Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Това не е военноморския раздел!

Постовете за "Мистрал" са преместени в тема "Руският флот".
    "No beast so fierce but knows some touch of pity."
    "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

След като неизвестни нахлуха във фабриката за водка "Немироф", вице-премиера на Украйна взе да ги говори едни...
      Analog man...

Comment

княз Крылов написа Виж мнение
        не е толкова неактуално. Дори с приемането на парламентарен акт за присъединяването на Крим , нещата могат да се ревърснат ако ЕС и Русия реално успеят да се договорят. А това че санкциите са направо смехотворни подозирам че текът доста активни "подполни" преговори.
        Ако под "ревърснат" разбираш връщането на Крим в Украйна (с какъвто и да е статут), то това означава не само пълно пропиляване на всички усилия, които Русия хвърли за да убеди Запада, че "тегли чертата", но и пълното политическо самоубийство на Путин. Във външно политически план това би означавало, че той отстъпва пред Запада (демер Русия е въздух под налягяне). Още по-лошо, това би убедило хората в Рус, че Путин е въздух под налягане.

Не, Крим си остава в Рус - каквото ще да става. Просто би било ирационално противното.

Такъв тип задкулисни сделки са по-скоро в стила на бюрократични черни дупки като ЕК, а Путин иска да демонстрира пред Света и пред местната публика, че "Русия нарича нещата с истинските им имена". Сега той държи инициативата и изглежда, че като голям играч, ще изиграе картите с максимална изгода.

Всъщност, не знам защо не се объръща повече внимание тук на вчерашното изказване на Яценюк, в което той, едва ли не, обещава да изпълни всички Руски изисквания за де-ескалация на напрежението. Та това, най-вероятно, е и основната цел на Путин - хем да не залитне Украйна към Запада и НАТО и да си остане буфер, хем да се каже "дотук" на "империята на еднополовите бракове", хем да дигне самочувствието на собствената си публика и да излезе победител в този рунд.
        Аз не задължава никого със свое мнение.
        По-добре късно, отколкото още по-късно.

Comment

Може би все пак ще го изтъргува за нещо. Да се "ревърснат" - може Крим да стане например демилитаризирана зона. Не ми се вярва Путин да се е самозабравил дотолкова, че да счита че анексирането на Крим ще мине съвсем без никакви последствия, че няма да трябва да плати нищо в замяна.

Comment

OT

Според сайта ekipnews.com Ивицата Газа също поиска да стане част от Русия
            http://www.ekipnews.com/news/world/r...rusiq_/167810/

– Сахалин? Алло?
            – Здеся, здеся.
            – Что решили?
            – Все хоросе-до, все хоросе-до. Горосуем.
            – Что голосуем? Чего вдруг?
            – К Японии переходим, да, всеобщим тайным горосованием.
            – И как разделились голоса?
            – Никак не раздерирись. Единограсно к Японии.
            – Против есть?
            – Есть, есть, японаци против, но уже позадно, мы уже присоединирися

М. Жванецкий

Comment

Първо Израел ще се присъедини към Русия, там са повече руските граждани.

Comment

Dinain написа Виж мнение
                Може би все пак ще го изтъргува за нещо. Да се "ревърснат" - може Крим да стане например демилитаризирана зона. Не ми се вярва Путин да се е самозабравил дотолкова, че да счита че анексирането на Крим ще мине съвсем без никакви последствия, че няма да трябва да плати нищо в замяна.
                Съгласен съм, че ще плати нещо, но демилитаризацията точно на Крим едва ли ще е разплащането. Виждаме, че инициативата е в Рус - някак си се съмнявам да си скрапират Черноморския флот, ей така, за да дадат нещичко си на Запада. По-скоро, биха се разбрали да не наливат повече огън в маслото на източните региони (срещу федерализация, разбира се).

Споделям мнението на мнозина, че в момента надцакването е за самата Украйна (кой, какво, как, кога, къде и защо). Просто е нелогично Рус да прави такива отстъпки (Крим) в този момент.

Comment

Ако трябва да перифразим една любима книга (тук ако не се лъжа има немалко фенове): "Общо взето хората тук са добри, нормални и не се мразят, но като включат кулите за балистична защита всички веднага полудяват." Това за всички страни в конфликта.

Толкова много омраза и скарани хора на ниво индивидуални личности... много кофти
                  „Аз, Драгомир, писах.
                  Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Пилот написа Виж мнение
                    "Общо взето хората тук са добри, нормални и не се мразят, но като включат кулите за балистична защита всички веднага полудяват."
                    Интернет доста съсипа тия кули за "балистична защита"(ако разбира се имаш в предвид кулите за балистична защита на братята). Това разбира се не значи, че глупостите ще спрат. И занапред танкове ще стрелят срещу бели подводници. Но се получава интересно явление. Пропагандата не прави хората по-глупави. Както и наличието на свободна информация не ги прави по-умни. Понякога дори напротив Но в момента резултата е по-непридвидим
                    This is my signature. There are many like it but this one is mine.

Comment

Интернетът чисто статистически позволява и на двете страни да изсипват в порядъци по-голямо количество бълвоч и слухове, които летят неописуемо бързо и недоказуемо. Тази тема също е демонстрация ИМХО положението не се е променило радикално за масовия консуматор на информация (няма да седне да чете блогове на украински военни и специализирани руски форуми), даже напротив - много по-лесно се стига до едно претоварване на хората с неверни данни, благодарение на което не могат да отсеят реалността.

Иначе, уви, белите подводници бяха реалност...
                      „Аз, Драгомир, писах.
                      Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

Модератор на раздел "Военна Авиация"

Comment

Heavy hitters
                        National Geographic слага Крим в Рус, защото “We map de facto, in other words we map the world as it is, not as people would like it to be.” RandMcNally не можели така, щото от Държавния департамент им казвали кой къде е. Яндекс, пък, били най-хитри - показвали принадлежността на Крим в зависимост от IP адреса на потребителя

http://www.businessinsider.com/natio...-russia-2014-3

Comment

Четири любопитни четива (на руски) в опит за обяснение:

"Никой не е виновен, че се е родил роб; но роб, който не само е чужд на стремежа към своята свобода, но оправдава и украсява своето робство (наричайки например удушването на Полша, Украйна и т.н. защита на Отечеството на велико-росите), такъв роб е предизвикващ законно чувство на негодувание, презрение и омерзение лакей и грубиян."
                          - В.И.Ленин, "За националната гордост на велико-росите"

"Вие казвате "Възраждане", но при цялата ви любов към историята забравяте, че разширението на териториите не винаги гарантира на държавата имперски статус, всеобща почит и трепета на конкурентите пред поразяващата въображението мощ. През 1908 г. Австро-Унгария анексира Босна, която дефакто управлява от 20 г., колко вълнение имаше у австрийските "патриоти", колко слава и гордост!"
                          - В. Третяков, декан на Висшата школа по телевизия при МГУ, за анексирането

"В руската политика се случи революция по Юнг, окончателно възтържествува колективното безсъзнателно, архетипът, митът. Започвайки като тролене и полит-технология, ирационалното постепенно проникна в сърцевината на политиката и самото то стана политика, оптика, през която Кремъл гледа на света. Дискурсът овладя субекта и извика към живот нови, идеологически и месиански, политически форми. Както пише Морозов, "понятията изгода, търг, обмен, сътрудничество, институционалност, традиционната политика на "интересите" - въобще целият дискурс Realpolitik отстъпва място на риска, героизма, героизираното самоубийство и "съдбата". Никакви жертви, нито дори крайната катастрофа не убеждават инициаторите на такава политика в нейната абсурдност."
                          Крим стана точно тази "съдба", моментът на истината, сборната точка на основните мотиви от изминалите години: пост-имперски ресантимент и уязвена гордост, така добре показана в "Брат-2" ("Вие, гадове и за Севастопол ще ми отговаряте!"), жажда за реванш и търсене на "фашисти", комплекс за непълноценност (Америка може, ние не?) и глобални амбиции. В Крим настъпи насищане на разтвора от комплекси и страхове и се случи кристализация на новия руски режим. И едновременно - териториализация но колективното подсъзнание, което си намери плацдарм, инвестира се в героичния мит на Севастопол."
                          - анализ от руския Форбс

И накрая - една позитивна прогноза за доизживяването на съветския империализъм.
                          "Мисля, че видът на изпотени мъже им въздействаше." - дан Глокта

Comment

Dinain написа Виж мнение
                            Първо Израел ще се присъедини към Русия, там са повече руските граждани.
                            Ще излезе скоро тайният план на Сталин ... ;-)

А какво стана с ултиматума?
                            3-те часа минаха отдавна, а "ни дума, ни вопъл, ни стон" после
                            Сънят е слаб заместител на кофеина!

Comment

Энергетический кризис на Украине возможно не случится.

Украина начнет реверс газа из Словакии
                              eustream.sk

Европейский комиссар по вопросам энергетики Гюнтер Оттингер заявил, что реверсные поставки газа в Украину из Словакии будут возможны уже до конца нынешнего года.

Это избавит Украину от необходимости идти на переговоры с Россией.
                              И возможно "освободит" их от необходимости оплатить долг за уже потраченный газ ( сейчас долг за газ - достаточно большой)

П.С.
                              pnp5q написа Виж мнение
                              Четири любопитни четива (на руски) в опит за обяснение:
                              Чтиво конечно любопытное.
                              Но - полная чепуха.

запад уже 10 лет живет в илюзиях подобного чтива, предпочитая видеть в подобном "творчестве", выступление "пуси Риот", событиям на Болотной площаде - конец путлеру!!!

На самом деле, эта чепуха для западной публики.
                              Понимаю, что определенным кругам на Западе так легче строить свои анализы по России - сейчас, сейчас, скоро рухнут цены на нефть, Польша закроет границу с Мордером и Лондон арестует счета московских крадецов.
                              После этого "кровавый режим" падет и Сибирь захватит Китай.

Это не имеет ничего общего с действующей реальностью.
                              Впрочем - если вам нравится - увлекательного вам чтения.
                              Last edited by Eguo; 20-03-2014, 10:00.
                              http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

Не разбирам с какво побликуването на параноични твърдения тук, с чисто коментарно и с пълна липса на каквото и да е фактическо естество, допринася за темата, но нейсе. В смисъл - ЕЖК, ЕЧК - who cares, ако жената не е Тимошенко, а човекът - Путин?

Иначе - Автомайданът и Десният сектор искат пари и гориво от Лукойл, получават отговор,че на бандити не давали.

Репортаж на Ал Джазира за налагането на руската власт в Крим

Comment

Working...
                                X