Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Време
  • Show
new posts

    Alfex написа Виж мнение
    Интересен скандал се заформя с медалите "За Връщането на Крим". Поръчани са за отливане когато още Янукович си беше на власт
    В России такие награды и знаки называют ведомственными. Министерства и ведомства имеют право выпускать свои награды и знаки и награждать ими своих сотрудников и других лиц. Такая форма поощрения. Вот и министр обороны Шойгу решил такую медаль отчеканить и награждать ею "вежливых людей в военной форме".

    Comment


      Обричат ни на смърт"- това казва Александър, 40-годишен наркозависим, който без да знае, че "Метадон" е забранен в Русия, е гласувал "За" анексирането на Крим.
      Да-да, наркозависимым в Крыму при украинской власти жилось очень хорошо (правда, таких "coffeeshop" и "mushroomshop" как в Амстердаме, почему-то не было ), но вот русские пришли и жизнь превратилась в хаос ( это как пишет NYT).
      Украинские власти Крымом 23 года не занимались, а только боролись за власть в своем Киеве (что они и сейчас продолжают делать), но некоторые журналисты (западные и суперлиберальные российские) замечать этого не хотят, но хотят, чтоб Крым перестроился за месяц-два. Так в жизни не бывает никогда.

      Comment


        А датата 18.03.2014 за приключване на операцията по-малко скандална ли е? Официалните резултати от референдума не бяха изнесени още

        Comment


          bonfire написа Виж мнение
          В России такие награды и знаки называют ведомственными. Министерства и ведомства имеют право выпускать свои награды и знаки и награждать ими своих сотрудников и других лиц. Такая форма поощрения. Вот и министр обороны Шойгу решил такую медаль отчеканить и награждать ею "вежливых людей в военной форме".
          Нещо не разбрах смисъла на този пост. Обяснение ли е на нещо, или пример за дебелоочието на руснаците да твърдят , че нямат нищо общо със "зелените човечета", а после да се окаже че са им поръчали медали доста по-рано, и че всъщност това е нормална практика из руските ведомства ?

          Comment


            Dinain написа Виж мнение
            Това е много интересен въпрос. Мога ли да попитам на какво се базира първото изречение? Ти си се запознал с всички доводи, на всички страни, изцяло, и си проверил, че всички до един се базират на това преброяване от 2001 г.?
            Всички доводи посочени до този момент в темата и всички използвани източници бяха базирани на официалното преброяване. Неизразеният довод е несъществуващ довод до момента, в който бъде изразен. Не съм видял нито карта, нито статистика по-различна от официалната.

            Dinain написа Виж мнение
            Имам и други въпроси - какво значи "съветски граждани" в 2014 г. - СССР не съществува от 23 години? Искаш да кажеш, че 17% от населението на Крим са такива заклети носталгици, че до ден днешен се считат за граждани на вече несъществуваща държава?
            Това е доста интересен феномен, не само в Украйна, но и в страните от бивша Югославия. Не малко жители на Сърбия, Черна Гора и Босна се самоопределят като югославяни.

            Ето един интересен източник


            И цитат от него:
            "Surveys of regional identities in Ukraine have shown that Soviet identity is strongest in the Donbas and the Crimea, the
            Party of Regions two strongholds. Donetsk and Luhansk oblasts (which together make up the Donbas) have 430 streets named
            after Soviet communist leader Vladimir Lenin, the largest number in Ukraine. A survey of Ukraine’s national identities by the
            Razumkov Centre for Economic and Political Studies found Donetsk oblast had the highest proportion of people who claimed
            to hold an allegiance to Soviet identity of all Ukraine’s regions with 37.1% identifying their ‘cultural traditions’ as Soviet (and
            only 25.8% Ukrainian and 22.5% Russian). The Crimea came a close second with 32.2% declaring allegiance to Soviet identity,
            30% Russian and only 19% Ukrainian. In contrast, popular allegiance to Soviet cultural traditions in Western Ukraine are very
            low, ranging from the highest 15.7% in Volynoblastto as little as 0.3–1.5% in the three oblasts of Galicia (Natsionalna Bezpeka i
            Oborona, 2007)."

            Има и не малко социологически проучвания, които се различават от официалната статистика. До колко е вярно едното или другото, без да ги преброиш лично, няма как да разбереш. Но е факт, че има хора, които се самоопределят като русини и Киев изобщо не признава такава общност или поне не в реалните и размери.

            Dinain написа Виж мнение
            Най-важните въпроси не са "колко е обективно" преброяването, а какви са критериите и какви са категориите. Критериите - дали са запитвани хората сами те като какви се самоопределят, дали се класифицирани по някакъв друг обективен признак (какъв език говорят, къде са родени или какъв паспорт притежават). Категориите - етническа или национална принадлежност се проверява?
            Точно заради съветския проблем е много трудно да се разграничат хората по тези критерии. Факт е, че руското малцинство е много по-наясно със своята национална принадлежност.

            Dinain написа Виж мнение
            Последното ми е особено любопитно. Например какво значи "руснак", ако не притежава руски паспорт (т.е. не е гражданин на Русия) и е роден в Украйна - то значи е "руснак" единствено по самоопределение, и в зависимост от настроението, спокойно може да се идентифицира и като "украинец"? И съответно какво значи "украинец", ако не е роден в Украйна, но пък се самоопределя като такъв ("украинец").
            В държава, което е независима от 24 години и се е разширила благодарение на политически подаръци, трудно може да се каже какво означава руснак и украинец. Тези процеси далеч не са привършили. Притежанието на паспорт не те прави директно украинец, след като се смяташ за руснак. За разлика от много украинци, чувството за национална принадлежност при руснаците е много по-силно. По същия начин можем да се запитаме какво е това да си украинец? Защото след няколко години може и да няма държава Украйна. Тогава какво става, появяват се новоруси, малоруси, съветци, галиченци???

            Dinain написа Виж мнение
            Едно просто преброяване на националната принадлежност ще е проверка на това, колко украински граждани имат и втори паспорт (руски, например).
            Едно просто преброяване на етническата принадлежност ще е проверка на това, кой къде е роден. Ако е роден в Украйна - украинец, ако е роден в Русия/РСФСР - руснак.
            А преброяване на базата единствено на самоопределение - това наистина ще е силно неточно и вариращо. Например ако проведеш анкета сега и преди една година, би получил коренно различни резултати.
            Последното изречение е факт. В много случаи се посочва дадена националност от чист интерес. Но това не променя факта, че големи групи от хора имат различна национална идентичност от украинската.

            И турското малцинство живее в България от 130 години, и то няма сепаратистки настроения, и много турци са воювали на страната на България срещу Османската Империя, и едни възродителни процеси са имали, но и до ден днеше турците в България си остават турци и никой не може да го промени.
            Там, където ентусиазмът среща желязото.

            Comment


              Колеги хайде да коментираме настоящите събития.Размива се и раздува темата до безкрайност.

              Вчера се е случило "нещо" в Артемвск.Според Украинските медии неизвестни са нападнали склад с оръжие.Били "десетки,въоръжени с автомати и гранатомети".Атаката е била отбита, но имало ранени.
              Накрая се пише че по сведение на Димитър Тимчук.И това ме кара доста да се съмнявам имало ли подобна акция изобщо.
              Ночью в Донецкой области произошло боевое столкновение. Несколько десятков экстремистов, вооруженных автоматическим оружием и гранатометами, напали на склады с оружием в Артемовске. Об этом сообщает группа "Информационное Сопротивление".

              В Донецкой области начался обстрел города Артемовск, сообщают силы самообороны Донбасса. Информации о жертвах и пострадавших пока не поступало. По данным минобороны Украины, около сотни неизвестных в ночь на 24 апреля напали на воинскую часть под Артемовском.


              обаче явно е имало някакво раздвижване все пак там - с оглед полетите на веротлетната авиация и наличието на специални части.Явно усилват охраната на такив аобекти в региона.


              В Славянск опълченците съобщават за пореден обстрел и един загинал от тяхна страна:
              Новости дня от Вести.Ru, интервью, репортажи, фото и видео, новости Москвы и регионов России, новости экономики, погода


              а според опълченците -това е провокация и нямат нищо общо:
              Last edited by T-72М; 24-04-2014, 11:29.

              Comment


                Alfex написа Виж мнение
                А датата 18.03.2014 за приключване на операцията по-малко скандална ли е? Официалните резултати от референдума не бяха изнесени още
                Първо референдума се проведе на 16 март, а официалните резултати изнесени и признати на 17 март.
                Второ може ли да поясниш как реши, че са поръчани още при Янукович? Аз дата на поръчката никъде не видях...

                Comment


                  В Марионопол вчера е настъпил Десния сектор.Имало е сбиване с привържениците на Федерализацията.Националната гвардия патрулира в града вече.



                  и да намерим разликата м/у това как една информация ни се предлага ето и Униан за случилото се:
                  Глава МВД Украины Арсен Аваков заявляет, что милиция взяла под контроль здание горсовета Мариуполя, которое в последнее время контролировали сепаратисты.


                  Отриите "10-те разлики" ? !

                  Comment


                    Някои чужди компании, като McDonald’s, спряха да работят.
                    - но се появил Burger king


                    thorn

                    Средновековните църкви в България

                    Comment


                      Почна и около "западните Руснаци" в Украйна да се шуми.
                      Макар че според мен това е дело на малка група от хора , но все пак:

                      Comment


                        T-72М написа Виж мнение
                        Колеги хайде да коментираме настоящите събития.Размива се и раздува темата до безкрайност.

                        Вчера се е случило "нещо" в Артемвск.Според Украинските медии неизвестни са нападнали склад с оръжие.Били "десетки,въоръжени с автомати и гранатомети".Атаката е била отбита, но имало ранени.
                        Накрая се пише че по сведение на Димитър Тимчук.И това ме кара доста да се съмнявам имало ли подобна акция изобщо.
                        Ночью в Донецкой области произошло боевое столкновение. Несколько десятков экстремистов, вооруженных автоматическим оружием и гранатометами, напали на склады с оружием в Артемовске. Об этом сообщает группа "Информационное Сопротивление".

                        В Донецкой области начался обстрел города Артемовск, сообщают силы самообороны Донбасса. Информации о жертвах и пострадавших пока не поступало. По данным минобороны Украины, около сотни неизвестных в ночь на 24 апреля напали на воинскую часть под Артемовском.


                        обаче явно е имало някакво раздвижване все пак там - с оглед полетите на веротлетната авиация и наличието на специални части.Явно усилват охраната на такив аобекти в региона.
                        .....

                        с риск да си навлеча модераторски проблеми , какво да коментираме , какво да коментираме хора , немога да те разбера какво се размива темата , слагат се някакви новини и коментираме дали са достоверни като ги сравняваме с други исцзточници , ми то по добре да сложим всички новини в печата и хората да си ги четат и без това само от там се черпи информация която "била" достоверна иначе друго е недоказуемо как ли , какво друго вече да се коментира то всичко е очевадно има два лагера които се сблъскват в украина прозападен и проруски , другите коментари какво да пищем тоя кои убул дали го е убил , равносметка на конфликта ли правим дали е хуманен ли какво , ясно е , че при такъв сблъсък на интереси ще има и жертви , учудващо и това говори добре , че все още жертвите са много-много малко .
                        еми да се направи една тема новини за украина без право на коментари , а тази да си е с коментари , форумна , да си се слягат различни гледни точки , да си се спори , да се сравнява с други конфликти , някои ще сложат своето виждане от различни ракурси , и така .

                        Comment


                          Украинската армия започна щурм срещу контролирания от бунтовниците град Славянск, като изпрати бронетранспортньори и един хеликоптер.

                          Няколко бронетранспортьора преминали покрай изоставена от бунтовниците горяща барикада и заели позиция на входа на града. Чувала се престрелка, докато хеликоптер прелитал над града. Проруски въоръжени мъже в Славянск се изтегляли в отбранителни позиции.

                          Говорителката на сепаратистите Стела Хорочева заяви пред Франс прес, че всички цивилни са получили заповед да се изтеглят контролираното от бунтовниците кметство. "Въоръжените мъже, които отбраняват кметството в града, ще останат", каза още тя. /АФП

                          БГНЕС

                          Comment


                            МОЛНИЯ, Славянск: первая атака со стороны Изюма отбита, БТРы нацгвардии отступают
                            По поступившей только что информации атака на Славянск с северной стороны отбита. БТРы нацгвардии отступают в сторону Изюма под прикрытием трех вертолетов. Имеется информация о потерях среди бойцов нацгвардии. Блокпост на северном въезде в Славянск под контролем ополеченцев. Славянск под полным контролем ополченцев. Бронетехника приведена в боевую готовность. Информация обновляется. //

                            Comment


                              МВнР на Русия: Москва е готова за честен диалог със САЩ за Украйна


                              МВнР на Русия: Москва е готова за честен диалог със САЩ за Украйна

                              24 Април 2014 | 12:04 | Агенция "Фокус"

                              Москва. Москва е готова за честен диалог със САЩ за Украйна, но отхвърля „безразборните и недоказани претенции” на Вашингтон за Крим,се казва в съобщение на МВнР на Русия, предаде РИА Новости.
                              „Ние сме открити за честен диалог, но отхвърляме безразборните и недоказани претенции, имащи единствено цел да представят в изопачен вид ситуацията в Крим. Аналогични прийоми се използват и за това, на всяка цена да се покаже „руската следа” в протестните изказвания надоведените до отчаяние жители на Югоизточна Украйна”, се подчертава в коментара на руското външнополитическо ведомство във връзка с „претенциите” на САЩ за Крим и Украйна.


                              Превод и редакция: Васил Гьошев
                              Сергей Лавров: Възможността за обединение на Европа беше изпусната



                              24 Април 2014 | 11:24 | Агенция "Фокус"
                              Сергей Лавров: Възможността за обединение на Европа беше изпуснатаСнимка: АФПМосква. Възможността за обединение на Европа след Студената война беше изпусната, каза руският външен министър Сергей Лавров по време на Глобалната университетска среща в Москва, предаде РИА Новости.
                              „За съжаление не всички си направиха изводи от уроците на Студената война и последвалите тектонични размествания на световната сцена. Независимо от политическите декларации на най-високо ниво, не успяхме да се приближим към формирането на единно пространство и стабилност на европейския континент. Вместо това нашите западни партньори, и преди всичко САЩ, се опитаха да се държат като победител от Студената война и да се преструва, че в европейските дела може да не се зачита Русия и да се предприемат действия, нанасящи директна щета на интересите на руската сигурност”, каза той.

                              Comment



                                Интересно Нац.гвардия ли е започнала или УА?

                                Comment

                                Working...
                                X