Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Amazon написа Виж мнение
    Първата информация която излезе(и която звучи най-достоверно) е че снайпериста е убил войника и е избягал в посока към някакво поделение.
    Първите информации, които излязоха бяха точно противоположни - и двете страни твърдяха, че има убити от тяхна страна. За руските първи информации -виж мнението на Eguo и http://www.c-inform.info/news/id/1117 и http://www.c-inform.info/news/id/1125 После, като става ясно, че убития украинец няма как да се скрие (има линейки) информацията почва да градира: http://www.c-inform.info/news/id/1137 и http://www.c-inform.info/news/id/1154

    Обаче дотук имаме потвърдени само убит украински офицер и ранен украински офицер.
    We don't see things as they are, we see them as we are
    ---Anais Nin----

    Comment


      Amazon написа Виж мнение
      Горното си е накакъв анализ направен от някой си. Няма да правя грешката да го коментирам и според мен не му е тук мястото. Обаче тия 200 000 руснаци дето живеят по българското черноморие откъде се пръкнаха хич не ми е ясно. То по времето на Стамболов и емиграцията след революцията толкова не са дошли в България. Хем са били на зор "белите". Какво пиша, по време на туристическият сезон се съмнявам да се събират едновременно толкова руски туристи в България.
      /ОТ
      През изминалата година с 4.1% се е увеличил туристопотокът от руски туристи у нас спрямо 2012 г., но само за месец януари отчитаме ръст от 15%. Това...

      Според официалните данни над 700,000 туристи от Русия са посетили България през 2013 г., ако приемем че активния летен сезон трае 16 седмици, и всеки турист прекарва средно една седмица, в някакъв момент трябва да достигат около 43,000 души, но понеже не са равномерно разпределени, в края на юли-началото на август сигурно са 70-80,000 души едновременно в България. Колко са постоянно или сезонно пребиваващите в България, не знам. Но това не е важно, дали са 20 или 200 хиляди, все тая.
      /ОТ

      Николай е стар член на форума. Пуснал съм го за тези, които го познават.
      "No beast so fierce but knows some touch of pity."
      "But I know none, and therefore am no beast."

      (Richard III - William Shakespeare)

      Comment


        Добро пожаловать, Крим
        Ден след новите санкции на ЕС и САЩ, руският президент Владимир Путин анексира украинската автономна република

        "Внасям във Федералното събрание и моля да разгледате конституционен закон за приемането в състава на Русия на два нови субекта на федерацията - Република Крим и град Севастопол. Също така - да ратифицирате подготвения договор за влизането на Република Крим и град Севастопол в състава на Руската федерация. Не се съмнявам във вашата подкрепа." Тези думи на президента Владимир Путин, произнесени на фона на бурните овации на станалите на крака депутати от двете камари на руския парламент, слагат край на надеждите за дипломатическо решение на кримската криза и маркират преначертаването на граници в Европа.

        Анексирането на Крим - който за целия останал свят продължава де юре да бъде част от Украйна - идва два дни след проведения там референдум, признат само от Москва, и ден след като ЕС и САЩ наложиха нови санкции срещу Русия. Брюксел и Вашингтон предупреждаваха многократно, че включването на черноморския полуостров в Руската федерация потъпква международното право и подкопава принципа на националния суверенитет, на който се крепи европейската архитектура за сигурност след Втората световна война. Отговорът на Путин днес беше, че не желае да разцепва Украйна и винаги е уважавал териториалната й цялост, но "в сърцата и умовете на хората Крим винаги е бил и остава неотделима част от Русия".

        Путин отправи предупреждение и към Алианса: "Не сме против сътрудничество с НАТО, но сме против това военна организация да се разполага до нашата ограда, на нашите исторически територии. Не мога да си представя да ходим в Севастопол на гости на натовски моряци - те са отлични момчета, но по-добре да идват на гости в нашия Севастопол."

        Както и досега, руският президент отново хвърли вината за кризата върху "екстремистите" в Киев и Западът, който "безотговорно" ги подкрепя. След това успокои, че не иска да разделя Украйна и след Крим няма да посегне към други региони.

        Независимо от уверенията му, Украйна продължава да мобилизира военни сили в източните райони заради подозренията, че Москва може да навлезе отвъд Крим. В гневна реакция след речта на Путин украинското външно министерство заяви, че подписването на договора за инкорпориране на Крим "няма нищо общо с демокрацията и здравия разум" и "показва ясно колко реална е руската заплаха за цивилизования свят и международната сигурност".

        Блицкригът на Путин - от окупирането на Крим до анексирането му минаха едва три седмици - е тест за Европа. В най-добрия вариант кризата ще сплоти ЕС и ще го принуди най-после да покаже стратегическо мислене и единна външна политика. А в най-лошия ще освети и задълбочи слабостите му точно когато е изправен пред безкомпромисен противник.
        "No beast so fierce but knows some touch of pity."
        "But I know none, and therefore am no beast."

        (Richard III - William Shakespeare)

        Comment


          Dinain написа Виж мнение
          Ще си позволя да цитирам един текст, който...
          ... който, освен че е глупав е и в нарушение не твоята точка 2, сложена предния пост.
          Peace Through Strength -- Victory Through Devastation

          Comment


            Горбачов: "Народа на Крим поправи една грешка на СССР и по-точно на комунистическата партия. Те се събудиха една сутрин граждани на друга държава без никой да ги пита, сега е различно, грешката е поправена."

            Comment


              Динамо, Динамо Киев, Динамо (Киев), Динамо(Киев), динамо киев, динамо киев сайт, динамо киев состав, динамо киев новости, динамо киев спартак москва, динамо киев википедия, динамо киев барселона, fc dynamo kiev, динамо киев футбол, динамо киев гостевая, динамо киев клуб, динамо киев лига европы, динамо киев матч смерти, сайт динамо киев, динамо киев официальный, фк динамо киев, матчи динамо киев, динамо киев онлайн


              Постове на един украински офицер блокиран в Балаклава (изключително интересно е да се проследи по дни какво казва и мисли).

              ИМХО както описва нещата - Киев просто тотално си мълчи и не смее да направи каквото и да било, не праща никакви заповеди.

              За инцидента с убития войник при картографите - последните дни ГРУ вече не блокира частите, а са си реално отряди за самоотбрана със съответното ниво на организация и безумие. Такъв отряд влиза на територията на военната част през някаква дупка в оградата, местният началник е въоръжил хората на ВМСУ (при все че те реално не са състав обучаван да стреля). Става спречкване, крещят си помежду си, някой идиот (неизвестно от коя страна) произвежда изстрел, след което всички щукват да се крият и стрелят безразборно. Минута по-късно като цялата неразбория свърша и става ясно, че никой никого реално не напада вече има двама души на земята. Въобще нелепа история
              „Аз, Драгомир, писах.
              Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

              Модератор на раздел "Военна Авиация"

              Comment


                Украйна вече въобще изчезна от сайта на CNN. Трябва да ходиш в менютата, за да намериш нещо.
                This is my signature. There are many like it but this one is mine.

                Comment


                  Не и в световната версия:
                  Click image for larger version

Name:	ukr.png
Views:	1
Size:	368.4 КБ
ID:	539516

                  Иначе още от деня на референдума и как СНН го отразяваха имхо беше ясно, че САЩ са отписали Крим от състава на Украйна.
                  „Аз, Драгомир, писах.
                  Аз, Севаст Огнян, бях при цар Шишман кефалия и много зло патих. В това време турците воюваха. Аз се държах за вярата на Шишмана царя.“

                  Модератор на раздел "Военна Авиация"

                  Comment


                    Аха ясно. Аз го отварям без да избирам международният и виждам това:
                    Click image for larger version

Name:	CNN2.png
Views:	1
Size:	247.8 КБ
ID:	539517

                    Редакционната статия от три дни е все за самолета, но поне долу в ляво, където сега е статията за героите, винаги беше за Крим. Явно факта че масата от коментарите под статиите беше че САЩ не трябва да се занимават с проблема е повлияла на редакцията.
                    This is my signature. There are many like it but this one is mine.

                    Comment



                      от вчера

                      Comment


                        Dinain написа Виж мнение
                        Ще си позволя да цитирам един текст, който ми направи впечатление. Цитирам го единствено защото авторът му е уважаван форумен участник (макар и от известно време да не се е появявал). Нормално не би му било мястото тук.

                        Изненадан съм от позицията на Николай.

                        За мен случващото се в момента е брилянтна контра-атака на доста нескопосания опит да се дерайлират плановете за консолидация на пост-Съветското пространство. Честно казано, дори и някога да се материализира Евразийският Съюз в идеалната му форма (Рус, Укр, Бел, Кир, Каз, Тадж), не виждам как това би довело до сериозна промяна в отношенията между БГ и Рус. Географията ни, все пак, предопределя сравнителната ни зависимост от Рус - и в политически и в икономически смисъл.

                        Та и затова ме учудва тази, доста лично звучаща, позиция на един от най-ерудираните съфорумци тук.


                        Поздрав,

                        Рамбо
                        Аз не задължава никого със свое мнение.
                        По-добре късно, отколкото още по-късно.

                        Comment


                          Рамбо Амадеус написа Виж мнение
                          Та и затова ме учудва тази, доста лично звучаща, позиция на един от най-ерудираните съфорумци тук.
                          Ами ерудитът си го пише:

                          Струва ви се наивно, елементарно, опростенческо, допотопно русофобство?
                          Колкото и да пише за това как бил обичал руската литература (но асмата си повече обичал), русофобството му избива отвсякъде.
                          Никто не обнимет необъятного! - Козьма Прутков
                          A який чоловiк горилку не п'є - то вiн або хворий, або падлюка. - Невідомий українець

                          Comment


                            Ако тази реч не е просто прах в очите на руско-настроените региони, то това означава, че руските претенции като пререквизит за де-ескалация на Украинската криза са задоволени напълно: 1. федерализация (т.е. повече автономия на регионите), 2. забавяне на ЕС преговорите, 3. военен неутралитет.

                            Явно е, че екипът на Путин не само доста добре си е написал домашното, ами и изиграха цялото театро без засечка.

                            Путин си беше класен играч от самото начало, но еволюцията му като такъв е доста по-впечатляваща.

                            п.с. Забравих да отбележа, че ако господин Яценук е бил откровен, то тогава това е втората по важност новина след речта на Путин в Кремъл (която, според мен, е от историческо значение и заслужава собствена тема и дискусия).
                            Last edited by Рамбо Амадеус; 19-03-2014, 08:16.
                            Аз не задължава никого със свое мнение.
                            По-добре късно, отколкото още по-късно.

                            Comment


                              Като се сетя колко руски туристи имат имоти или ходят в Турция, Гърция и Кипър... уджас!

                              Иначе, това с директора на украинската тв ми хареса... още една простотия на "демократите" която няма да бъде коментирана от западните СМИ. И ще ми говорят, че решенията на радата в Киев били легитимни... симпатяги.

                              Апропо, днес има годишнина- Фолклендската война

                              И от по нови дни...

                              На 12 мар 2013 жителите на Фолклендските острови единодушно обявиха, че искат да останат под британско управление. Двудневният референдум с 92% избирателна активност приключи в понеделник с официални резултати, показващи, че 99.8% от имащите право на глас са подкрепили статута на британска отвъдморска територия. Едва три гласа са се обявили против.
                              Last edited by Desperado; 19-03-2014, 08:55.
                              Трол по списък.

                              Comment


                                Аз нали все нямам време , но дочух, че във връзка със санкциите искали предстоящата конференция по ядрена безопасност, да се състои без Русия....Може ли да е вярно такова странно нещо?
                                "Какво ли толкова се е зачела тази свиня? - зачуди се докторът - Кое ли тъй яростно подчертава с молива?"

                                Comment

                                Working...
                                X