Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    #31
    картаген написа Виж мнение
    Събитията от последното денонощие в Крим може да се окажат прелюдия към реален военен конфликт между доскорошните съюзници Русия и Украйна.
    Доскорошните? Преди 24 години?
    Грешка.
    След 1991 не бяха съюзници.
    Украйна е изградила своята държавност единствено на русофобия.
    (В противен случай тя ще бъде вторият или първия Русия)
    Украйна не е участвал в съвместни военни маневри. (Само с НАТО). Постоянни провокации в Крим (захват объектов ЧФ). Заявленията за членство в НАТО.
    Какво съюзници? Ние с Китай 10 пъти по-голями съюзники.

    картаген написа Виж мнение
    Но пък Украйна е огромна за европейските мащаби страна, със значитнелни воръжени сили, които са обучавани по руски/съветски образец.
    В Украйна огромно за европейските мащаби броя русити и рускоезичните. Повече от 80% от населението на Украйна.

    Никто не хочет воевать.
    Ни Россия ни Украина.
    Необходимо остановить Бандеровцев.
    Прийдя к власти - в первый день запрет на русский язык. Запрет на телевидение и СМИ на русском языке.
    На второй день - снятие запрета на пропаганду фашизма.
    На Четвертый день - претензии на Российский Воронеж и Белгород.
    На пятый день желание стать ядерной державой.
    http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

    Comment


      #32
      В момента основните й бази в Крим остават в нейни ръце.
      В нейни ръце, но под блокада, което не е съвсем същото. Освен това украинската армия е подобна на българската в момента като бойни възможности и в никакъв случай не е толкова мотивирана колкото грузинската. Така че военен конфликт между Русия и Украйна не е възможен в рамките на определението за военен конфликт.
      This is my signature. There are many like it but this one is mine.

      Comment


        #33
        За разлика от Грузия тука е сложно да се каже кой за кой е. В смисъл да уж си контролират поделенията в Крим, но реално са обградени от руски войници и където са били малки поделения май направо са си превзети (служещите освободени и да си ходят), а на други са им казвали или с нас или против нас.

        Имаше днес и слухове, че флагмана им свалил украинското знаме и вдигнал андреевския флаг, защото капитана и офицерите отказали заповедите на Киев.'

        Та ако недей боже стане нещо по-така то ще е голяма каша, защото морала на украинската армия е като цяло много нисък в момента, но това е нормално за ситуацията в страната.

        Comment


          #34
          Sharana написа Виж мнение
          За разлика от Грузия тука е сложно да се каже кой за кой е.
          Да.
          В Харков, не е руски войники. Харков големия украински град. Около 2 милиона души.
          Днес арестувани 300 Бандеровци, че цели пет дни начело на града и се подиграваха на руския град.
          Не е руски войники - но град под флага на Русия (на градската администрация) 3:15.
          http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

          Comment


            #35
            Дамм, затягат се нещата: 1:54 от клипа на Виталий: "мы же не скоти как они". Хората искат ред и спокойствие и ще си го осигурят. Военни феерии според мен не се очакват. За щастие.
            This is my signature. There are many like it but this one is mine.

            Comment


              #36
              Темата се обезсмисля, ако тръгнем да раздаваме присъди и етикети от типа на "бандеровци", "фашисти" и "мужици".

              Факт е , че Русия разполага с военни бази на територията на Украйна. Това би било невъзможно, ако двете държави бяха враждебни, тоест ако не бяха някакъв вид "съюзници" . Факт е ,че като изключим напъните на "оранжевите", до началото на 2014 година Украйна си гравитираше изключително в руската геополитическа и военна орбита.

              Украйна разполага със значително количество въоръжение на склад. Мъжкото й население над 18 годишна възраст има военна подготовка. Вярно е, че в страната има огромна руска диаспора и, че в момента украинската армия е разграден двор. Но вероятно има и боеспособни части, както и лоялни на правителството висши военни. Въпрос на време е да се организират. Призивите на Кличко не са само пропагандна реторика. Мисълта ми е, че нещата не са съвсем ясни, макар на пръв поглед сбълсъкът да е с предизвестен край.

              Comment


                #37
                картаген написа Виж мнение
                Факт е ,че като изключим напъните на "оранжевите", до началото на 2014 година Украйна си гравитираше изключително в руската геополитическа и военна орбита.
                нет.
                картаген написа Виж мнение
                Факт е , че Русия разполага с военни бази на територията на Украйна.
                на Кубе, Киргизии тоже есть американская база. Но Куба и Киргизия не союзник США.
                http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

                Comment


                  #38
                  Нет, ама да. Какъв го дири Янукович в подмосковската дача след бягството от Киев и защо Русия да дава милиарди на един враг.. Сега сте врагове, но преди 2 месеца бяхте "братски держави".

                  Comment


                    #39
                    Засега не се очаква влизане на руски войски в Украина. Приетият от Съвета на Федерацията вердикт е по-скоро психологически с надеждата някои хора да се размърдат и да вземат нещата в ръце, преди да се наложи наистина външна намеса. Истината е обаче че Украина вече няма да се стабилизира без външна намеса. Властта отсътства като явление - и бившето и настоящето правителства нямат никакви реални властови функции. Новото правителство приема на конвеер закони диктувани от хората с бухалките без да имат някаква възможност да ги приведът в действие. За украинската армия дори никой не се сеща. Тя явно просто не съществува като такава. Пари няма, няма кой да организира избора на ново правителство или предсрочни избори. В състояние на пълна анархия (а именно това е състоянието в което се намира Украина сега - господа анархисти, можете пряко да наблюдавате своите идеали в действие и да ги преосмислите ) няма как обществото да се стабилизира от само себе си. Необходима е външна намека, която да махне въоръжените хора от улицата и да введе някакъв ред при който да се проведът нови избори и да се нормализира работата на властите в центъра и по регионите. Бих предпочел това да не са сили пратени там по решение на Руските органи на власта, а международни миротворчески сили от смесен контенгент, но въпреки че няколко пъти са отправяни призиви към ООН да се намеси (вкл от страна на Русия) - реакцията е нулева (не е нещо неочаквано имайки пред вид последните години от историята на ООН). Естествено имат място и бандеровци, и про-руски аналози на бандеровци, но реално имаме и един 50 милионен народ който живее в постоянна несигурност не само за своето социално и икономическо състояние , но и за здравето и живота му. Да се оставят тези хора в ръцете на радикални банди от двете страни с надеждата, че всичко ще се оправи от само себе си е не просто безотговорно, но и нехуманно. Днес по-ъксно ще се състои второто заседание в ООН по въпроса, искренно се надявам да се вземе някакво по-твърдо решение което да не служи на нечии интереси , а просто да стабилизира ситуацията в Украина.
                    Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

                    请您死在地狱般的阵痛
                    [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
                    きさまはしんでくださいませんか
                    [kisamawa shinde kudasaimasenka]

                    Comment


                      #40
                      Според мен, Русия може би има два избора за цел в евентуалния военен сценарии
                      1.Да възтанови Янукович на власт,което предполага интервенция в стила на Унгарската и Чешката от времето а СССР
                      2.Да отцепи и анексира рускоезичните области в страната,или да направи рускоезичните области автономни републики,което предполага сценари по близък до Грузинския или евентоално до Американо-Сръбския.
                      Незнам де,може и да не съм прав и да не стоят така нещата :Д
                      Също ми е интересно до колко можем да правим паралел между тези събития и събитията в Босна от 90те, защото също имам чувство че имат доста общо.
                      Въобще ще е много добре,ако се въздържаме от определения/бандеровци,лоши,мужици.../, и най-накрая имаме адекватна тема за събитията в Украйна

                      Comment


                        #41
                        Факт е , че Русия разполага с военни бази на територията на Украйна. Това би било невъзможно, ако двете държави бяха враждебни, тоест ако не бяха някакъв вид "съюзници" . Факт е ,че като изключим напъните на "оранжевите", до началото на 2014 година Украйна си гравитираше изключително в руската геополитическа и военна орбита.
                        Нали обсъждаме военната част на конфликта а не политическата? Украйна и Русия нито са съюзници, нито са врагове, а както казах, военна развитие в някаква въображаема военна конфронтация не се предвижда. Още по-малко мобилизиране на Украйна,и вадене на оръжие от складовете. Може ли малко повече за това. Какви точно складове и какво оръжие има Украйна?. Щото ако някой чака втора серия на Етиопия-Еритрея въздушни боеве, ще има да почака.

                        П.П: Темата е поднесена добре, но развоят и си е за заключване. И както се очертава ще се нароят още петнайсет такива теми. Вече нещата се просмукват и в съществуващи теми. Не може ли просто модераторският екип в цялата си мъдрост, да отвори темата за Украйна, да я сложи под специален режим както Динайн направи за Либия и да се изсипват там само клипове и новини. Явно е че въпроса интересува всички и е по-добре тази енергия да се канализира в една тема, вместо да се разтича из целият форум.
                        This is my signature. There are many like it but this one is mine.

                        Comment


                          #42
                          http://pan.bg/view_article-49-21775-...at-voenni.html Не знам доколко е вярно, но ако е, вече има руски войски в Крим.
                          Last edited by Hawkeye; 01-03-2014, 21:32.
                          "Hit First, Hit Hard and Keep on Hitting" - sir Jackie Fisher

                          Comment


                            #43
                            Засега Русия отрича да има войска в Крим освен в съответствие с международният договор позволяващ да се използва военноморска база в Севастопол. Прес-секретарят на Путин заяви че разрешението на Съвета на Федерацията е превантивна мярка за случаите в които спешно трябва да се реагира и засега президентът не смята да се възползва от нея и се надява няма и да се наложи. Естествено това са думите на Путин, никой не е задължен да им вярва, но е и официалната позиция на Русия.
                            Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

                            请您死在地狱般的阵痛
                            [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
                            きさまはしんでくださいませんか
                            [kisamawa shinde kudasaimasenka]

                            Comment


                              #44
                              картаген написа Виж мнение
                              защо Русия да дава милиарди на един враг.. Сега сте врагове, но преди 2 месеца бяхте "братски держави".
                              Умом Россию не понять, аршином общим не измерить... (Ф. И. Тютчев)
                              -----------------------

                              Украинская армия конечно существует.
                              Но она попала в тяжелое положение.
                              Янукович - действующий президент.
                              Он заявил об этом.
                              Президент является верховным главнокомандующим.
                              Следует подчинятся верховному главнокомандующему.


                              П.С.


                              План видимо такой.
                              В ближайшие дни Украинская армия с востока Украины сделает марш в Киев и
                              погасит бунт.
                              Далее выборы и федерализация Украины. Все счастливы, все довольны.

                              картаген написа Виж мнение
                              Сега сте врагове, но преди 2 месеца бяхте "братски держави"
                              Ты наверное пропитался пропагандой.
                              Кто сказал, что Украинцы и Русские враги?
                              Болгары и Македонцы враги?
                              Конечно наши отношения братские и вчера и сегодня и завтра.
                              http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

                              Comment


                                #45
                                Такой вариант быЛ бы лучшим для всех. Потому что демократия может быть и власть народа, но не власть устанавливаемая народом на вилах и дубинках.
                                Демокрация не е да правиш каквото си искаш, а да не правиш това, което не искаш.

                                请您死在地狱般的阵痛
                                [qing nin si zai di yu ban de zhen tong]
                                きさまはしんでくださいませんか
                                [kisamawa shinde kudasaimasenka]

                                Comment

                                Working...
                                X