ValBo написа
Виж мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кризата в Украйна 2013-2014 г.
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Sharana написа Виж мнениеТова е аргумент, но не мога да приема, че от всичките танкисти няма 20-30-40 екипажа, които да са "лоялни" и биха свършили такава работа. Отделно никой не ги кара поне в момента да се завират в градски бой. На блокпостовете и в колоните вместо БМПта може да са танкове и ще е в пъти по-ползотворно.
Вече имат опит с това. Според мен, докато не вкарат своите хора в танковете, няма да ги видим в биткитеСънят е слаб заместител на кофеина!
Comment
-
УНИАН:
Граничарите са отразили успешно атаката. След това поделението е било нападнато от снайперисти, стрелящи от прозорците на многоетажни жилищни блокове. На територията на граничния отряд са възникнали пожари. Сред граничарите има ранени. Сепаратистите продължават да струпват сили и въоръжение около военната част. Към 07.00 часа там вече е имало около 400 души. На въоръжение на терористите са забелязани миномети и тежки картечници. По някои данни, терористите са блокирали обителите на домовете, намиращи се в близост до военната част, и стрелят от прозорците на апартаментите, което прави невъзможно за граничарите да отговарят на огъня.
Място на бойните действия:
Truth will save the world
Comment
-
Още видео от мястото на щурма:
Дотук по руски данни: 2 убити опълченци и 1 мирен жител, по украински - 7 ранени граничари (3 тежко).
Live:
Бой в Луганске: Погранотряд штурмуют 500 террористов, стреляя из жилых квартир (онлайн, фото, видео)В Луганске с ночи атакуют погранотряд в Мирном. Нападение началось около 00.30 ночи, когда к управлению Луганского пограничного отряда подъехало около 100 вооруженных бандитов, которые окружили погранLast edited by dibo; 02-06-2014, 11:41.We don't see things as they are, we see them as we are
---Anais Nin----
Comment
-
Да допълня аще за тежкото въоръжение на сепаратистите. Кало се оказа прав имат и 82 мм носима минохвъргачка Поднос в Донецк.
Ето малко фото
На последната снимка с боеприпасите ми се струва че са архивни от БМ 82мм от времето на ВСВ.
Освен минометите в Славянск и Донецк вече срещам информация за такъв и в Луганск но засега не виждам фотографии и нямам представа какъв е.
Лека полека започват да се въоръжават и сега след като сриват пограничната охрана ще е по- лесно. Също забелязвам лек завой поне на думи в руската политика и очаквам тези думи скоро да се материализират и да започнат да получават помощ във вид на оръжие, досега руските граничари неохотно пропускаха доброволци с лично стрелково оръжие.
Политическите коментари са изтрити! - DiboLast edited by dibo; 02-06-2014, 14:53.За осъдените на живот и смъртта е приключение!
Comment
-
Ако се вярва на слухове, то Антрацит си е под изцяло сепаратистки контрол и дори идвали хеликоптери, които снабдявали бунтовниците (малко не ми се вярва де (твърде очевидно и рисковано), но може и да е причината да си отидат онези радари).
The east Ukrainian town of Antratsyt is turning into a hub for Russian men and arms backing the separatist cause, one frightened resident tells BBC News.
Иначе по руските форуми си върви доста доброволческа кампания където се закупуват прицели, оптики, колиматори, далекомери, бинокли и се отправят към Украйна по знайни и незнайни пътища. Отделно се събират пари по сметки (по мои впечатления доста народ дава еквивалента на 500-1000 долара).
Колкото до граничарите - украинските явно са страшно неефективни, руските държат умерен неутралитет, но не се стараят много много да спират хората. Доколкото разбирам глобата за незаконно преминаване от руснак на границата е 2000 рубли, което като ги хващат и глобяват едва ли действа много въздържащо.„Аз, Драгомир, писах.
Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“
Модератор на раздел "Военна Авиация"
Comment
-
И да допълня разговора за въоръженията - явно в Славянск имат и 120мм минохвръгачка поне според Стрелков. ето на какво попаднах в една от неговите сводки.
"Нона» в дело еще не вступала. От нас контрбатарейный огонь вел 120-мм миномет. С ним, как и с «ноной» все в норме".За осъдените на живот и смъртта е приключение!
Comment
-
В Луганската народна република е издадена заповед за оборудването на бомбоубежища: http://www.focus-news.net/news/2014/...bezhishta.html
Comment
Comment