Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

А някои сме живели в Русия и Казахстан и съпругите ни са от там и даже у дома често разговаряме на руски.
    И затова знаем, че изречение като "не забудь захватить зонтик" ще чуеш много, ама много рядко - то само в разговорната реч. Какво значи "захват"? А "захватчик"?
    "Немецкие захватчки" какво са взели със себе си?
    Но в книжовния руски език "не забудь захватить зонтик" няма да видиш никъде. Правилната форма е "не забудь взять зонтик".
    Виж обаче и ти канала. Дал съм линк.

Забележка на модератора - dibo: Спорът е безсмислен. Горе съм дал линк към оригиналното съобщение (https://www.facebook.com/maxx.ufo/posts/713494255355636 ), където ясно е написано "забрав с собой минометы". Сега как това е станало на руските сайтове "захватив с собой", дали последното е равно на "забрав с собой" и откъде са решили, че минохвъргачките са на украинските граничари - питайте си хората във Вашия линк
    Last edited by dibo; 31-05-2014, 20:45.

Comment

.Самоходната артилерийска установка "Нона" , която взе голямо участие в боевете при Славянск , след като ходовата и част бе поразена преди дни , напоследък беше превозвана с камион, но днес е унищожена напълно - .http://news.rambler.ru/25339025/?utm..._campaign=main
      "Какво ли толкова се е зачела тази свиня? - зачуди се докторът - Кое ли тъй яростно подчертава с молива?"

Comment

Да уточня, това там на фотографиите не е "Нона" а БМД 1 с гладкоцевно безоткатно 73мм оръдие Гром . И боеприпасите подредени наоколо са изстрели за безоткатното оръдие.
        За осъдените на живот и смъртта е приключение!

Comment

Kont написа Виж мнение
          Да уточня, това там на фотографиите не е "Нона" а БМД 1
          A на втората снимка под навеса какво виждаме?

Comment

Gaden Gogi написа Виж мнение
            A на втората снимка под навеса какво виждаме?
            Което идва да ни докаже, че.....?
            "Какво ли толкова се е зачела тази свиня? - зачуди се докторът - Кое ли тъй яростно подчертава с молива?"

Comment

Идва да покаже, че в линка, даден от теб, лъжат.

На снимките има едно БМД-1, както и Нона, фонът е замазан, за да няма ориентир за локацията.

ПП - интересно, с една Нона и една 120мм минохвъргачка какво постига Стрелков, ако пък имаше батарея с Нони...

Политическите коментари са изтрити - dibo
              Last edited by dibo; 01-06-2014, 15:46.

Comment

С какво въоръжение потежко , самоходно , разполагат проруските и от къде са го взели , и дали им се намират хеликоптери .

Comment

С какво въоръжение потежко , самоходно , разполагат проруските и от къде са го взели , и дали им се намират хеликоптери .
                  Това което аз съм забелязал като тежко въоръжение - условно - в клиповете е следното:
                  ПТРД - противотанкова пушка кал 14.5х114мм - неустановено количество предполагам складовете ВСВ Соледар
                  ПТРК Фагот - Х количество предполагаемо трофей или от складовете Артемовск.
                  ПЗРК Игла - Х количество - трофеи и от разграбени складове - още като започнаха февруарските събития изтече информация за разграбени складове и около 2 000 ПЗРК Игла както и за 10 000 АК
                  ЗПУ 2 14.5х114мм - 2 бр-от склад за въоръжение от ВСВ или музей
                  М 30 обр1938г -122мм гаубица - 1бр-от склад за въоръжение от ВСВ или музей
                  ЗИС-2 обр 1941г - 57мм противотанково оръдие - 1бр-от склад за въоръжение от ВСВ край Соледар или музеен екпонат
                  120мм минохвъргачка Васильок - 1бр предполагаемо от складовете на УА в Артемовск
                  2С9 -САУ "Нона С" -120мм оръдие-гаубица-минохвъргачка -1бр - трофей от 25бригада ВДВ
                  БМД 1 - 1бр - трофей от 25бригада ВДВ
                  БМД 2 - 2бр - трофей от 25бригада ВДВ
                  БТР Д - 1бр - трофей от 25бригада ВДВ
                  Т 34 /85 -1бр музеен снет от постамента в гр. Луганск с отремонтирано - ползва боеприпаси от СД 44 противотанково оръдие 85мм до 2010 на въоръжение в УА и армията на РФ
                  Все още не разполагат с авиация, не съм чувал да са снели някой ИЛ 2 от постамента.

Comment

Имат ПТРС, ПТРД не съм виждал.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

За тази прословута "Нона", дали е унищожена или не е, аз не мога да разбера, кому е нужно в случая да лъже? Ако е лъжа е много плоска... Този прост факт, около "Нона", не носи някаква съществена полза, но може да бъде установен много лесно и да се обърне срещу "авторите" си. Много интересен сюжет.... който си заслужава да го проследим. При това е точно по темата.

Comment

ПТРС е самозаряден с пачка за 5 патрона обърни внимание ето тук добро фото http://upload.wikimedia.org/wikipedi...px-PTRS_41.jpg
                        аз сега не мога да намеря клипа с ПТРД или ПТРС-а в Славянск но тогава ми направи впечатление пише ПТРС а няма магазин и формата на противооткатния огнегасител е различна.
                        Ако пестнеш фото можем да сравним с горното от уикипедията и да стигнем до истината.

Comment

Пехотинецо, на това му викат пропаганда.
                          Като я пишат унищожена - поддържат имиджа на правителството пред Майдана, повдигат бойния дух на Нац.Гвардията и на населението в тила - в централна и западна Украйна. От там и по-малко майки и съпруги излизат на протести с искане да им върнат синовете / съпрузите. Имаше страхотно фото / Дембел для моего папа/ с хлапе на 4-6 години.

Comment

Илюстрации за въоръжението:

Comment

Първо, Стрелков за ситуацията снощи и днес:

Второ - за това се твърди, че сводка от другата страна:

Пояснения господ офицеров к свежей сводке доктора Гиркина считаю полезными. Добавить нечего.

Comment

Working...
                              X