Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

И още малко информация за събитията, които още не са завършили:

" Сообщение от ополчения.

"Командование ополчения провело классическую операцию по окружению "зарвавшейся" группировки противника (полная аналогия Сталинграда). Главный удар от Моспино. Вспомагательный из Успенки.
    Сегодня официально было оглашено, что теперь это регулярная армия. Операцию проводили три штурмовые пехотные бригады. Отдельный пехотный полк. Два танковых батальона. Восемь артиллерийских дивизионов. Пехоту усиливали около 80 танков, БМП, БТР до 150 единиц, 36 САУ, 36 "Град", "Ураган", 50 буксируемых гаубиц.
    Дальше наступление будет развиваться до Мариуполя (скорость зависит от сопротивления, которое будут оказывать окруженные части). На севере наступление будет не столь быстрым.""

Сообщение от ополченца Прохорова.

"Докладываю - в Новоазовске сейчас плотно по украм работают".

Comment

Dinain написа Виж мнение
      За пръв път наблюдавам с такова настървение една страна в конфликт да брои загубите на другата страна. То е ясно, че тя няма как да има точна информация за тях (загубите на противниковата страна).
      А всъщност проруските източници публикували ли са поне веднъж данни за загубите на сепаратистите? Това ще е интересно да се види.
      Интересен въпрос, аз поне не съм виждал никога дори опити да се брои. Помня едно интервю с някой отряд (преди повече от месец) и казаха, че загубите украинци (УА,нац.Гврадия+доброволчески) към тях (сепаратистите) били горе-долу 3:1.
      Ако някой знае нещо е добре да се каже. Аз се сещам само за 1 списък от близо 3 000 загинали (украинци+мирни+сепаратисти, но не разделен)...

Comment

кало написа Виж мнение

Сообщение от ополченца Прохорова.

"Докладываю - в Новоазовске плотно по украм работают".
        Това, нали се сещаш къде е? Това без руска помощ просто не може да стане. Това е на брега на Азовско море. Изведнъж, от три дена всички тръбят за сепаратистко настъпление към Мариопол.
        Last edited by Dinain; 25-08-2014, 11:41.

Comment

http://vk.com/video-57424472_1698027...0a0bf050308c8a - Сепаратистката бригада "Призрак" води огън,по противника в района на Луганско трасе.

Comment

Също интересно: Край Псков загинали десантчици. Да не ги покажат на парад в Одеса? Батальонът "Щурм" се кълне, че с такива се е бил и е взел пленници. https://www.youtube.com/watch?v=SaXnUDD1xRQ

Comment

кало написа Виж мнение
              Да бе, как не се сетих...А съм го гледал 1000 пъти.
              ...
              Малко веселба на фона на всичко:

Comment

Dinain аз лично никъде не съм срещал статистика за загубите на проруските сепаратисти.Сигурно има някаква статистика,но съвсем умишлено не се съобщава.Със сигурност загубите на сепаратистите са доста големи.От доста руски сайтове,читателя остава с впечатление,че всеки ден украинската армия губи десетки и дори стотици убити,ранени и пленени,а сепаратистите (сякаш са безсмъртни) не понасят никакви загуби.Само от време на време се съобщава за някой и друг ранен боец на сепаратистите.

Comment

Аз вече изказах мнението си за тези "заливащи" сводки на сепаратистите със стотици и хиляди убити, пленени, унищожени и т.н. вражески машини. Просто се сетих, че до момента не съм видял нито една публикация за загубите на сепаратистите.
                  "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                  "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Със сигурност и руснаците търпят доста загуби - за казаци (украински и руски) се знае, че воюват без оглед на загубите до последно. Независимо какви са жертвите на руснаците, контранастъплението започна и оттук нататък войната става още по-непредвидима -

на показаните снимки се виждат 5-6 трупа на руски опълченци - http://censor.net.ua/photo_news/2993...s_fotoreportaj

Comment

von Danitz написа Виж мнение
                      Също интересно: Край Псков загинали десантчици. Да не ги покажат на парад в Одеса? Батальонът "Щурм" се кълне, че с такива се е бил и е взел пленници. https://www.youtube.com/watch?v=SaXnUDD1xRQ
                      Даниц, новината за загиналите псковски десантници е от миналата есен, какво общо има?

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

von Danitz написа Виж мнение

То интересно, ама отпреди година .
                        Ако батальонът, който и да е от украинска страна, се бие с руски десантни части, бързо ще стане ясно, щото този бой ще бъде в Киев и Житомир. И ще бъде много кратък .

[...]

Иначе, първи снимки от поразиите вчера и днес. Това е поразена позиция на украинска батарея БМ-27 Ураган.

Last edited by Пилот; 25-08-2014, 03:05.

Comment

Разяснение на ситуацията от опълчението:

"Ополчение заявляет: на Северодонецк наступления не было. Ж¸лтое не наше, Родакаво отбиваем, Вес¸лая гора не наша. Сейчас наступаем на Приветное. Лутугино полностью окружено в плотную к городу со всех сторон. Наши артиллеристы в Георгиевке наносят ежеминутные удары по позициям врага. С Успенки работают наши РСЗО. Так что нет чему огорчатся, но и радоваться рано!
                          Сегодня мы привели первую гуманитарку с Красного Луча в Луганск. С Должанского прибыла. Так что теперь начался 43й"

Comment

Динайн, за загубите, поне що се отнася до личен състав - когато Стрелков водеше в Славянск даваше смислени цифри поне за своите (и увеличаваше загубите на противника). Сега е малко вакуум, но на моменти се споменава. Поне що се отнася до техниката - аз пак си давам моя любим систематичен сайт - http://lostarmour.info/

Отиваш на http://lostarmour.info/armour/ и даваш подреждане по флаг - в общи линии всичко в нета дето се е появило на клипче и може да се идентифицира че е от Украйна е там.
                            „Аз, Драгомир, писах.
                            Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Фактът, който се забелязва на почти всички снимки на унищожена техника е, че са снимани от сепаратистите.
                              Дори и на тяхна техника.
                              А това говори, че бойното поле е оставало в техни ръце.
                              И ако предположим, че украинската армия не публикува снимки от този род, а беше месец и нещо е настъпление и със сигурност бойното поле е оставало доста пъти в техни ръце, значи унищожената техника е далеч повече.

П.П. Макар да е офтопик, аз лично се притеснявам и за нашата армия, където 1/3 от личният състав е отпуск по майчинство, как ще се справи в подобна ситуация. И си мисля, че ще сме на дережето на украинската, само дето нямаме вече толкова техника...
                              Сънят е слаб заместител на кофеина!

Comment

кало написа Виж мнение
                                То интересно, ама отпреди година .
                                Ако батальонът, който и да е от украинска страна, се бие с руски десантни части, бързо ще стане ясно, щото този бой ще бъде в Киев и Житомир. И ще бъде много кратък .

[...]
                                ави

Иначе, първи снимки от поразиите вчера и днес. Това е поразена позиция на украинска батарея БМ-27 Ураган.

Мда, за мен е интересно, а въпросът изобщо не е дали има руснаци- пехота от редовните въоръжени сили на този импровизиран Миусфронт, а кога ще удари руската авиация, примерно. Виж за това, украинците не са готови, но да се надяваме, че ще се размине. След време, когато на тази война почне да се гледа като Испанската гражданска или Виетнамската, пак примерно, всичко вече ще се изяснило, без никакви заобиколки. И ще си е ясно, как си воюват там руснаците съвсем отчетливо. А, сега да си играем, на има руснаци, няма руснаци е излишно. 99% от фактите изнасяни в мрежата са чиста проба военна дезинформация. В тоя дух на пожелах си, ама надали, най ме кефи раненият командир на батальона Донбас Семенченко като почне да коментира от болницата в Днепропетровск.

Интересна е и оперативната обстановка, пак за мен лично. Нагоре, над Луганда, или това което остана от нея, вече боеве няма. Сега консолидацията е в две посоки на югозапад и югоизток. Към морето - за мен това е само в услуга на Руската армия, иначе е нещо като коридор в коридора, и второ- боевете около Саур могила. Ще се опитам да изясня: Тая драма там около шосе Н21 продължава вече месец. Има там и някакъв за мен, поне, мистичен украински батальон с многозначителното име "Кривбас", който вече май само с казахстанци и моргули не се е бил. То не беше "Негово високоблагородие", то не бяха кадировци, то не бяха танкове и град - взеха го преди 4 седмици и си го държат. Явно много криви момци. Височината е едно 120 метра над терена. Стратегическа, да припомня, от 41 до 43 могила за десетки хиляди руснаци. Знакова и исторически искам да кажа - първата точка от освобождението на Донбас в оная война.

Никога не съм чувал да направиш чувал и да се опитваш да продължаваш да го обкръжаваш и да уплътняваш около него, както изглежда от постната от Кало карта със червените стрелки край Амвросиево. Това е някаква алтернативна стратегия. И най-вероятно не е вярно, че и сепаратистите да го правят. По-скоро двете им крила -югозападното и югоизточното напират в противоположни посоки. Едните надолу към морето, покрай Иловайск, не е ясно дали са го взели от изпонаранения батальон Донбас (там май здрави в строя не останаха, ако съдим по дописките в мрежата на командира му), другите, по E50 към знаковия ГПП Коминтерн.

Та така, късен Манщайн и ранен Шайло ще да е работата, поне от страни и пак да кажа, за мен.

Comment

Working...
                                X