Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Различни блогърски интерпретации за развоя на събитията от 2 май:
    В Одессе произошла трагедия, и главная задача сейчас спокойно разобраться, что произошло. Это событие может стать переломным, таким, каким стал обстрел снайперами людей на майдане в Киеве. К сожалению киевских снайперов и убедительных доказательств так и не было продемонстрировано. Сторонники…

В сети начали появляться различные версии событий. Но основной тренд такой: В этом доме профсоюзов скрылись провокаторы, которые первыми начали перестрелки и нападали на футбольных фанатов. Они получили то, что сами хотели. Это они спровоцировали сами. Стало быть, сами и виноваты . Может быть…

В общи линии тезата е, че полицията е действала заедно с провокатори с георгиески лентички и червени ленти на ръцете. Целта е била да се провокират улстрасите и да нападнат палатковия лагер на антимайдана. Има и по-радикални тези, че пожарът е запален, за да прикрие масовите убийства вътре: http://frallik.livejournal.com/781599.html Ако има истинско разследване, лесно ще се разбере дали е така - но дълбоко ме съмнява, че ще се случи. Колкото разследваха стрелбите на Майдана, толкова ще разследват и това

Comment

Още една версия за това какво се е случило. Много снимки на загинали - НЕ ОТВАРЯЙТЕ, АКО СТЕ СЪС СЛАБИ НЕРВИ!

Your life is the best story! Just start your blog today!

ПП - Durutti ме е изпреварил...

Comment

Тази жена не е изгоряла, не се е задушила. Удушена е със шнур от някой изверг.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Съжалявам за включването в глупав спор, но реално погледнато:

Крим:
          Имаше маса доказателства, като се почне от руски военни колони и автомобили Тигър и се стигне до очеизвадни блокирания от страна на флота на украински части или Панцири по ешелони. Формата на войниците също беше последна мода руска.

Славянск и околностите:
          1. Войниците са силно опърпани и всеки с различно оръжие, като се почне от автомати и се стигне до ловни пушки, няма нищо еднакво.
          2. Определено не се вижда висока организация, нещо по-скоро прилищачо на възрожденска чета дето се носи наляво-надясно. Ако бяха спецназ нямаше да правят всичко това с висока степен на неорганизираност.
          3. Единствената военна техника е тази задигната от украинската армия под формата на няколко БМД-та.
          4. Униформите също са много и различни, на моменти напълно отсъстват.
          5. (Крилов да прощава, това не е за него) От 1-2 игри на Сюпремъси с руснаци беше съвсем очевидно, че в Русия явно има доста голямо количество пан-слависти, империалисти и националисти. Като се има предвид, че има маса народ с двойно гражданство, опит в Афганистан/Чечня/Югославия и всички в двете страни са минали през казармата, нищо не пречи да са просто ентусиасти под определена кауза без организация от Кремъл (даже може би да са нежелани от него, защото са свободни електрони).
          6. Горният анализ е подкрепен и от западни публикации - например ето ви описание на ставащото от Ню Йорк Таймс - http://www.nytimes.com/2014/05/04/wo...n.html?hp&_r=0
          Last edited by Пилот; 05-05-2014, 01:34.
          „Аз, Драгомир, писах.
          Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Между другото последният блог отговаря на въпроса на Стан за това как е станал пожара и защо са толкова жертви. Според него повечето хора /по някои сведения над 100/ са застреляни и са подпалвани след това /или даже още живи/. Вътре има аргументи.

thorn

Comment

Пилот написа Виж мнение

6. Горният анализ е подкрепен и от западни публикации - например ето ви описание на ставащото от Ню Йорк Таймс - http://www.nytimes.com/2014/05/04/wo...n.html?hp&_r=0
              Малко по-нагоре цялата статия е постната.

thorn

Comment

Lyutskanov написа Виж мнение
                Да правилно, малко хора им се рови всичките страници включително и на мен.
                -Имаше интервю с войник надлъж и шир който си каза че е руснак, мисля че беше при блокираната авиобаза.
                -рег. номер на джип тигр. участвал в кримската операция, определено руски.
                -Униформи и лично оръжие, джипове, камиони, БТР и , говорим език, всичко косвени следи водеха към една държава.

Най е лесно да си заравяш главата като щраус и да си казваш добровлци, купиха си униформите от магазина но всички знаем че само една държава в този регион може да извърши таква мащабна и добре организирана акция.
                Руснак и руски войник са две различни неща. Аз например съм руснак, но дори не съм служил в армия. Регистрационни руски номера можеш да намериш из цяла украина, мнозина внасят коли от Русия и съгласно споразуменията между двете държави дори няма необходимост да ги сменят а само да ги регистрират в местното управление на пътна полиция по местожителство, това не е доказателствно докато не бъде документирано подтвърдено че тези конкретни номера се числят към автопарка на руската армия (още повече ако си разглеждал форматите на регистрационите знаци на моторни средства в Украина и Русия - военните превозни средства в двете страни имат идентичен формат на табелите и тези джипве напълно могат да принадлежат към една от разграбените военни части, а номерата всъщност да са украински). Униформите и личното оръжие се обсъждаха вече в тази тема и поне доколкото знам не се постигна категорично съгласие за това дали са на въоръжение в редовата руска армия в момента или не. Аз лично не съм експерт по въоръжение, но достатъчно хора на форума които знам че са със значителни познания в тази област се усъмниха в това че са на руската армия. За БТРите също се обсъждаше - към този момент в ръцете на самоотбраната вече бяха няколко казарми и военни бази,и тъй като в тези региони живеят достатъчно военни (отставни от черноморски флот, отставни от съветските военни бази , ветерани от афганистан и т.н.) не е трудно да се намери кой да ги шофира. Езика естествено е сериозно доказателство в регион в който 100 от населението свободно владеят руски и над 70% се самоопределят като етнически руснаци.

И тук е разликата между мен и теб - аз не изключвам възможността на това че "зелените човечета" могат да са руски военни, но се въздържам да го твърдя поради отсътствие на неопровержими доказтелства. А коствените доказателства са такова нещо, че всеки може да ги търква не обективно, а какот на него му отърва, което ти и правиш с завидно упорство. Аз ти посочиф формата в който могат да се превеждат факти подтвърждаващи неоспоримо , че зелените човечета са част от състава на редовната руска армия- такива досега не са представени, нито от теб, нито от военните експерти на САЩ. Вярата и знанието са две различни неща. С представените от теб фактори и тяхното разглеждане - зелените човечета с еднакъв успех могат и да са местно опълчение разграбило украинска казарма и руски военни формирования. ти си избрал удобното за теб обяснение, което се вписва в твоя светоглед, аз не съм си избрал нито едното от двете, защото за мен това не е важно, но държа когато някой изказва категорично твърдение да е готов да го подтвърди също толкова категорично, не с "коственни" и "очевидни" доказателства.
                Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
                [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
                きさまはしんでくださいませんか
                [kisamawa shinde kudasaimasenka]

Comment

Пилот написа Виж мнение
                  5. (Крилов да прощава, това не е за него) От 1-2 игри на Ултиматория с руснаци беше съвсем очевидно, че в Русия явно има доста голямо количество пан-слависти, империалисти и националисти. Като се има предвид, че има маса народ с двойно гражданство, опит в Афганистан/Чечня/Югославия и всички в двете страни са минали през казармата, нищо не пречи да са просто ентусиасти под определена кауза без организация от Кремъл (даже може би да са нежелани от него, защото са свободни електрони).
                  Нямяа защо да се извиняваш, това си е така. Винаги съм казва че и в двата лагера има хора които са си допезирали мозъка в банка и отдавна не са си проверявали състоянието по сметката. Украина е емоционална тема 1/2 от руснаците живеещи в западна Русия - например в моя роден град Брянск всеки втори има роднини в Украина и сигурно има такива буйни глави и авантюристи които с радост ще грабнат винтовката и ще хукнат да помагат на своите братя в беда - не като да е за пръв път, спомнете си ентусиазма на младежите когато се е готвела Руско-Турската война завършила с свобождение на България. Руската душа е емоционална и бързозаплима - само и дай "праведна кауза" и са готови да извършат какви ли не глупсти и за това Кремъл не им трябва.
                  Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

请您死在地狱般的阵痛
                  きさまはしんでくださいませんか

Comment

Пред полицията в Одеса се събрала тълпа, която почти щурмувала сградата и арестуваните сепаратисти били освободени. Аваков е бесен.

thorn

Comment

княз Крылов написа Виж мнение
                      Руснак и руски войник са две различни неща. Аз например съм руснак, но дори не съм служил в армия. Регистрационни руски номера можеш да намериш из цяла украина, мнозина внасят коли от Русия и съгласно споразуменията между двете държави дори няма необходимост да ги сменят а само да ги регистрират в местното управление на пътна полиция по местожителство, това не е доказателствно докато не бъде документирано подтвърдено че тези конкретни номера се числят към автопарка на руската армия (още повече ако си разглеждал форматите на регистрационите знаци на моторни средства в Украина и Русия - военните превозни средства в двете страни имат идентичен формат на табелите и тези джипве напълно могат да принадлежат към една от разграбените военни части, а номерата всъщност да са украински). Униформите и личното оръжие се обсъждаха вече в тази тема и поне доколкото знам не се постигна категорично съгласие за това дали са на въоръжение в редовата руска армия в момента или не. Аз лично не съм експерт по въоръжение, но достатъчно хора на форума които знам че са със значителни познания в тази област се усъмниха в това че са на руската армия. За БТРите също се обсъждаше - към този момент в ръцете на самоотбраната вече бяха няколко казарми и военни бази,и тъй като в тези региони живеят достатъчно военни (отставни от черноморски флот, отставни от съветските военни бази , ветерани от афганистан и т.н.) не е трудно да се намери кой да ги шофира. Езика естествено е сериозно доказателство в регион в който 100 от населението свободно владеят руски и над 70% се самоопределят като етнически руснаци.

И тук е разликата между мен и теб - аз не изключвам възможността на това че "зелените човечета" могат да са руски военни, но се въздържам да го твърдя поради отсътствие на неопровержими доказтелства. А коствените доказателства са такова нещо, че всеки може да ги търква не обективно, а какот на него му отърва, което ти и правиш с завидно упорство. Аз ти посочиф формата в който могат да се превеждат факти подтвърждаващи неоспоримо , че зелените човечета са част от състава на редовната руска армия- такива досега не са представени, нито от теб, нито от военните експерти на САЩ. Вярата и знанието са две различни неща. С представените от теб фактори и тяхното разглеждане - зелените човечета с еднакъв успех могат и да са местно опълчение разграбило украинска казарма и руски военни формирования. ти си избрал удобното за теб обяснение, което се вписва в твоя светоглед, аз не съм си избрал нито едното от двете, защото за мен това не е важно, но държа когато някой изказва категорично твърдение да е готов да го подтвърди също толкова категорично, не с "коственни" и "очевидни" доказателства.
                      Излишно е да водим този спор, само разваляме темата с наши разсъждения. Имах предвид руско езичен в униформа и беше само подсказка за видеото което се завъртя по тези събития. Пази боже ако на руската армия и крадат рег. табели, а що се отнася до автоматично оръжие, не знаех че в Украйна режимът е либерален . Малко да се отклоня, успяваш ли да хванеш диалектите когато гледаш различни клипчета ? )

Comment

княз Крылов написа Виж мнение
                        Нямяа защо да се извиняваш, това си е така. Винаги съм казва че и в двата лагера има хора които са си допезирали мозъка в банка и отдавна не са си проверявали състоянието по сметката. Украина е емоционална тема 1/2 от руснаците живеещи в западна Русия - например в моя роден град Брянск всеки втори има роднини в Украина и сигурно има такива буйни глави и авантюристи които с радост ще грабнат винтовката и ще хукнат да помагат на своите братя в беда - не като да е за пръв път, спомнете си ентусиазма на младежите когато се е готвела Руско-Турската война завършила с свобождение на България. Руската душа е емоционална и бързозаплима - само и дай "праведна кауза" и са готови да извършат какви ли не глупсти и за това Кремъл не им трябва.
                        Аз съм го написал по-кратко: "рускоговорящи лумпени". А ти се обиждаш.
                        "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                        "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Между другото моля да се прави разлика между Крим и Славянск - зелените човечета са от напълно различен произход с оглед каквото писах.
                          „Аз, Драгомир, писах.
                          Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Durutti написа Виж мнение
                            Различни блогърски интерпретации за развоя на събитията от 2 май:
                            В Одессе произошла трагедия, и главная задача сейчас спокойно разобраться, что произошло. Это событие может стать переломным, таким, каким стал обстрел снайперами людей на майдане в Киеве. К сожалению киевских снайперов и убедительных доказательств так и не было продемонстрировано. Сторонники…

В сети начали появляться различные версии событий. Но основной тренд такой: В этом доме профсоюзов скрылись провокаторы, которые первыми начали перестрелки и нападали на футбольных фанатов. Они получили то, что сами хотели. Это они спровоцировали сами. Стало быть, сами и виноваты . Может быть…

В общи линии тезата е, че полицията е действала заедно с провокатори с георгиески лентички и червени ленти на ръцете. Целта е била да се провокират улстрасите и да нападнат палатковия лагер на антимайдана. Има и по-радикални тези, че пожарът е запален, за да прикрие масовите убийства вътре: http://frallik.livejournal.com/781599.html Ако има истинско разследване, лесно ще се разбере дали е така - но дълбоко ме съмнява, че ще се случи. Колкото разследваха стрелбите на Майдана, толкова ще разследват и това
                            В някои от кадрите има логика, в други не.
                            Но като цяло "интернет разследванията" най-често са безсмислени.
                            Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

На доста места са решили да ги различават като "вежливи човечета" и "зелени човечета", сега пък и "черни човечета" има
                              Изобщо в Украйна само човечета развъждат...

Comment

Dinain написа Виж мнение
                                Аз съм го написал по-кратко: "рускоговорящи лумпени". А ти се обиждаш.
                                Хора с убеждения не са обезателно лумпени. Не мога ннапример да према че пчти цялото население на Кримски полуостров са лумпени само защото искат да са част от Русия. Например аз както винаги съм казвал - съм за това Крим да бъде част от Русия, но не съм например съгласен с начина по който това се извърши. По твоето определение аз също спадам към рускоговорящи лумпени, е как да не се обиждам.

请您死在地狱般的阵痛
                                きさまはしんでくださいませんか

Comment

Working...
                                X