имам скица на защитно снаряжение и оръжие.меч,шлем,6тит и копие.може ли някой да ги анализира към кой период се отнасят?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Информация относно скица на защитно снаражение
Collapse
X
-
За гадаенето- от мен птиците и ечемика :twisted:
THE LABARUM
sevot yhtils eht dna ,gillirb sawT`
ebaw eht ni elbmig dna eryg diD
,sevogorob eht erew ysmim llA
.ebargtuo shtar emom eht dnA
Бе сгладне и честлинните комбурси
тарляха се и сврецваха във плите;
съвсем окласни бяха тук щурпите
и отма равапсатваха прасурси.
Comment
-
byzantiner написаЗа гадаенето- от мен птиците и ечемика :twisted:"Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Осмелих се. Осмелявам се. Докрай. И си плащам за това. Не се пазаря.
Comment
-
Абе квото требе ше им донеса! :tup: Няма да съм толкоз драстичен като оня римлянин
THE LABARUM
sevot yhtils eht dna ,gillirb sawT`
ebaw eht ni elbmig dna eryg diD
,sevogorob eht erew ysmim llA
.ebargtuo shtar emom eht dnA
Бе сгладне и честлинните комбурси
тарляха се и сврецваха във плите;
съвсем окласни бяха тук щурпите
и отма равапсатваха прасурси.
Comment
-
mirmidon написащита е с формата на женско тяло"Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Comment
-
info
доспехите са от бронз.не съм ги пипал незнам колко са тежки,човека които ги е носил е бил висок 1,70.бронята е иработена по принципа на сторите,самите пластинки са с трюжално сечение и са хванати една за друга с халки.войника може да се движи без да му ограничава движенията,но не може да му извят или скурста гръбнака защот образуват контра самите пластинки.един познат ми обесни че знака на шлема е символ на слънцето.незнам дали е така.а формата на щита се свързвала с някаква си богиня майка която го пазела.формата на върха на копието е като на лимон заострен и от двете страни.не смея да права снимка на такива неща,а много ми се иска.... за сега това.чалл
Comment
-
Много интересно нещо. Напомня ми на някои от изображенията на доспехи на амазонки, има един червенофигурен кратер, на който бронирани амазонки са изобразени по почти сходен начин, с изключение на това, че ако добре си спомням, долната част на бронята завършваше с права хоризонтална линия. Преди години беше в частна колекция, собственикът щеше да го дарява на Antikenmuseum в Базел, трябва да проверя дали го е направил
Иначе има един кантар в Брюксел, пак червенофигурен, в който амазонки са представени със сходно снаряжение. За съжаление епохата на червената фогура е и епохата, в която иконографския концепт на амазонката се сменя и тя се °съблича° - от схемата на изображение се свалят досехите за да бъде облечена като варварин, алюзия за биполяризацията гърци/варвари. А по времето на черната фигура изображенията често са слабо четливи и носители на много малко информация за толкова технични детайли."Pressй; fortement sur ma droite, mon centre cède, impossible de me mouvoir, situation excellente, j'attaque."
Comment
-
[QUOTE=mirmidon]Аз и да искам не мога да си измисля такова нещо, а колкот до теб може да си виждал много, но едва ли си видял всичко.
Да съм казал, че съм видял всичко. Просто търся паралели и разсъждава Ако доспеха изглежда така както е представен, то той е от вида на ламинарните- големи полоси, свързани полуподвижно помежду си.
Comment
Comment