Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Sast написа Виж мнение
    А онези любезните какви бяха бе джин геби.
    Няма нито едно доказателство - документ, факсимле от заповед, спътникова снимка, видеозаснемане и каквото и да било друго, което да свърже вежливите с редовната руска армия. Нямаше даже нито един свидетел, който да е казал, че е видял как руска армия излиза от базите си и се насочва към вътрешността на полуострова. Ако имаше такива данни - биха ги показали. Но няма.
    Ама нямали опознавателни знаци... щом са местна самоотбрана - как ще имат?
    Ама имали БТР-и - през последните години тъкмо Украйна разпродаде над 1000 подобни машини на частни лица. И още продава - има десетки обяви в мрежата.
    Говорели руски... ами естествено, нали Крим е населен основно с руснаци.

Comment

Впервые с начало Украинского кризиса сепаратисты Юго-Востока получили полный контроль над пограничным пунктом на границе в Россией.

с. Югановка Луганской обл.
      http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

В Донецката народна република започва сформирането на първия полк на републиканската армия.
        Той ще обединява всички сили на местната самоотбрана, като вече са се записали 1000 доброволци, информира, цитиран от „Новости", комисарят на обществено-патриотичното движение „Източен фронт" Николай Солнцев.

В момента се формира донецкият полк, а каква ще бъде задачата му - тепърва ще се решава, изтъква той.

Властите на Донецката република вече са започнали да издават разрешителни на желаещите да носят оръжие.
        За момента, коментира Солнцев, не се знае как донецкият полк ще си взаимодейства с така нареченото Народно опълчение на Донбас, но най-вероятно, след като се сформира полкът всичко ще мине под една структура на управление.

Заместник-ръководителят на народното опълчение Мирослав Руденко пък заявява, че неговата организация ще бъде основата на новото военно формирование.
        След създаване на полка в плановете ни е - дивизия, а след това освобождаване територията на републиката и въобще югоизтока на Украйна, изтъква Руденко.

[източник]

Comment

А вс¸ началось с высокомерного отказа ЕС от участия России в совместных, трехсторонних переговорах об условиях Евроассоциации Украины... В далеком ноябре 2013г

Comment

pehotinec написа Виж мнение
            Ето, Амазоне, дето пишеш за препарата, който се добавя в бензина към коктейла "Молотов" за да се "лепи" и да гори по - хубаво. Онази госпожа в горния ляв ъгъл с такъв препарат в ръцете,сигурно обяснява на девойките тъкмо това - как да горят по -добре - както там казват на руснаците..... Мила картинка. А в бутилките има нещо като стиропор. Но май наистина трябва да се удари катинара на тази тема. Лично аз спирам с коментарите.
            Въпреки че съм химик никога не съм се интересувал или знаел какво съдържа този коктеил молотов. Но посмъртно не съдържа течен перилен препарат. Той е воден разтвор и не е смесим с петролните продукти. Предполагам просто добавят полистирол докато се получи нужната консистенция.

Comment

Angelmr написа Виж мнение
              Въпреки че съм химик никога не съм се интересувал или знаел какво съдържа този коктеил молотов. Но посмъртно не съдържа течен перилен препарат. Той е воден разтвор и не е смесим с петролните продукти. Предполагам просто добавят полистирол докато се получи нужната консистенция.
              Става дума за препарат за миене, освен стиропор разтворен в ацетон. Така пише в нета. Също - моторни масла, стрит каучук, железни стърготини - добавени към основното вещество..... което изобщо не ме засяга. Такива боклуци с ръка не пипам. Дори и китайска пиротехника.
              Last edited by pehotinec; 04-05-2014, 22:00.
              "Какво ли толкова се е зачела тази свиня? - зачуди се докторът - Кое ли тъй яростно подчертава с молива?"

Comment

Мащабен снимков материал за събитията в Одеса.

Comment

Защо не се заключи тази тема?
                  Всички философи могат да отидат в църквата и да се помолят за невъзможното почти - мир в бъдните години, вероятен колкото спасение на душата на вещица - ако ще да им се случи това, което се е случило на философа Тома Брут от разказа "Вий" на Гогол.
                  Защото си е пълна излагация да не го правим при положение, че тук се претендира за историческа компетентност, а и някои ученици дори биха могли (ако не се лъжа) да напишат съчинение на тема "Посочете и анализирайте по метода на аналогията събитията в навечерието на Втората Световна война и днес (около Украйна)". Ако не вярвате - скоро може да ви постна сканирани няколко такива.

Comment

ivan_kunchev написа Виж мнение
                    Защо не се заключи тази тема?
                    Защото е информационна. В момента историята се твори в Украйна.
                    А темата периодично беше заключвана няколко пъти - за успокоение на страстите. Иначе не виждам причини да се заключва.

Comment

Джин геби написа Виж мнение
                      Хм... Ты прав...Только сейчас я осознал это.

Comment

Джин геби написа Виж мнение
                        А темата периодично беше заключвана няколко пъти - за успокоение на страстите. Иначе не виждам причини да се заключва.
                        Иване, повярвай ми, това е единствената причина. По всички правила е за заключване, но според мен в момента от нея има малко повече полза, отколкото вреда.

thorn

Средновековните църкви в България

Comment

Общо взето американският посланик в Украйна хвърля вината върху бездействието на местните власти

САЩ нямат доказателства, че Русия е замесена в сблъсъците в Одеса
                          Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

Comment

Какво значи "информационна"?
                            Има смисъл от не повече от три поста по тема - поне за мен - огледай, ако искаш участията ми в теми и моля да ме информираш ако съм ги прекрачил тия три поста някъде.
                            Много Ви моля - да млъкнем. Затворете темата. Не ми се мисли какво иде и какъв пожар се развихря. Смирете си езиците. Върнете се към 39-та. Заместете Германия с Русия.
                            Аз съм куцукащ след цялата редица православен християнин (може и да не заслужавам това да се казва за мен). Но горките братушки - не ги подкрепям - запалват пожар невъобразим. Няма кой да ги поправи - не помнят какво им е причинил Хитлер - възхищават се (немалка, за да не кажа подавляваща част) от него. Заставам зад цивилизационното усилие да бъдат спряни тези нещастници и Путин, въобразил си, че е поправителен изпит на Разпутин - прочетете малко повече за него от Ана Политковская.
                            И друго - обърне ли се каруцата пътища много. Тръгнали са нещата. Повличат. Мислех, че ще ни се размине величавостта - нещастна, ама все пак величавост - на световна война.
                            Ако ви е останало малко съзнание...
                            Няма да говоря. Към какво да поведа, какъв пример да бъда?
                            Вие си мислете.
                            Ще ви постна скоро нещо друго. Приятели сте ми.

Comment

Е, то ние не сме видели и доказателства, че Русия е виновна за проблемите в Източна Украйна или че ще провали изборите, но това не пречи на САЩ да лаят постоянно.
                              С пистолет и добра дума се постига много повече,отколкото само с добра дума

Comment

княз Крылов написа Виж мнение
                                Азц пък съм напълно несъгласен с твърдението на Динайн (както често се случва). Защото той ка7кто винаги стига до елемевнтаризми подкрепени с емоционални "аргументи". Крим е территория исторически оформене като руска. Хора живеещи в нея все още помнят че са били част от РСФСР и възпитават децата си като руснаци. В Крим винаги е имало сериозно руско военно присътствие покрай базите и множество ветерани и отставни военни с руски корени и гражданство (само руско или двойно) са си свързали животе с тази (отново ще пвторя) историшчески руска земя. Откакто е превзето Кримското ханство се е провеждала активна политика на русификция на полуострова, тъй като се е смятал за важна стратегическа база на Черно море. Ако путин искаше да заяви че ще влезе навсякъде където има руски граждани за да ги защитава,той щеше да го направи в Прибалтика където рускогоморящото население е около 50% или в същата тази Источна Украина. Анексирайки Крим Путин постига ясни стратегически цели по връщането на важна за Русия стратегическа база, която е попаднала в състава на Украина по недоразумение преди някакви си 60 години. Дори в състава на съвременна Украина при унитарно формиране на държавата този регион е бил признат за чужд з Украина чрез автономизация. Анексирането на Крим просто постави нещата п местата си. Анексацията при това се проведе без дори да е имало серизен пвод да защитава каквото и да било от когото и да било - Путин просто се възползва от Хаоса на Украина. Войата запчна преди това - скогато въоръжени лумпени разрушиха конституционният ред в Украина и позволиха на Путин да направи това. Зелени или Пембени човечета не са извършили нито един изстрел нито по украинци нито по руснаци - Киевските власти (тях дори не можеш да наречеш и Киевски , защото дори Киев не контролират) пращат арпмия против демонстранти, затварят очите пред саморазправа независимо дали извършена от "Правый сектор" или от федералистите, и правят вкичко възможно и невъзможно да ескалират още повече обстановката, при положение че Русия от своя страна от както е анексирала Крим се ограничава само и единствено с дипломатически протести и свикване на СовБез дори когато хората са горени живи или градове се бомбят с ракети от хеликптери.

Да се твърди че Путин е почнал тази война е безочлива и лъжа или крайна степен на отказ да се приеме реалността. Путин видя възможност и се възплзва от нея ...дори на Украинските власти не им пука за Крим, те отдавна са го прижалили и в нито едно от заявления на дипломатите не се споменава нищо за връщането му. Крим е извън парадигмата на Украинската гражданска война започната в момента на показването на конституцията на 22-23 февруари 2014 година, кгато шайка террористи въпреки сключенвите договорености извърши държавен преврат и лиши тази страна от дори най-елементарно подобие на демокрация, свобода и законност. Ако Динайн или други поддържащи негото мнение могат да предоставят доказателства за това че зад преврата стои Путин, ще се съглася с тях че войната е пчната именно от него - но тъй като Динайн принципно не е способен да педоставя каквито и да било доказателства за каквото и да било, не ми се вярва това да се случи.

Възползвам се от случая да призова администрацията на форума да лиши Динайн от модераторски права в тази секция или поне в тази тема, тъй като той явно не е способен да спазва собствените си правила и ккто вече се е случвало, злоупотребява с тях поради своята пристрастност. Не мисля че е допустимо да се използват термини като "рускоговорящи лумпени" , дори като избегнем факта че това засяга лично конкретни хора участващи в тази дискусия, това си е крайно-нетоллерантно изказване и по идея би трябвало да бъде отдавна модерирано, мога само да предполагам по какви причини не е досега.
                                Княже, аз на теб ще отговоря, защото те уважавам като интелигентен участник, въпреки очевидно емоционалния ти пост. Имаше и други такива, но те са просто израз на емоция.

Първо, няма никакъв проблем да не си съгласен с мен, аз и далеч не съм искал някой да се съгласява или не с мен. Пуснал съм мнението си, базирано на всеизвестни събития, без да навлизам в конкретика, че да искаш "доказателства" - нито сме в съдебна зала, нито е ставало дума за връзка на Путин с преврат(?), нито темата ми е толкова интересна, че да събирам доказателствен материал специално за да ти угодя.

По-нататък започваш да стреляш във всички посоки, затова нямам намерение да влизам в полемиката за "историческата руска земя" (или "историческата чия-да-е земя) - тези спорове за мен са били винаги смешни и не на нивото на този форум. Разликата между лъженето и рационализирането е, че при първото лъжеш някого друг, а при второто лъжеш самия себе си. Така че можеш да рационализираш анексирането на Крим с каквито щеш доводи, татари, скити, "недоразумения" и прочие. За ясномислещите всичко това е нерелевантно, защото е достатъчно да си зададеш въпроса къде бяха тези сепаратистки нагласи, този копнеж, през последните 20 години, или ако щеш 60 години, и как така буквално за 2 седмици населението на Крим изведнъж взема оръжие в ръце и скача да се присъединява в друга държава с огромно мнозинство. Ей така, от днес за утре. Но ти рационализирай.

По повод последния абзац, много недемократично от твоя страна! Открит призив да се накаже друг форумен участник понеже не споделя твоите собствени политически възгледи? Неприятно съм изненадан, даже обиден. Възползвам се от възможността да кажа, че единственият начин да се припознаеш като "рускоговорящ лумпен" е да възнамеряваш да предизвикаш анексиране на сегашното ти местообитание от Русия. Но не вярвам, че това са наистина планове ти, така че си се припознал грешно. И бъди рахат, нищо не съм ти модерирал.
                                "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                                "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Working...
                                X