Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стрелба по нашите в Кербала

Collapse
X

• Filter
  • Време
  • Show
new posts

Не е точно така.Блок постовете и КПП се оборудват със специални инженерни съоръжения чиято цел и точно тази - да попречи на кола-бомба да навлезе с висока скорост в охраняваната зона.Най-общо това са разни бетонни съоръжения,змейки и т.н.Независимо,че всичко става в градски условия,има си средства и методи за обезопасяване на периметъра с цел намаляване на пораженията.Пък и това не е обществена сграда а казарма.Не случайно сега в групата за Карбала има хора от инжинерни войски за инспекция на новата база.

Comment

Интересно къде се покри другаря Паси? Едни казват, че бил в Африка, други - на Мусала ... принципно и той би трябвало да има смелостта да излезе и да каже нещо - все пак той носи главно политическата отговорност да има наши войници в Ирак.
      Модератор на раздели "Втора световна война" и "Междувоенен период".
      Проект 22.06.1941 г.
      "... там можете да попаднете на персонажи като например "честен прокурор" - а това, съгласете се, е същество къде-къде по-фантастично от някакъв си там "тъмен елф"." ©

Comment

Паси

Утрешният ден е обявен за траурен в цялата страна.

Паси пасе сега,
        някъде на Мусала.
        (малеее, ама го казах и аз...)

Оставете го, не му е лесно на човека да мисли за празници и за положението в Кербала.
        scharfschutze ®

Comment

Не ми говорете за него изобщо......да не мислиш, че му пука на олигофрена. Той ще си мине мандата и после няма да го чуем повече.

Подводничар ясно ми е това но нали виждаш и в Американския сектор са проникнали. Не е толкова проста работата очевидно.
          Ruhm und Ehre der Waffen SS

Comment

Така е. След 2 години изобщо няма да се споменава името на който и да е от сегашните министри. Всички са политически трупове. Лошото е, че след тях остават и истински такива.
            scharfschutze ®

Comment

NATO !!! глупаво,ама наистина е глупаво да тръгнеш на смърт само заради някакви си 100$ на ден :? и ето че старата сентенция се потвърждава отново че не парите а вярата довежда до победа :| Kak става така че винаги се намира по някой който тръгва на сигурнна смърт опасан с динамит, и как става така че майките на загиналите войници атакуват министерството на БА че нищо не са направили за да спасят техните "деца"??? "ДЕЦА" или по точно наемници Нямам нищо против това един човек да си отстоява правата с цената на собствената си смърт , това е идеология .До преди няколко месеца почти всички във форума бяха се обединили около идеята че е грешка Америка да се намесва във вътрешните работи на Ирак, а сега се вайкаме че наши момчета са загинали там.За мен това си е чисто двуличие.
              Най- ярките звезди на род османски
              корони носят и седят на трона царски,
              покорни са на заповедите господни
              делата им добри и благородни.
              И да воюва за правата вяра
              на бащин трон султан се възцарява.

из " Корона на историите " на Ходжа Садеддин

Comment

Mehmed ами и сега сме на това мнение но какво от това. Майките не ги вини те винаги имат право все пак става дума за синовете им... Едва ли са 100$ но и толкова да са като си помислиш тука за колко време ще ги заработиш излиза, че е по добре вобще да не си се раждал.

P.S. в момента 03:10 свалиха първия ковчег( и ние доживяхме да гледаме подобно нещо), а Соломон Паси наистина го няма...просто нямам думи.
                Ruhm und Ehre der Waffen SS

Comment

Originally posted by "scharfschutze"

[b]Утрешният ден е обявен за траурен в цялата страна.

Да, днес супринта преди работа гледах по Нова телевизия главната редакторка на 24 часа (ех, че ми стана любим тоя вестник...), която обясняваше, че заради националния траур вестникът днес е излязал с черно-бяла първа страница, като единственото цветно били думите на една майка за сина й: "Да е жив!"

наистина благородна идея, която обаче, видях в служебния вестник, е опошлена много показателно - не само молбата на майката е цветна, но и доста голямата реклама на "Олинеза" грее с жилтото и червеното си.
                  Явно комерсиализмът пак не е могъл да отстъпи малко от позициите си дори в деня на национален траур. Не, че ми пука особено, просто лицемерието на редакторката ми се видя в повече. Освен това случаят не е изолиран и е, както казах, доста показателен за отношението на цялото общество и главно на видните фигури в него към смъртта на войниците.

имаше един колаж на известен паметник: как американски войници с дружни усилия побиват пилон на Макдоналдс. Много прилики на държавата ни с щатите се натрупаха и това никак, ама никак не ми харесва.

Comment

Originally posted by "Mehmed II fatih"

NATO !!! глупаво,ама наистина е глупаво да тръгнеш на смърт само заради някакви си 100$ на ден :? и ето че старата сентенция се потвърждава отново че не парите а вярата довежда до победа :| Kak става така че винаги се намира по някой който тръгва на сигурнна смърт опасан с динамит, и как става така че майките на загиналите войници атакуват министерството на БА че нищо не са направили за да спасят техните "деца"??? "ДЕЦА" или по точно наемници Нямам нищо против това един човек да си отстоява правата с цената на собствената си смърт , това е идеология .До преди няколко месеца почти всички във форума бяха се обединили около идеята че е грешка Америка да се намесва във вътрешните работи на Ирак, а сега се вайкаме че наши момчета са загинали там.За мен това си е чисто двуличие.

Ama ti kakvo o4akvash ubivat 5 nashi raniavat sumati narod i nie da gi otebeme
                    Da ne se spomene i edna duma ,a maikite im da govoriat :-nashite mom4eta ekstra se spraviat .
                    Zvu4i mi maloumno i tapo.
                    A i ne zabraviai 4e pred6estvenicite na tezi naemnici sa praveli 4udesa ot hrabrost za da sashtestvuva Bulgaria sega.

Comment

хайде да не прекаляваме все пак - война е, нормално е да има жертви. всъщност проблема е кой ни набута в нея, а не защо са умрели войниците.

Българийо, за тебе те умряха, но беше ли ти достойна зарад тях?

Comment

:evil: :evil: Така и не разбрах защо хленчат всички. Да бяха наборни воиници да се хленчи. Ама те са "професионални" (кавичките са 'щото в бригадата в Карлово се нагледах на такива - подборна сволач), при това са отишли доброволно. Взимат пари именно за да си рискуват живота, е губят и к'во от това, таква професия са си избрали, при това са си я избрали сами. Ама наши били, е и? това че са наши просто значи че им се плаща от моите данъци, при това на ден им се плаща повече от колкото повечето хора изкарват на месец.
                        А относно "осигурения периметър" :lol: :lol: снощи им гледах базата в шоуто на Слави....смешна работа, но рогатки, ни змейки, нищо, че тези неща ги има във всеки учебник по инженерна подготовка (сапьорски учебник имам предвид). А картечните гнезда бяха върха, ако да имаха 30 градуса припокриване на огневите зони трактор ставам.
                        Айде стига съм писал ,че кой знае какво ще си помислите за мене.

Comment

Майките са прави, защото никой няма да ги върне и не беше оправдано Мехмед да се изразява така цинично за ситуацията. Не мога да повярвам, че се наложи в този форум да обсъждаме смъртта на български войници загинали в 21 век, мислех, че историята няма да ни поднесе такива неприятни изненади. Кои знае още какво ни чака с такива политици и дипломати, които с радост продават кръвта ни на който иска да я купи, и то на безценица, а сега ни остава да гледкаме по ТВ как същите тези хора се правят на нещастни (най-вече защото са им прекъснали отпуската) и никой от тях не се извини дори че са имали безумната идея да ги праща там (не че това би променило факта че са мъртви).
                          само казват колко героично са загинали и колко мъжки са го понесли близките им.
                          не мога повече да пиша че мног ме е яд на това!
                          не е справедливо!

Imperial: кирилизирах
                          May the force be with you!

Comment

спор на същата тема?

Comment

ааа, как можа да дадеш линк точно към GW... аз там отдавна спрях да "споря" по сериозни теми...
                              albireo написа
                              ...в този форум... основно е пълно с теоретици, прогнили интелигенти и просто кръчмаро-кибици...

Comment

хе, то май аз съм единственият спорещ. тва е нещо като непредставителна извадка на обществените настроения.....

Comment

Working...
                                X