Мии ще стрелям напосоки. Персия?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бойни слонове
Collapse
X
-
Zalmoxis написа Виж мнениеМии ще стрелям напосоки. Персия?
Разглеждам Викитата и попаднах на инфото, че слонове са използвани и в битката при Вартанантц през 451 г. (за която нищичко не знам) между сасанидските перси и арменците и в която слоновете доста изплашили арменците.
Comment
-
Някой знае ли дали филма "East of Byzantium" може да се смъкне от някъде?!? Въобще премиерата минала ли е? Нещо не съм в час Събитията визират точно този период, за кйто писах в предишния си пост, а именно 451 г. и войната между Сасанидска Персия и Армения. Дали бойните слонове са включени в сцените?
Питам, понеже многоуважавания М.Глишев (Gregorianus) в един друг форум обясняваше защо е интереса към Армения, и от него разбрах за този филм
Comment
-
monte christo написа Виж мнениеЗащото би било интересно, ако има сцени със слонове. Психологическият ефект, начин на отразяване на подобна атака и т.н. А това, както знаем хич не е било лесно. В Замундата го няма.
Comment
-
-
Тази картинка е доста фантасмагорична, според мен.
Слоновете не могат да препускат. Не мога да си представя как ще бъде отрязана главата на слон дори и с тези остриета. Звездоподобните ножове (ако допуснем, че са ножове) са изключително непрактични дори и ако не всички израстъци са остриета.
По-горе имаме снимка с остриета за бивните, докато тук виждаме доста по-различно представяне на комбинацията бивни - острие, което е практически невъзможно.
Така че ми е много трудно да приема картинката като що-годе достоверно свидетелство. По-скоро ми се струва, че някой е чувал това-онова за битките със слонове и е решил да го нарисува.
Comment
Comment