Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кризата в Украйна 2013-2014 г.
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Или е авиобомба, калибър около 50-100 кг, която подскача след удара в земята, или (по-скоро) - нещо като С-24, което достига повърхността и се плъзва по нея, задействайки взривателя при самото плъзване, а не при първоначалния удар.
Най-вероятно ми се вижда обаче, това да са взривове на няколко броя С-8, което кореспондира и с видеото от самата стрелба - залпов пуск на С-8 може би (може и С-13 да са, обаче)
http://www.kp.ru/daily/26238.5/3120452/ - снимки, ВНИМАНИЕ - ТРУПОВЕ.
Comment
-
кало написа Виж мнениеИли е авиобомба, калибър около 50-100 кг, която подскача след удара в земята, или (по-скоро) - нещо като С-24, което достига повърхността и се плъзва по нея, задействайки взривателя при самото плъзване, а не при първоначалния удар.
Да не е било някаква касетъчна бомба от по-малък калибър ?
Comment
-
dibo написа Виж мнение..........................
Прилича на оръдейна стрелба от самолет?
На филма се виждаше ред взривове от снаряди; Ако беше касетъчна бомба поражението щеше да е по друг начин.
А имат ли украинците касетъчни бомби?Last edited by DDD; 03-06-2014, 00:04.
Comment
-
Ukraine's border service says hundreds of insurgents are continuing a sustained assault on a border guards' centre near the eastern city of Luhansk.
It was not immediately known what caused the blast. Unconfirmed reports say there were casualties.
Pro-Russian groups accused Ukraine's military of carrying out an air strike.
Kiev denied the claim, suggesting that separatists in the building could have mishandled a portable anti-aircraft missile system.
Между другото аз продължавам да твърдя, че Киев и Асад реално правят едни и същи грешки в операциите си:
1. Ползване на неуправляеми боеприпаси по цели в градове, което неминуемо води до много цивилни жертви и оттам доброволци за опозицията.
2. Въобще ползването на авиация в нещо, което трябва да е малко над полицейска операция (няма извънредно положение).
3. Поставяне на ниско мотивирани блокпостове които се заобикалят от всички които трябва да бъдат блокирани, но за сметка на това са силно уязвими и източник на оръжие за самите сепаратисти.
4. Патологично лъжене по медиите, което само обостря обстановката.
5. Ползване на най-различни паравоенни формирования доброволци, които само наливат масло в огъня без да свършат твърде много работа.
П.П. Наистина прилича на 80мм НУРС, следите в небето съответстват, а експлозиите имхо са твърде големи за оръдие.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
DDD написа Виж мнениеТакова е; Не е касетъчна бомба;
На филма се виждаше ред взривове от снаряди; Ако беше касетъчна бомба поражението щеше да е по друг начин.
А имат ли украинците касетъчни бомби?We don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
Comment
-
Пилот написа Виж мнениеМежду другото аз продължавам да твърдя, че Киев и Асад реално правят едни и същи грешки в операциите си:
Пилот написа Виж мнение
П.П. Наистина прилича на 80мм НУРС, следите в небето съответстват, а експлозиите имхо са твърде големи за оръдие.
*Источник - ЖЖ Эль Мюрид
Comment
Comment