която премина към 3-ти етап – “Ескалация и предизвикване на милионни тълпи от нелегални емигранти към Европа”

Принципа е:
                  - “Я не сакам на мен да ми е добре…, я сакам на Е.С. да му е зле…”

1. Началото:
                  - Агресия на САЩ срещу ЕС и “еврото” започна с “банковите кризи” в южно-европейските държави предизвикани от ЦРУ (“Отдел за финансови деструкции на неприемливи лица, организации и държави”…)

2. Съпровождащи операции срещу икономическата периферия на ЕС:
                  - Садам и Кадафи обявиха, че ще продава нефт срещу “евро” и ги убиха…
                  - За да “разбият” европейските пазари, САЩ предизвикаха “Арабската пролет” и създадоха и въоръжават ИСИС, но те се прекръстиха на “Ислямска държава” и започнаха война срещу твореца си – САЩ!
                  - С фашистки преврат, ръководен от ЦРУ, запалиха Украйна и сега процесите водят към… кърваво раждане на “Конфедерация Украйна”.

3 Ескалация
                  - Освирепяване на войните в Северна Африка, Украйна, Ирак, Сирия и предизвикване на милионни тълпи от нелегални емигранти към Европа (дано Е.С. не “проспи” това…)
                  - Насилствено предизвикване на нови срещу Русия, пряко подкопаващи икономиката на ЕС…
                  - Изнудване на слабоволевите съюзници на САЩ, като Молдова, България и Полша, за пряко включване в украинската гражданска война…
                  - Задълбочаване на Банкова криза в “русофилска” България
                  (наглостта на БНБ и мълчанието на прокуратурата подсказват, че КТБ, финансирала фирмите които щяха да строят “Южен поток”, е “поръчана” от ЦРУ)
                  - За да спрат руският газ, който щеше да потече вместо по “Южен” - по “Турски поток”, ще ликвидират втората българска държава “Македония”…
                  (какво е за “велика” Америка смъртта на 20 – 30 000 македонски българи… Важно е на Европа да и е зле…, та по-бързо да стане американска колония…!)
                  - Чрез Плевнелиев и министрите - “Американски агент на влияние” Митов и Ненчев, целенасочено се предизвиква политическо и военно противопоставяне с Русия…!
                  4. Последващи действия
                  - Американска икономическа (и малко военна) окупация на източна Европа, по успешният “Модел” – АКБ (Американска Колония България)!

5. Крайна цел:
                  - Изолация, икономически колапс на ЕС…и превръщането му в колониален пазар за американски стоки…!
                  С класически американски цинизъм експерта Пол Кристи заявява:
                  - “ Трябваше да измислим как американците да си живеят добре за сметка на други…” – Вулгарен човек…!!!

Извод – Тепърва ще се лее европейска и БЪЛГАРСКА КРЪВ…
                  Last edited by RIZAR; 11-05-2015, 10:32.

Comment

Повод за сериозен размисъл - един от донбаските наемници, сръбският четник Братислав Живкович, вече точи секирата:
                    Не е нужно да ви напомням, че Куманово, както и долината на Пчиня са от историческо значение за нашето четническо движение. Тук се формирахме и официално стъпихме на историческата сцена, откъдето най-добре можем да защитим православна Сърбия.

Предполагам, че участниците във форума се досещат какво има предвид сръбският опълченец, воюващ на страната на подкрепяните от Русия сепаратисти в Източна Украйна. За тези, които не стоплят - говори за историческите права на Сърбия върху Северна Македония и за сръбските четници, които са се били тук срещу българите:

Comment

Джин, преди седмица четох, че преговорите с Турция за т.нар. турски поток са в задънена улица от 2 месеца. Пусках и линк тук. Това е едно медйно понятие без реални договорки с нито една страна по трасето до момента. Ако според теб "строежът започва", дай източник. И обясни каква е връзката с престрелката в Куманово, че не мога да разбера.
                      "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                      "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Преди три дни "Газпром" обяви, че започва строителството на морската част на "Турски поток".

Впрочем, това се появи и в наши медии - не знам как си го изпуснал.
                        А сега - връзката със събитията в Македония.
                        "Турски поток" трябва да мине през Македония. А САЩ имат интерес този проект да не се осъществи. Както с "Южен поток". И в Македония започнаха известните ни от няколко държави протести срещу правителството.
                        Затова бяха и албанските главорези.
                        Плевнелиев още не е оповестил официалната позиция на България по въпроса - но мога да предположа каква ще е тя. Със сигурност ще е пасивна - като тази на МВнР. Най-много да изрази "тревога и безпокойство" (варианти - "силна тревога и дълбоко безпокойство"), да изкаже съболезнования и предположи, че събитията няма да ескалират.
                        Какво със сигурност няма да съдържа позицията на президента ни: няма да съдържа дори намек да се сезира която и да е международна организация дори да провери случая, да наблюдава, камо ли - да се намеси. Защо - защото признаха Косово, а там сега са американците - кого да наблюдава, срещу кого да се намесва? Тъкмо САЩ за заинтересовани проектът да пропадне. А за да пропадне - трябва поне една от страните да не подписва нищо или да се откаже преди той да е построен. Да, ама засега всички заявяват съгласие и готовност за договаряне. Значи поне една трябва да се откаже. По-точно - да я откажат. С Турция и Гърция няма да стане - хем правителствата им имат добра обществена подкрепа, хем и двете членуват в НАТО. А наскоро се скъсаха да говорят за тоя прословут чл. 5. При външна инвазия - останалите страни са длъжни да им окажат военна помощ при поискване. Македония е най-удобната - две големи етнически групи, които не се харесват взаимно, непопулярна правителствена политика и необвързаност с никакви военни блокове.
                        Сега схвана ли връзката? Това е предположение - и ти го пиша само и единствено защото настояваш. Във всички други случай бих останал на ниво констатация, че Македония е най-слабото звено в "Турски поток", която направих в самото начало. Защото темата е "Положението в Македония", а не "Турски поток и големият газов покер". Ако искаш - ще открия и такава.
                        Видях линка ти. А, бе... "Дневник".
                        Един от най-тенденциозните и най-несериозни новинарски сайтове.
                        Както впрочем и "Капитал". Ако искаш - копирай си някъде прогнозите им. И след няколко месеца ги погледни. А може да ти ги напомня и аз - така че е добре още отсега да почнеш да търсиш оправдания защо не са се сбъднали.
                        Last edited by Джин геби; 11-05-2015, 16:39.

Comment

Джин Геби написа
                          "Турски поток" трябва да мине през Македония. А САЩ имат интерес този проект да не се осъществи. Както с "Южен поток". И в Македония започнаха известните ни от няколко държави протести срещу правителството.
                          Затова бяха и албанските главорези.
                          Хъм, според мен, появата на албански терористи по-скоро "вреди" на цялата история с протестите (то затова и имаше друга конспиративна теория, че това е "правителствена работа" - за отклоняване на вниманието), т.е. отклонява нещата. Така че ако ще обвиняваме Щатите, то или за едното, или за другото, но за двете не ми се връзва.
                          За мен забавна е идеята, че не са възможни натурални протести, тероризъм или нещо друго, т.е. все някой трябва да "стои зад тях". Нулево доверие във възможностите на хората. Ето, ти сам го пишеш:
                          Джин Геби написа
                          Македония е най-удобната - две големи етнически групи, които не се харесват взаимно, непопулярна правителствена политика и необвързаност с никакви военни блокове.
                          Т.е. какво, непопулярното правителство не може да породи обществени протести - трябва непременно да виждаме нечия задкулисна ръка? Още повече за етническото напрежение (което преди малко повече от 10-тина години си доведе нещата самичко почти до гражданска война).
                          Т.е. ясно е, че са възможни всякакви теории и предположения. Но да се връзва всяка нестабилност с проява на тайните служби на САЩ ми се струва пресилено.

Малко е в страни от темата, но ми стана интересно:
                          Джин Геби написа
                          защото признаха Косово, а там сега са американците
                          В какъв смисъл "сега там са американците"? Косово е част от САЩ Населението е щатско? Косово се управлява от САЩ?

Comment

gollum написа Виж мнение
                            В какъв смисъл "сега там са американците"?
                            В буквален

Колкото до мотивацията на събитията, световните процеси тихо ни нашепват, че в случая Окам е много лош съветник. Всичко е пределно сложно, не може да се тегли ясна черта между спонтанни и режисирани процеси, нито между "приятел" и "враг". Но на мен лично ми се струва, че Турски поток няма голямо значение тук. Просто интуиция.

Comment

gollum написа Виж мнение
                              Хъм, според мен, появата на албански терористи по-скоро "вреди" на цялата история с протестите (то затова и имаше друга конспиративна теория, че това е "правителствена работа" - за отклоняване на вниманието), т.е. отклонява нещата. Така че ако ще обвиняваме Щатите, то или за едното, или за другото, но за двете не ми се връзва.
                              За мен забавна е идеята, че не са възможни натурални протести, тероризъм или нещо друго, т.е. все някой трябва да "стои зад тях". Нулево доверие във възможностите на хората. Ето, ти сам го пишеш:

Т.е. какво, непопулярното правителство не може да породи обществени протести - трябва непременно да виждаме нечия задкулисна ръка? Още повече за етническото напрежение (което преди малко повече от 10-тина години си доведе нещата самичко почти до гражданска война).
                              Т.е. ясно е, че са възможни всякакви теории и предположения. Но да се връзва всяка нестабилност с проява на тайните служби на САЩ ми се струва пресилено.

Малко е в страни от темата, но ми стана интересно:

В какъв смисъл "сега там са американците"? Косово е част от САЩ Населението е щатско? Косово се управлява от САЩ?
                              Бондстийл къде се намира?

Comment

Кухулин вече ми отговори.

Кухулине, именно - нещата са твърде сложни(т.е. много действащи лица, много интереси, на различни нива, частично или пълно ангажирани) и затова простите обяснения (а копспирациите винаги са такива) не вършат работа, защото най-много да загатнат някаква част от нещата, обикновено игнорирайки местния контекст. Но бръснарският инструмент на Окам си върши добра работа, според мен.

Comment

Working...
                                X