Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кризата в Украйна 2013-2014 г.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Не е ли по-добре този път Украйна да противодейства на сепаратизма, като евентуалното вкарване на руските танкове в Харков и Донецк, ще е може би нож с две остриета...и друго какви са реакциите на хората в Одеса...натан и динайн, питайте своите украински познати за някакво вътрешно инфо :Д

Comment

Хода им е да се съгласят на федерализация и руснаците да успокоят разбунтувалите се. Другия вариант е да успеят да ги сплашат и да се откажат по безкръвен път.

Comment

Sharana написа Виж мнение
        Хода им е да се съгласят на федерализация и руснаците да успокоят разбунтувалите се.
        Да.
        Сега - Бунтове е предупреждение к Киев.
        В момента това (бунтове) е само "игра".
        Бунтове са лесно да се спре с добрата воля на Русия.
        http://vseknigi.3dn.ru/publ/19-1-0-186

Comment

Bulgarion написа Виж мнение
          Не е ли по-добре този път Украйна да противодейства на сепаратизма, като евентуалното вкарване на руските танкове в Харков и Донецк, ще е може би нож с две остриета...и друго какви са реакциите на хората в Одеса...натан и динайн, питайте своите украински познати за някакво вътрешно инфо :Д
          Опитвам да се свържа с моите познати от Одеса но не съм ги засичал в скайпа от мнохо време. При последният ни разговор казаха че ако нещата загрубеят ще бягат към Нижневартовск при роднини.

Comment

Несколько минут назад в Николаеве взяли здание СБУ. Начался штурм администрации. Сейчас строят баррикады.

NATAN написа Виж мнение
            При последният ни разговор казаха че ако нещата загрубеят ще бягат към Нижневартовск при роднини.
            В Нижневаторске очень хорошие зарплаты. Если имеешь северный стаж.

Comment

Лично аз не съм сигурен, че федерализацията ще реши проблема, според мен напрежението ще остане и в друг подходящ момент Русия ще разиграе кримския сценарии с новите автономни територии...което ще рече че федерализаията е губещ вариант за Украйна, просто загубата ще е след време, а не сега.

Comment

Eguo написа Виж мнение
                Да.
                Сега - Бунтове е предупреждение к Киев.
                В момента това (бунтове) е само "игра".
                Бунтове са лесно да се спре с добрата воля на Русия.
                "Предупреждение" значи...
                Поне стана ясно кой според вас подстрекава и ръчка събитията в момента.
                Но разбира се, въпросът бил "защо Киев продължавал играта" - а не "защо Москва продължава играта".

Ами ако бъркате катастрофално и се окаже, че Русия няма власт над сепаратистите? Тогава излиза, че две страни (Русия и Украйна) стават подвластни на настроенията на няколкостотин лумпени.
                "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Лично аз не съм сигурен, че федерализацията ще реши проблема, според мен напрежението ще остане и в друг подходящ момент Русия ще разиграе кримския сценарии с новите автономни територии...което ще рече че федерализаията е губещ вариант за Украйна, просто загубата ще е след време, а не сега.
                  Или чрез същите тези региони ще може да повлиява на цялостната политика на Украйна, което е и целта. Ако се опитат да направят нещо въпреки това (примерно да влезнат в НАТО) то да ще им спретнат референдумчета определено. Но ако водят неутрална политика (да вземат каквото могат и от едните и от другите) както досега нещата ще утихнат.

Dinain написа Виж мнение
                  "Предупреждение" значи...
                  Поне стана ясно кой според вас подстрекава и ръчка събитията в момента.
                  Но разбира се, въпросът бил "защо Киев продължавал играта" - а не "защо Москва продължава играта".

Ами ако бъркате катастрофално и се окаже, че Русия няма власт над сепаратистите? Тогава излиза, че две страни (Русия и Украйна) стават подвластни на настроенията на няколкостотин лумпени.
                  Всички официални лица, които се изредиха на Майдана имаха тотален контол над Десния сектор...
                  А играта ще продължава докато не намерят опция, която да устройва и Запада и Русия (за сметка на Украйна най-вероятно) то е ясно. Ако хипотетично Русия е организирала всичко много добре, бунта се разрастне и Киев склони към федерализация това ще е победа за Путин. Ами ако след това има бунтове в Лвов срещу тази федерализация няма да имат право ли, защото временния резултат е в полза на Путин? Или ти смяташ, че преврата в Киев мина, Путин ги наказа с Крим и това е, партията шах свърши. Ако някой продължи да играе и търси реванш то това вече е подло, каквото било било
                  Last edited by Sharana; 07-04-2014, 22:37.

Comment

NATAN написа Виж мнение
                    Опитвам да се свържа с моите познати от Одеса но не съм ги засичал в скайпа от мнохо време. При последният ни разговор казаха че ако нещата загрубеят ще бягат към Нижневартовск при роднини.
                    Това е една вечна дилема:
                    При близки роднини в Далечния Изток или при далечни роднини в Близкия Изток...
                    "Culture is roughly everything we do and monkeys don't."
                    FitzRoy Somerset, 4th Baron Raglan

Comment

Да не тронет Россия Украину, если права русскоязычных будут соблюдаться.
                      Даром не нужна России бедная территория юго-востока Украины.

Ну хорошо. Пускай Киев не согласен на федерализацию. Пуская отделится юго-восток. Пускай появится новое государство например "Новороссия".

Я понимаю, Западные Украинцы нищие, и потребности их мизерны. Они уедут в ЕС на заработки. Один будет кормить 10 своих родственников.
                      Но как жить Киеву? Ведь налоги никто платить не будет. Налоговая база вся (почти вся) собирается на юго-востоке.

Изчезнал Безследно написа Виж мнение
                      Для Одессы - очень актуально.

Comment

Значи има нови фашисти в Украйна? Ок.
                        "No beast so fierce but knows some touch of pity."
                        "But I know none, and therefore am no beast."

(Richard III - William Shakespeare)

Comment

Според мен никой няма власт над сепаратистите - нито Москва има над тези в източната част на Украйна, нито западът - над групи като "Десен сектор" и т.н. В момента обаче всички карти са в ръцете на правителството в Киев, вероятно все още за кратко - ако успее да успокои обстановката в източната част на Украйна по някакъв начин (като примерно зачита езика, на който говорят и т.н.), държавата ще оцелее. Ако продължи да се плъзга по линия на най-малкото съпротивление - гражданската война или грубата намеса на съседите на Украйна е неизбежна (не само Русия, то ще се види, но намесата на Полша и ЕС в крайна сметка също няма да е за добро за обикновения украинец).
                          Според мен с всичкия тоя екстремизъм вече няма връщане назад, а веднъж излязъл духът от бутилката - не може да се контролира. Така че - засега - изглежда, че нещата отиват или към разделяне на две държави, или към гражданска война.
                          Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
                          Проект 22.06.1941 г.
                          "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Изчезнал Безследно написа Виж мнение
                            Хората са басарабски българи но защо ли не са се ориентирали към историческата родина чудна работа. Това последното го казвам с ирония.

Comment

Малко хумор:
                              Даже залезът в Харков про руски
                              Click image for larger version

Name:	80cd28Yxkhg.jpg
Views:	1
Size:	78.9 КБ
ID:	539837

Comment

Грешка

Comment