Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    За ясномислещите всичко това е нерелевантно, защото е достатъчно да си зададеш въпроса къде бяха тези сепаратистки нагласи, този копнеж, през последните 20 години, или ако щеш 60 години, и как така буквално за 2 седмици населението на Крим изведнъж взема оръжие в ръце и скача да се присъединява в друга държава с огромно мнозинство. Ей така, от днес за утре.
    Сепаратиските нагласи, особено в Крим и Севастопол, си ги имаше още след разпадането на СССР. Ясномислието трябва да е съчетано и с информираност.

    Comment


      Аваков об освобождении сепаратистов в Одессе: "У меня нет слов, чтобы выразить свой гнев"
      "Я хочу откровенно сказать о причинах того, что произошло. Задержанные провокаторы должны были быть вчера ночью (в ночь на 4 мая) отконвоированы в Киев. Однако заместитель генерального прокурора Банчук прямо запретил этапировать задержанных из Одессы. В результате горотдел милиции был заблокирован. Милиция получила приказ не выпускать провокаторов и приготовиться к отражению штурма", - отметил Аваков.

      Как заявил глава МВД, действия министерства - все руководство УВД отстраненно в полном составе, возбуждены уголовные дела.

      Comment


        Федералистите взеха Донецк.
        Кметът на Донецк Александър Лукянченко доброволно е предал пълномощията и ключовете на градската управа на представителите на народното опълчение, съобщава РИА Новости. „Властта преминава в ръцете на народа, затова и предадохме ключовете на кметството. При нас дойдоха мирни хора и ни предложиха да им предадем пълномощията. Всичко премина мирно“, се казва в съобщение на пресслужбата на кметството на Донецк.
        Зам.-ръководителят на Народното опълчение на Донбас Сергей Циплаков е заявил по телефона пред агенцията, че „в момента се осъществява контролът над целия Донецк и всички административни здания“.

        По-рано привържениците на федерализацията на областта завзеха зданието на военната прокуратура в Донецк и Ленинския районен комитет – без съпротива и без жертви или ранени, подчертават опълченците. /БЛИЦ
        Какво стана с храбрите украински войници които нападаха Славянск?
        В това време в Одеса
        Одесский Беркут только что перешел на сторону народа! Они зашли в сизо, около которого идет митинг в защиту наших, и выпустили задержанных активистов!
        Своего командира они послали на х..! Командир одесского Беркута - правосек, предатель и он заодно с ярошем!
        Одесский Беркут в новой, черной форме! Он вместе с народом сейчас! Беркут вооружен!
        Одесситы, не бойтесь, выходите! Наши защитники С НАМИ!
        ГОТОВЬТЕСЬ. ВСЕ РЕСУРСЫ ПРАВОСЕКОВСКИЕ ПРИЗЫВАЮТ ИХ ВООРУЖАТЬСЯ!!! ИМЕЙТЕ В ВИДУ!!! ОНИ ВООРУЖЕННЫЕ ПРИДУТ!!!
        PS. Но это не вс¸. Кроме этого, сегодня же, митингующие в Одессе, которые блокируют городское управление МВД, сорвали на здании флаг Украины и вывесили флаги Одессы и России.
        Через некоторое время российский флаг убрали. На здании МВД остался только флаг Одессы.

        Comment


          Sharana написа Виж мнение


          После на щита на единия про-руски са снимали това:

          Интересно дали руната има някакво друго значение или я свързват с 7 СС Принц Ойген , макар че не ми се вързва.


          @Джин геби Доказателства имаше достатъчно, не случайно излезе това комичноиронично име за тях "зелени човечета " или "вежливи люде" но уви само руснаците не желаят да прогледнат.

          @STROSS Много хубав снимков материал.

          Comment


            ivan_kunchev написа Виж мнение
            Какво значи "информационна"?
            Има смисъл от не повече от три поста по тема - поне за мен - огледай, ако искаш участията ми в теми и моля да ме информираш ако съм ги прекрачил тия три поста някъде.
            Много Ви моля - да млъкнем. Затворете темата. Не ми се мисли какво иде и какъв пожар се развихря. Смирете си езиците. Върнете се към 39-та. Заместете Германия с Русия.
            Аз съм куцукащ след цялата редица православен християнин (може и да не заслужавам това да се казва за мен). Но горките братушки - не ги подкрепям - запалват пожар невъобразим. Няма кой да ги поправи - не помнят какво им е причинил Хитлер - възхищават се (немалка, за да не кажа подавляваща част) от него. Заставам зад цивилизационното усилие да бъдат спряни тези нещастници и Путин, въобразил си, че е поправителен изпит на Разпутин - прочетете малко повече за него от Ана Политковская.
            И друго - обърне ли се каруцата пътища много. Тръгнали са нещата. Повличат. Мислех, че ще ни се размине величавостта - нещастна, ама все пак величавост - на световна война.
            Ако ви е останало малко съзнание...
            Няма да говоря. Към какво да поведа, какъв пример да бъда?
            Вие си мислете.
            Ще ви постна скоро нещо друго. Приятели сте ми.

            Израз на, меко казано, пълна историческа некомпетентност е да се сравняват събитията около Украйна и Германия и света 1939 г. Разбира се, интересно ще ми е да видя аргумент за противното в някаква, макар и елементарна форма. Емоционално-пропагандистки лозунги не се приемат за аргументи.
            Last edited by кало; 04-05-2014, 23:27.

            Comment


              Наглеците от "десен сектор" в момента правят митинг пред изгорената сграда. Вдигнаха украинското знаме, а някакъв маскиран типаж с каска и отличителни знаци на сектора обяснява как почитат своите герои и се надяват новите полицейски шефове да им помагат...
              Според някакви описания един от въпросните нови шефове си хортува с десносекторовците на този запис:

              Comment


                Lyutskanov написа Виж мнение
                @Джин геби Доказателства имаше достатъчно, не случайно излезе това комичноиронично име за тях "зелени човечета " или "вежливи люде" но уви само руснаците не желаят да прогледнат.
                Досега колкото и да съм молил да бъдат предоставени тези доказателства, всички се оправдават точно като теб , или ме пращат да преравям цялата тази тема от 162 страници с постове (и аз съм го правил, без да намеря такива.)

                Щом доказателствата са достатъчни и лесно откриваеми, можеш ли да бъдеш така любезен да ги предоставиш - поне част от тях. Само да кажа предварително доказателства от рода "Вижте, има въоръжени хора и са за присъединяване към Русия - няма как да е иначе освен руски войници!" всъщност не са доказателства а догадки без никаква сериозна фактологическа база. Доказателствата са:

                - опознаване на конкретни лица служещи в състава на руската армия
                - копии от прехванати радиограми или копии на писмени документи със заповеди или армейски карти с разположение на руските войски в Крим
                - категорични заявления за проведени военни операции от руският генщаб
                - данни от сателитно наблюдение в което се вижда предвижване на руски войски извън базата им в севастопол
                - категоричен анализ на експерти относно комплектацията на въоръжението на предполагаеми руски войници (тука вече се опитваха да го правят и не успяха категорично да стигнат до едно мнение)

                Ако е толкова лесно да предоставиш подобни доказателства , то дори руснаците няма да имат нищо против да "прогледнат". И да повторя още веднъжо, заявления от рода "Ама то на всички е ясно!" или "Очевидно е!" нито са сериозни аргументи нито са достойни отговори за един форум който претендира за поне някаква аналитичност и подлагане на данни на критически анализ.
                Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

                请您死在地狱般的阵痛
                [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
                きさまはしんでくださいませんか
                [kisamawa shinde kudasaimasenka]

                Comment


                  +1

                  Comment


                    Единственото, което може да се ползва като безспорно доказателство са Тигрите. БТРи, камиони, екипировка и тн не могат да бъдат доказателства, защото не са само руски или се продават свободно.


                    Sast написа
                    На всички е ясно,че са от руската армия.Само откровени тъпанари или болни русофили не искат да го признаят.Кое от двете сте вие с джингеби?
                    То точно това е, на всички ни е ясно, но не можем да го докажем без аргумента то се вижда

                    Comment


                      Специално за Крим никой особено не отрича.


                      thorn

                      Средновековните църкви в България

                      Comment


                        Не разбирам защо е спорът, както и не разбирам защо участникът [...]

                        Ще се радвам ако липсват съвети модераторите да изгонват едно или друго лице.

                        Пилот

                        В Крим имаше както отряди на т.нар. самоотбрана, така и масирано присъствие на руски СпН - както на разположения там в рамките на ЧФ, така и новодошли, вкл. ССО. Както го доказаха събитията в Одеса, Краматорск, Славянск и прочее, навреме са се появили и са си свършили работата - опазване на човешки животи. Е, подозирам, както ще покаже бъдещето, част от работата им е ще опазване на човешки животи чрез ликвидиране на определени хора.
                        Дет вика Спок -The needs of the many outweigh the needs of the few
                        Last edited by Thorn; 04-05-2014, 23:59.

                        Comment


                          Да правилно, малко хора им се рови всичките страници включително и на мен.
                          -Имаше интервю с войник надлъж и шир който си каза че е руснак, мисля че беше при блокираната авиобаза.
                          -рег. номер на джип тигр. участвал в кримската операция, определено руски.
                          -Униформи и лично оръжие, джипове, камиони, БТР и , говорим език, всичко косвени следи водеха към една държава.

                          Най е лесно да си заравяш главата като щраус и да си казваш добровлци, купиха си униформите от магазина но всички знаем че само една държава в този регион може да извърши таква мащабна и добре организирана акция.

                          Comment


                            ИМХО, много внятен и с бая доказателства, репортаж-разследване на Первый за това кой какво прави при трагедията в Одеса.

                            Comment


                              Lyutskanov написа Виж мнение
                              Да правилно, малко хора им се рови всичките страници включително и на мен.
                              -Имаше интервю с войник надлъж и шир който си каза че е руснак, мисля че беше при блокираната авиобаза.
                              -рег. номер на джип тигр. участвал в кримската операция, определено руски.
                              -Униформи и лично оръжие, джипове, камиони, БТР и , говорим език, всичко косвени следи водеха към една държава.

                              Най е лесно да си заравяш главата като щраус и да си казваш добровлци, купиха си униформите от магазина но всички знаем че само една държава в този регион може да извърши таква мащабна и добре организирана акция.

                              - имаше интервю на един в Славянск, който казваше, че е "зелено човече". Мен ако ме питат и аз мога да кажа
                              - имаше 2-3 номера дето не бяха свалени първия ден. Единичните бройки не могат да бъдат доказателтво
                              - униформи,оръжие се продават свободно, даже аз си поръчах(униформа, шие се в Украйна), джипове безспорно, камиони и БТРи ги имат и украинците, говоримия език и за украинците там е руски. Косвените следи не са доказателство.

                              Както казах всички го виждаме, не сме идиоти, но правото работи с безспорни доказателства. Точно затова казват, че са си изиграли картите наистина добре и западното разузнаване е шашнато, защото черно на бяло нищо не могат да покажат.

                              Comment


                                Lyutskanov написа Виж мнение
                                Да правилно, малко хора им се рови всичките страници включително и на мен.
                                -Имаше интервю с войник надлъж и шир който си каза че е руснак, мисля че беше при блокираната авиобаза.
                                -рег. номер на джип тигр. участвал в кримската операция, определено руски.
                                -Униформи и лично оръжие, джипове, камиони, БТР и , говорим език, всичко косвени следи водеха към една държава.

                                Най е лесно да си заравяш главата като щраус и да си казваш добровлци, купиха си униформите от магазина но всички знаем че само една държава в този регион може да извърши таква мащабна и добре организирана акция.
                                Русия и сега няма сухопътна връзка с Крим. И все още няма и няма нито едно доказателство за навлизане на редовна руска армия там, нито за извършен десант, нито за движение на руска армия от базите към вътрешността на полуострова. Оф-топик, но имате ли представа що народ щеше да лежи невинен по затворите, ако "на всички е ясно" или "очевидно е" бяха доказателства за каквото и да било?

                                Comment

                                Working...
                                X